• perry6

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Ny i tråden, men har tjuvläst ett tag. Vilken kunskap ni tjejer besitter, slutar aldrig att förvånas......jag åker till Dr D på på söndag för att göra immunutredning (ingen tid att förlora då jag är 41 och 42 till sommaren) och det kan jag tacka er för här i tråden. Ego: jag har en son på fyra år( född 2007) och efter han föddes har vi försökt få syskon, utan resultat Ett missfall i vecka 12 december 2009, avbruten graviditet pga Downs syndrom i vecka 16 juli 2010. Efter det har vi inte blivit gravida igen. Gjorde vår första IVF i november 2011 (amh på 0.2) fick ut 2 ägg som befruktades, ett till mig och ett till frysen. Minus på testdag. Nu vill jag göra utredning innan vi tinar frysisen. Har problem med ryggen b.la dikbråck(antagligen högt TNS-alfa) och är aldrig sjuk(inte ens vinterkräksjuka). Funkar det inte med frysisen åker vi till CFC och gör nya försök. Jag har några frågor inför Greklandsresan på söndag som jag hoppas ni kan hjälpa mig att svara på Vad ska jag köpa med mig hem från det grekiska apoteket? Prednisolon? Trombyl? Fragmin? Antar att Dr D kommer att ge mig IL dropp, vet någon om man kan ta detta i väst Sverige (mellan Ystad och Göteborg) bor i Göteborg och vill helst slippa åka ända till Stockholm.

  • perry6

    Tack Curly för snabbt svar. Har ingen bra gyn här hemma så jag satsar på att köpa allt jag kan i Grekland. Heter det prednisolon och clexane i Grekland eller heter det något annat? IL får jag försöka få tag i någon som kan ge när jag kommer hem igen.....det löser sig. Boken har jag köpt, men inte riktigt läst klart. Får lästa på planet ner. Grattis till pluset förresten!

  • perry6

    Tack för välkomnandet Zinfandel! Har läst här i tråden vart ni går i Stockholm och jag ska ringa dit och höra om de har någon kontakt i Göteborg. Har ni sagt till kliniken i Stockholm att ni tar det i samband med IVF och att det är ordinerat från Grekland eller vad säger ni? Curly tack! Dr D pratade om att jag skulle få IL på måndagskväll, så det hoppas jag på. Lite smånervös inför resan, men det ska nog gå bra. Ska bli skönt att få veta om det är något fel eller bara åldersrelaterat som svenska läkare hävdar.

  • perry6

    Tack för välkomnandet Poussin. Jag tror att jag läst i någon annan tråd inte denna vart ni får IL i Stockholm. Jag ska ringa dem och höra om de har något förslag/samarbetsklinik här i Gbg. Klart dina små kommer att fästa nu när Dr D har befälet Hur mycket av alla läkemedel har ni köpt med er hem från Grekland? Är det förresten receptfritt? Vill ju inte verka som värsta hamstern......

  • perry6

    Nu har jag äntligen läst ikapp. Efter besöket hos Dr D i början av mars har det varit så mycket som skulle ordnas och fixas så jag har inte riktigt hunnit med FL (men saknat det jätte mycket)

    Poussin - stort grattis, vad underbart att allt så bra ut. Denna gången blir det bebis.

    Curly - skönt att polypen snart är borta, för det verkar ju vara den som ställer till det för dig. Jag har precis som du höga värden för Leukocyter: 7.0 och Lymfocyter: 8.2. Jag mätte dessa för en vecka sedan och då sa Dr D att han vill att jag skulle ta IL direkt, men jag har ingen som kan hjälpa mig (nackdelen med att bo i Göteborg) med detta förrän på måndag den 9:e, jag hoppas det kommer att räcka.

    Zin - härligt att du är på gång igen. Håller tummarna att det funkar hela vägen denna gången. Du verkar ju ha en bra plan.

    Lully - vad skönt att Dr D verkligen har koll på dig och reglerad din dos efter dina behov. Graviditetssymptom - pyttsan....

    Ego - var hos Dr D den 5:e mars och tog Chicagoproverna samt hade ett jätte bra samtal. Jag fick även IL på kvällen den 5:e.
    Mina resultat på Chicagoproverna visade:

    NK Assay (%killed) panel
    50:1

  • perry6

    Här kommer resten som inte kom med.....
    NK Assay (%killed) panel:
    50:1 : 9.4 (ref 10-40)
    25:1 : 5.2 (ref 5-30)
    12.5:1 : 2.4 (ref 3-20)
    IgG conc 12.5 50:1 : 5.5
    IgG conc 12.5 25:1 : 2.5
    IgG conc 6.25 50:1 : 7.5
    IgG conc 6.25 25:1 : 5.1
    %CD3 : 85.6 (ref 60-85)
    %CD19 : 5.9 (ref 2-12)
    %CD56 : 5.8 (ref 2-12)
    % of CD19+ cells, CD5+ : 22.0 (ref 5-10)
    TNF-alfa : 31.7 (ref 13.2-30.6)
    IFN-g : 10.3 (ref 5.8-20.5)

    Utifrån detta rekommenderade Dr D IL var 4: e vecka och Prezolon 5 mg morgon/kväll, Clexane och Utrogestan 200 mg kväll vid graviditet. Verkar det rimligt tycker ni? Jag frågade om TNF-alfa, men DR D trodde det skulle gå ner med IL. Dr D tyckte även att vi inte skulle lägga mer pengar på IVF utan att det nog skulle kunna gå minst lika bra på egen hand trots ett amh på 0.2 och en ålder på 42 år. Måste erkänna att jag var väldigt skeptisk till detta när jag åkte därifrån.

    Men förra fredagen testade jag plus för första gången på 2 år. Jag är verkligen imponerad av Dr D. Ny är det ju väldigt tidigt och kan gå hur som helst, men bara att få ett plus är helt fantastiskt.

    Glad påsk på er allihop!! Kram

  • perry6

    Tack Zin och Lully.

    Jag var skeptisk till att vi skulle lyckas utan IVF. Litar helt och fullt på Dr D

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!