Inlägg från: sussey |Visa alla inlägg
  • sussey

    Sjuksköterskestudenter!

    Jag kommer över till denna tråden med, även om jag blev klar häromdagen. Kommer känna mig som student nu i början ändå ;)

    Såg att det diskuterats c-uppsats, det var hemskt att ha den sist i T6! Vi visste inte om vi skulle bli godkända förrän två dagar innan examen... Nu har skolan dock ändrat så den ligger i T5.

    Studieuppehåll har jag med haft för mammaledighet, efter T2. Det gick jättebra att komma tillbaka (hade dock bara uppehåll en termin). Lite trist att behöva "börja om" vad gäller kompisar och så, men det gick bra :)

    På onsdag börjar jag jobba som ssk, galet! Ska gå första tre dagarna med uska då jag inte varit på den sidan innan där jag ska gå intro nu. Sen blir det ca 3 veckors intro innan jag ska klara mig själv. Sjukt!

  • sussey

    Håller med om att betygen inte alltid ger rättvisa. Jag vet till exempel en i min klass som kuggade NKSE:n, trots att hon är en av de jag hört i klassen som alltid kan mest och är SÅ kunnig när vi diskuterar något, går igenom o.s.v. och höga betyg på alla praktiker. Beror mkt på hur frågorna är formulerade.
    Jag är rätt glad att vi bara hade G eller inte där jag läste ;)

    Har nu jobbat 3 dagar som ssk och det känns så konstigt! Iofs bara intro än, men det är ju ingen som kollar mig! Hjälp! Skulle sätta ett AB-dropp idag och blev alldeles nervös, trots att jag gjort det massa gånger ;)

  • sussey

    Fast här får man tillgodoräkna sig sin usk-utb. Inte om du läst omvårdnad på gymnasiet, men om du läst usk-utbildningen på vår skola (2-årig) får du sen hoppa över första året på ssk-utbildningen, då de ändå läser tillsammans första året.

  • sussey

    Här får man jobba som uska i landstinget efter T3 men i kommunen räknas du inte som uska förrän efter T4. De håller i pengarna allt de kan ;)

  • sussey

    Japp, är BTH jag läste på. Visste inte att de var ensamma om det :)

  • sussey

    Jag tycker inte uska-arbetet var så svårt, då hade jag ändå noll erfarenhet av vården innan utöver praktiken under utbildningen. Man får ju introduktion först så man hinner komma in i rutiner och så. Visst blev man osäker på vissa saker ibland men då finns ju alltid folk att fråga.

  • sussey

    Vi gjorde intervjustudie och vår ansökan till etiska kommittén var gratis? Sen sa de dock att uppsatser på C-nivå inte tvunget MÅSTE ha etiskt godkännande, men det är ju bra. Jag är SÅ glad att vi inte gjorde litteraturstudie, FY!
    Studien om bloggarna låter kul :) var några i vår klass som gjorde utifrån självbiografiska böcker, tror de hade tre st eller så.

  • sussey

    Här var vi bara 16 som gick ut ;) från början var det 70 i klassen och vi var 45 kvar i T6. 16 som gick ut...

  • sussey

    Jag tycker man räknar varje dag, dock inte några större saker, men typ tablettstyrkor och ibland dropptakt och tillsatser. Men det är ju oftast inte så komplicerat som det var i skolan.

  • sussey

    Typ det enda jag använt mig av vad gäller spädningar ute så är det morfin och ketogan. Och de lär man sig väldigt snabbt hur de ska spädas :P men visst är det lite synd att man behöver använda räkningen så lite, man tappar ju en del. Dock är det ofta rätt logiskt att räkna "i verkligheten" jämfört med i skolan, så mycket tänker man nog ut rätt snabbt ändå tror jag.

Svar på tråden Sjuksköterskestudenter!