• Kattflickan

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hejsan! Jag har nyligen upptäckt att mina antikroppar är förhöjda. TSH har varit måttligt förhöjd en tid men antikropparna har inte testats förrän nu. Fick Levaxin när jag blev gravid och tsh låg då under 2. Min dotter är nu ett år och vi börjar fundera över att sätta in en blastocyst som vi har i frysen. Men då vill jag ju att förutsättningarna för att lyckas ska vara bra. Påverkas antikropparna positivt av Levaxin??

    Jag har ju även lågt AMH samt ett genetiskt fel som gör att vi fått höra PGD. Jag borde enligt läkarna ha svårt att bli gravid, men så har tidigare inte varit fallet.

    Har insett att jag troligtvis har en autoimmun sjukdom, Hashimotos troligtvis. Har telefontid med läkare nästa vecka och tänker kräva remiss till en endokrinolog.

    En annan sak jag vill flagga för är till er som är gravida. Jag fick graviditetshepatos ( graviditetsklåda) i slutet av graviditeten. Det slutade med akut kejsarsnitt, men dottern mådde bra. Har läst om att det kan vara så att det finns en koppling mellan autoimmunitet och graviditetshepatos. Så, börjar det klia, be er barnmorska ta prov på er!

  • Kattflickan

    Kanske bör tillägga att TSH var över 4 i början av min graviditet och har efter den pendlat och varit 7 som högst.

  • Kattflickan

    Jag pratade idag med läkaren på VC om mina förhöjda antikroppar TPO. Han sa att jag troligtvis har Hashimoto. Jag svarade att jag ville bli remitterad till en endokrinolog. Berättade att vi ska försöka få ett syskon till vår dotter. Men han ville inte ge nån remiss och sa att så länge TSH ligger på rätt nivå ska det inte vara nån fara., Han sa också att endokrinologen inte gör något mer än att ge levaxin?

    Jag känner mig skeptisk. Kan verkligen inget göras för att sänka antikropparna?

    Har insett att jag nog haft Hashimoto länge. När jag var 22 år så tappade jag jättemycket hår, gick upp 10 kg på ett år och var helt utmattad. Sen dess har jag haft svårt att gå ner i vikt, trots träning 6 dagar i veckan vissa perioder. Samtidigt fick jag problem med magen, som flera år senare visade sig vara gallan som jag opererade bort. Har nu läst att problem med gallan/ levern kan hänga ihop med problem med sköldkörteln. Fick även hepatos under min graviditet. Har även lågt AMH. Känns som om det hör ihop, alla mina problem.

    Tjänar jag något på att få en tid hos en endokrinolog? Kan den svenska vården göra nåt för mig?

  • Kattflickan

    Angående D-vitamin så läste jag om en studie som visade att en stor andel av de som hade Hashimoto( 92%)hade d- vitaminbrist. Kanske gäller detsamma för andra autoimmuna sjukdomar?

  • Kattflickan

    Millan, om det är kvalitén på äggen som inte är bra, har du funderat över att ta dhea? Det är ju ändå positivt att du så lätt blir gravid. Jag har ganska lätt blivit gravid. Men har andra problem, ett genetiskt fel som gör att ca 50 % av äggen ger barn med DS.

  • Kattflickan

    Vilka autoimmuna sjukdomar har ni andra? Jag har Hashimoto med ett pendlande TSH värde. Jag kommer inte att åka till Aten men hänger här ändå för att få tips av andra med autoimmuna sjukdomar. Jag gör dessutom PGD pga en genetisk sjukdom. Har även lågt AMH vilket jag är övertygad om hänger ihop med Hashimoton. Har lyckats få ett barn men ska göra syskonförsök med en blastocyst från frysen till hösten.

  • Kattflickan

    Det enda jag hört om E- vitamin är att det hjälper uppbyggnaden av slemhinnan och därför är bra att ta inför ivf.

  • Kattflickan

    Zwillinge: Jag har också funderat över om jag har utmattade binjurar. Alla symtom stämmer så väl in på mig. Dessutom så mådde jag mycket bättre först när jag fick Levaxin, men nu är många av symtomen tillbaka.

    Finns det nån medicin för binjurarna? Jag hittar lite info på nätet om hur man åtgärdar detta. Det känns som om hela mitt endokrina system är dåligt fungerande: Har opererat bort gallan, fick hepatos under graviditeten och har hypotyreos.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!