• Cristine

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Jag hoppar in i tråden. Jag (32 år) och min sambo (34år) blev förklarade ofrivilligt barnlösa år 2012. Jag har aldrig varit gravid under de 4 1/2 år vi försökt. De enda avvikande som upptäcktes vid utredningen var att jag har underfunktion av sköldkörteln, hypothyreos (TSH 4,7 och TPO-antikroppar 480) Idag är TSH stabiliserat på 1.1 och jag tar 50 mg Levaxin dagligen. För att få ner TPO-ab slutade jag med gluten och jag tror att det hjälper, men mitt värde på TPO-antikroppar är fortfarande väldigt högt, 420, vilket tyder på att jag har en autoimmun aktivitet som pågår i kroppen, vilket bryter ner sköldkörteln.

    Efter 3st IVF/ICSI försök hos landstinget har jag kontaktat Dr. D i Aten eftersom jag

    misstänker att mitt överaktiva immunförsvar kan vara problemet. Idag hade vi första telefonsamtalet. Det känns så bra att någon tar ens symptom på allvar och försöker att finna en anledning till att det inte fungerar när man är ofrivilligt barnlös, vilket svenska läkare inte verkar intresserade av. Jag fick råd av Dr. D att genast börja med D-vitamin, Omega 3 och att avvakta med nästa IVF försök tills vi haft möte och jag fått provsvar då han tror att mitt immunförsvar behöver lugnas för att kunna ta emot ett embryo. 2:a februari har jag tid i Aten, ser fram emot det. Äntligen kanske man kan få några svar.

  • Cristine

    Behöver lite hjälp, vart man kan få hjälp med IL-dropp i Västmanland (helst) annars Stockholm. Någon som kan skicka pm med info? Vore supersnällt. Tänkte så man är förbered om Dr. D ordinerar det efter Aten vistelsen. Bara ca 2 veckor kvar.

  • Cristine

    Liten uppdatering härifrån Aten. Första besöket hos Dr D idag. Blev nervös när inte taxichauffören hittade till stället. Med tidsbrist sprang jag runt och frågade folk som då bestämt pekade mig i olika direktioner. Tillslut kom jag ändå rätt. Jag hade tid kl 14, men fick komma in en timme senare. Det gjorde mig ingenting. Efter blodprov + UL fick jag svar på frågor jag hade och han tog sig tid att förklara vad han trodde kunde vara vårt problem. Jag rusar gärna mellan olika teorier, men han påpekade att det är viktigt att vi tar en sak i taget, vilket jag kan hålla med om. Bra äggkvalitet och ett lugnt immunförsvar är det som gäller nu. Jag fick 4 påsar IL med mig och kommer köpa med mig predisolon och clexane hem. Nu inväntar jag provsvar och en behandlingsplan inom ca 10 dagar.

  • Cristine

    Någon i Västerås trakten som har tips på vart man kan vända sig för att få hjälp med att ta de blodprover som behövs tas och snabba resultat som Dr D efterfrågar vid IVF?

  • Cristine
    Isbella skrev 2015-02-26 20:55:35 följande:

    Jag har nu skummat igenom några sidor av er tråd och tänkte fråga om lite tips!

    Jag har haft fyra missfall på kort tid och misstänker att det är pga. min sköldkörtel. Mitt tsh värde är under 2 men jag har väldigt höga antikroppsvärden (TPO anti). Ni som verkar insatta i detta, vad skulle ni göra om ni var jag? Varska man vända sig? De dokorer jag träffat hittills har ingen kunskap om detta och fokuserar endast på min levaxindos...

    Tacksam för råd på vägen...känns så hopplöst nu...


    Vad har du för TPO-ak värde? Jag har också problem med sköldkörteln (hypotyreos) och mitt värde på TPO-ak är 322, TSH ligger stabilt runt 1 sen 1 år tillbaka. Jag har aldrig varit gravid trots många års försök och vi har även gjort tre IVF försök. Jag har varit hos Dr D i Aten och han konstaterade att våra problem kan bero på mitt immunfösvar (högt värde TPO-ak och även ANA-ak). Resultaten från USA-proverna var i övrigt bra. Jag har fått en behandlingsplan från Dr D inför nästa IVF försök som innefattar IL-dropp, prednisolon, clexane. Men Dr D poängterade att det kan finnas andra orsaker som kvalitet på spermier, ägg eller vår kompabilitet.
  • Cristine

    Isabella > Bra att du tagit kontakt med Dr D. Jag har varit i kontakt med läkare i Sverige och fått prednisolon utskrivet en privat läkare, men det hjälpte inte så därför vände jag mig till Dr D. Inom mitt landsting är de ej beredda att experimentera eller testa ngt nytt tyvärr.

    Fråga Dr D om riskerna med kortison för fostret när du är där, han förklarade det bra tycker jag, blev lugn efter det och inget jag oroar mig för. Lycka till framöver!

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!