• mammasusan

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej på er, jag har kommit och gått i den går tråden i omgångar sedan den startades. Är det Aten och Dr D som gäller? Eller finns det någon närmare? Jag har nu haft 17-18 tidiga mf sedan 2005 fram till nu, mitt senaste var i oktober då jag kom till v.5+4 och så "långt" har jag bara kommit en gång tidigare genom alla år. Jag var till en privatgyn i feb. som sa att mina mf berodde på sköra slemhinnor så ägget ej kunde fästa, fick behandling men har fått två mf sedan dess. Då jag har läst att en hög dos D-vitamin(2000-4000 IE ) kan sänka mördarceller och T-celler så testade jag det före min senaste graviditet och det var då jag kom till v.5+4 och började hoppas innan det sket sig. Jag är glutenintolerant fick jag veta för snart 2 år sedan (likaså min mor) vi har reumatiska åkommor i släkten och andra immunologiska åkommor på både min mors och fars sida. Jag tror mina mf beror på att kroppen stöter ut det hela som ett främmande föremål. Har gjort tre mf utredningar i Sverige inga orsaker har hittats då, jag fick tjata mig blå för att få komma och ta en massa prover. Senaste omgången jag tog prover var i dec-08! Då såg det ut som följer: T4: 14 pmol/L, T3: 4,7 pmol/L, TSH: 2,8 mU/L, Ferritin-S: 26 ug/L, Folat-S: >45 nmol/L, järn-fP/fS: 42 umol/L, Transferrin-fP/fS: 3,0 g/L, Transf.mättnad-fP/fS: 54%, Trombocyter-B:308 x10E9/L (nov-08), Hb-B: 160 g/L (nov-08) . Jag vet att värdarna självklart varierar men tänkte om någon ändå kan utläsa något ev "fel", de sa att alla värden var bra och tittar jag på gränsvärdena så ser det ut att stämma. Mitt TSH värde då jag inte varit gravid låg på 0,77 och 0,80 så det värdet på 2,8 var strax efter mitt mf. Jag har försökt få prednisolon utskrivet men inte lyckats. Jag är rent ut sagt less på svenska sjukvården som varken lyssnar eller försöker hjälpa. När man söker sig till ex Aten, hur betalar man? Är det en klumpsumma eller lite då och då? Tänkte om man klarar sig på att ta av lönen eller måste man spara före? Hoppas mitt inlägg inte blivit för rörigt, skriver från IPad så kan tyvärr inte styckeindela som jag önskar.


    A 27/6-06, V 26/4-09....
  • mammasusan
    Zinfandel skrev 2013-11-20 14:52:39 följande:
    Mammasusan: du skulle säkert med stor sannolikhet kunna lyckas bara genom Prednisolon  och ev Fragmin.

    Blivit lovad fragmin för flera år sedan 07/08 om jag inte minns fel, men aldrig fått det då jag hinner få mf innan de vill jag ska komma på vul. Vart kan man få prednisolon utskrivet och hur vet man dosen? Äter man det hela cykeln eller hur gör man?
    A 27/6-06, V 26/4-09....
  • mammasusan

    Har gjort en DI på CFC vore ju toppen om de börjar att testa immunologiska problem närmare än Aten och kanske billigare också? Måste man anmäla sig i förväg eller är det bara att ta en vanlig konsultation? Någon som hört ungefärligt pris?


    A 27/6-06, V 26/4-09....
  • mammasusan
    Cathy skrev 2013-11-20 14:59:37 följande:
    Välkommen hit mammasusan! Oj oj oj så många missfall du varit med om! Ledsen att höra :( De flesta av oss som skriver här har varit/är på väg till Aten men några går hos Dr Gorgy i London. Man kan också åka till Dr Shehata i London men tror inte nån härifrån varit hos honom (tjejer från FertilityFriends sajten åker till honom). www.miscarriageclinic.co.uk/profile/dr-hasan-... . Eller så kan man besöka Peny på Serum i Aten. Eller välja distansbehandling hos Dr Braverman i USA. så alternativ finns Reumatologiska åkommor pekar starkt mot immunproblematiken. Om du tar immunproven hos Dr D får du en faktura på mail som du betalar sen. Ditt senaste tsh är för högt, de tidigare värden helt perfekta för graviditet. Du har inte tagit tpoak testet som mäter sköldkörtelantikroppar? Bara det kan orsaka återkommande missfall. Kram

    Tack för ditt svar! Ja det är tur vi har våra två mirakel (via adoption) annars hade jag gått under för länge sedan. Känner dock paniken stiga efter senaste mf, klockan tickar även om jag inte är så gammal ännu (32 år) men det hjälper ju inte då det går åt skogen hela tiden. Giftstruma hade min farmor så de finns också i släkten, tror inte jag har tagit det tpoak testet, hittar inget sådant bland mina papper iaf antar att det inte är detsamma som TSH provet. Kan man ta tpoak testet i Sverige? Behandlas det med levaxin om det är förhöjt? Men kostar alla proverna hos DR D 20-25 tusen? Mycket att få på en och samma faktura....
    A 27/6-06, V 26/4-09....
  • mammasusan

    Kikade in på CFC's sida precis och undrar om det är Hormonanalys i prislistan som är den immunologiska utredningen, eller är det något annat?


    A 27/6-06, V 26/4-09....
  • mammasusan
    Sofia M skrev 2013-11-20 17:42:53 följande:
    Mammasusan: hade en vän som låg på ca 2,2 i tsh, men fick 2 missfall i rad. Hon fick kontakt med en läkare som bad henne ta tsh direkt vid ett +. Det visade sig att det steg vid plus till 2,7. Hon gick medecin för att sänka tsh till under 2,5. Hon gick hela vägen

    Kanske jag ska se till att få ta ett nytt sådant då vid nästa plus.....
    A 27/6-06, V 26/4-09....
  • mammasusan

    lill111: tack , ja just nu är det enda alternativet att få till en trea att det fungerar magvägen....känner mig dock som en idiot varje gång det blir mf som ens hoppades....men någon gång måste det ju gå vägen, jag blir ju iaf gravid....


    A 27/6-06, V 26/4-09....
  • mammasusan

    aylak: ingick det immunologisk provtagning då i det priset? Kan man få dela upp fakturan (delbetalning)? Annars lär jag vänta till skatten kommer och tålamod är verkligen inte min starka sida....hänger inte med på vad alla mediciner är till för, får alla likadan behandling?


    A 27/6-06, V 26/4-09....
  • mammasusan

    Sorry för att jag spammar tråden men glömde en fråga, måste man göra ivf för att få behandling? Har gjort ivf'er 2005-2006 vilket jag aldrig vill göra om, mådde för dåligt av alla hormoner. Kan däremot göra om en DI om det skulle behövas, men blir ju gravid utan läkarhjälp så de borde inte behövas.


    A 27/6-06, V 26/4-09....
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!