• Påskliljan

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej tjejer,

    Jag har läst i den här tråden ett tag och känner att det nu är dags att hoppa in, hoppas det är OK? Jag är mycket imponerad över ert kämpande och alla positiva resultat det givit, jag hoppas verkligen att det blir fler.

    Efter 4,5 år av egna försök och 6 misslyckade IVF behandlingar känns det nu som om det är dags att försöka något nytt. De svenska läkarna har inte hittat något fel på varken mig eller min man och nu funderar jag på om en immunologisk utredning kanske kan ge några svar på varför vi inte lyckas bli gravida. Har läst en del i Dr Beers bok, men tycker inte att jag stämmer in på de "symptomen" han beskriver förutom då flera misslyckade IVF'er.
    Är det någon av er som inte heller haft några direkta "symptom" på immunologiska orsaker, men ändå fått det bekräftat vid utredning?
    Vet ni om kliniken i Aten har stängt i sommar? När i så fall?  Hur snabbt har ni fått tid efter att ni har hört av er?
    Kram och lycka till alla
  • Påskliljan
    Tack Zinfandel.

    Jag har nu också fått svar från Dr D och ska skriva tillbaka och be om dokumenten som man ska fylla i. Vi kommer nog också att åka till Aten om en dryg månad. Ska bli spännande. Vi har dock inte någon IVF inplanerad utan tänkte fråga om man kan försöka på naturlig väg samtidigt som man gör immunbehandling. Är det någon som vet hans åsikt om det?
  • Påskliljan

    Nu har jag äntligen översatt min journal och fått iväg allt till Dr D. Ska bli spännande med konsultation och Atenbesök.

    Häromdagen var jag hos en gynekolog för att ta bort en polyp och då pratade vi också om vår oförklarliga barnlöshet. Hon rekommenderade att  jag skulle sluta äta vitt socker, äta mycket fet fisk och ta magnesium, och zink. Men när jag var på apoteket så stod det är Zink är bra för immunförsvaret och då blev jag lite tveksam. Om det nu är immunförsvaret som är för aktivt så kanske man inte ska förbättra det ytterligare? Vad tror ni?
    Vad äter ni för kosttillskott? 

    Dessutom skrev hon ut trombyl (75mg) och tyckte att jag skulle prova det i ca ett år. Hon sa också att många läkare inte tror på att det kan hjälpa, men hon var av åsikten att om det inte skadar så är det värt att prova.
    Så nu känns det som om jag har ett mindre apotek här hemma.
    Jag tar nu
    Omega-3
    Folsyra
    Vitamin B12
    Zink
    Magnesium
    Trobyl

    Är det något annat man borde äta/inte äta? 

  • Påskliljan

    Nu har vi bokat flygbijetter till Aten. Det blir en veckas semester med besök hos Dr D den 16 juli. Nån mer som ska dit då?
    När vi hade telefonkonsultation trodde han dock inte så mycket  att jag hade immunproblem utan snarare dålig äggkvalitet, men att vi också ska testa för immunproblem för att det kan hänga samman. Nån annan som fått det utlåtandet?

  • Påskliljan

    Hej alla!
    Har varit lite frånvarande från FL ett tag och oj vad ni har varit aktiva här! Ska försöka läsa ikapp så snart som möjligt.
    Igår var jag och tog de prover som Dr D vill att man ska ta innan kommer dit. Var lite nervös innan för att de skulle krångla med dem eftersom de var väldigt negativa när jag ringde och frågade om dem. Lite krångel var det allt men det gick bra till slut. Jag hade skrivit ut en prislista för olika blodprov som jag hittat på nätet och den fick de använda när de skulle ta betalt eftersom de själva inte visste vad de kostade
    På labbet var de dock väldigt hjälpsamma och positiva, de berättade också att det går en annan tjej där och tar prover och som åkt till Aten och som är väldigt nöjd med Aten, kanske någon av er (jag gick till Capio i Malmö)?

    På lördag bär det i alla fall av till Grekland, ska bli spännande och förhoppningsvis givande. Är det något jag bör tänka på medan jag är där, mediciner jag ska köpa med hem?
    Ni andra som har varit där nyligen, har ni haft med er mycket Euro eller har det gått att betala med kort? Jag har hört att det kan vara svårt med kortbetalning där nu. 

    Också tillägg till listan ovan:

    Påskliljan: (31år) 4,5 års försök, 5 IVF, 1 FET, ett plus som slutade i missfall och misstänkt utomkvedshavandeskap innan jag ens visste om att jag var gravid, besöker Aten i juli

     

  • Påskliljan

    Tack för info TWH och Hjärtefröjd!
    Kommer dock inte köpa Trombyl, fick faktiskt det utskrivet av en gynekolog här i Sverige, men när jag berättade det för Dr D så trodde han inte att jag behövde det.
    Därför undrar jag också om alla verkligen behöver alla medicinerna som ni skriver att man bör köpa? Kan man få veta det innan man får svar på USA proverna? Samtidigt förstår jag att det är smartare att köpa hem när man ändå är där. Det verkar ju som om det finns andra här som kan ha nytta av det om inte jag får det

    Stackars dig Cice, när jag läser din historia blir jag verkligen tveksam till IL, det låter ju fruktansvärt. Vi har dessutom planerat en härlig semester efter besöket hos Dr D, så jag hoppas jag slipper de hemska bieffekterna.

     

  • Påskliljan
    Verkligen tråkigt att det inte lyckades denna gången för er Zin och Angela.

    Själv har jag varit hos Dr D idag. 

    Jag började med att göra en HSG för att kontrollera att äggledarna är OK, och det är de! Det var fyra år sedan jag gjorde det förra testet och jag har haft ett misstänkt utomkvedshavandeskap efter det, men det känns bra att veta att allt är OK.
    Verkar som om jag fått ungefär samma dom som några av er andra. Han tror att det är äggstockarna som inte ger tillräckligt bra ägg, men han sa ändå att äggstockarna ser mycket fina ut. Han tror att det ska hjälpa med Fertile XX, fiskolja och IL. Vi ska försöka på egen hand i minst sex månader också ska jag höra av mig så fort jag känner mig gravid och att jag då ska börja med Prednisolone och Clexane. Problemet är att jag inte vet hur jag känner mig när jag är gravid. Den gången jag fick missfall hade jag haft mens som vanligt och hade ingen som helst misstanke om att jag var gravid.
    Jag fick också Urtogestan (Progesteron) som jag ska ta efter ägglossning fram till mens eller graviditet, p.g.a. att slemhinnan såg för tunn ut.

    Ni som har fått biverkningar av IL, hur snart efter droppet fick ni det? Jag är lite nervös för det. Fick 250ml IL blandat med saltlösning på ca 15 min! Än så länge har jag bara lite småkänningar i den armen som jag fick droppet i.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!