• Tuvalina

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej alla! Några av er känner jag till (en del mycket väl - ZIN Hjärta). Jag är en anonym läsare av denna tråd då jag är mycket intresserad av immunologi och det som för många gjort att de tillslut blivit gravida! Jag är mycket glad för er som lyckats - dessvärre finns det ju de som det inte gått så bra för den senaste tiden och jag önskar snart att det blir er tur! Lika som jag hoppas förstås på min tur snart!

    Jag vill nu, säga något ang TWH:s inlägg. Zin uttryckte ju det som tyvärr det kanske ligger en hel del i. Det är ju så att många i den svenska vården är bakbundna av systemet MEN det jag vill tillägga här är att jag tror ändå på att starta ett ställe för även om det kanske finns en del vi inte kan göra, så kan vi göra mycket mycket vad gäller bemötande bara och allt kring att bli tagen på allvar. Och bara det att barnlängtande människor kan vända sig någonstans där bemötandet och kvaliteten står i centrum (vilket alla naturligtvis ämnar skryta om att de gör) men det är lättare sagt än gjort! Att ha ett professionellt bemötande mot par som länge försökt få barn (eller som jag och min man - förlorat ett barn i vecka 39) är inte självklart! Jag har stött på många sopprötter - på IVFkliniker. Sist vi gjorde IVF så frågade sköterskan om jag varit gravid tidigare, trots att det står överst i journalen, att jag fött ett dött barn :-0. Det är bara en av alla fadäser.

    Var bor du TWH? Södra, norra eller mellersta delen i Sverige. Jag är sjuksköterska och har varit inne på dina tankegångar många gånger ska du veta! Sen om vi kan vidarebefordra kontakter till immunologiska undersökningar eller ta de blodprover som bör tas det kanske kan få komma med tiden Sverige är trögfattade. Saker tar tid. Men under tiden kan vi i alla fall vara värda ett bra bemötande, inte sant?


  • Tuvalina
    Hjärtefröjd skrev 2012-07-27 22:16:53 följande:
    Frågar igen...

    Ni som fått fragmin utskrivet i Sverige pga upprepade missfall (men utan synbara koagulationsproblem), hur länge har ni tagit sprutorna?

    Jag ska träffa min MF-läkare i morgon för att hon ska skriva ut fler sprutor, men hon verkar tycka att det räcker att spruta till omkring vecka 12. Själv skulle jag gärna (nåja...) spruta mycket längre, särskilt då Dr D förespråkar det. 
    Hej! Nu har jag ju hoppat in här så då kan jag svara. När jag blir gravid igen (min son dog i magen på grund av blodpropp i moderkakan) då ska jag ta fragmin åtminstone till v 32 men detta kan ju vara väldigt individuellt eftersom många tar ju det för mf i tidig graviditet. Men längre än 12 v ska du nog ta fragminsprutorna!
  • Tuvalina
    Hjärtefröjd skrev 2012-07-27 22:33:49 följande:
    Hm, det blir ju svårt eftersom min läkare inte vill skriva ut längre. Men men, jag får väl försöka tjata mig till ytterligare några sprutor nästa gång jag ska dit.

    Jag tar fragmin på grund av flera tidiga MF, men utan att man kunnat hitta några egentliga koagulationsproblem.
    Jag blev utredd i och med blodproppen i moderkakan (infarkt) och har inte heller några kogaulationsstörningar men ska ändå få ta fragmin så länge. Jag tycker nog du kan hänvisa till mitt och andras liknande sits. Eller gå till en annan läkare om några veckor!
  • Tuvalina

    Ni som ätit Trombyl eller baby aspirin vid IVF, har ni känt att ni får högre puls av det och blir darrig inombords?

  • Tuvalina
    Zinfandel skrev 2012-08-20 12:15:31 följande:
    Nej men av kortison händer det!
    Tack Zin för ditt svar!! Jag har inte känt så innan av kortisonet. Har mailat dig istället!

    Åh, vad tråkigt att höra om era sena missfall, vad oerhört ledsamt att drabbas av det. När era barn dog, fick ni inte göra obduktion då så ni kunde ta reda på orsaken?
    (Jag vet vad det innebär att förlora ett barn, födde vår fina son i vecka 39 efter att det blivit en infarkt i moderkakan).

    Stumpan81, ang, prog. vaggisar. Jag skulle inte tveka en sekund att använda dem efter ÄL!!
  • Tuvalina

    Lexmaria är ju vården själv som anmäler men du kan själv Tantform göra en anmälan till socialstyrelsen vilket är ganska enkelt att göra!

    TWH, Jag förstår verkligen din lättnad att äntligen fått en reda till dina missfall. Nu finns ju helt andra förutsättningar!


  • Tuvalina

    Pechi, nu glider jag in här på ett bananskal. Har hört att Dr D inte anser att äggkvalitet kan förbättras. Så då undrar jag nyfiket vad det kan ha varit för medicin han rek till din vän?

    Holly! Jag har haft en fullgånget graviditet och är livrädd att det du beskriver ska vara just det som drabbat oss nu. Att jag kunde genomgå en grav men att jag nu stöter bort embryot. Jag ruvar just nu för tredje gången.

  • Tuvalina

    Hur skulle ni tänka kring att ta pergotime cykeln innan IVF?

    TWH, vad är anledningen till att du ska äta DHEA endast i fem dagar? Blir mycket nyfiken på det.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!