• cooco

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hallå tjejer! 

    Jag har läst lite i tråden och tror att många av er kanske kan tipsa mig om vad jag kan göra för att öka chanserna (påverka läkarna) inför mitt nästa IVF försök. Har 6 återföranden bakom mig. Äggen ser bra ut tydligen. 

    Jag har endometrios, är glutenintolerant och har haft/har psoriasis (slog ut över hela kroppen 98 därefter inte haft besvär). 

    Inför nästa IVF tycker läkarna inte att man behöver göra något annorlunda än tidigare, suprecur 6 veckor och sedan gonal-f. Efter att ha sprayat 3 veckor har jag fått sån inflammation i vad som känns som höft och buk, sannolikt endon som blossat upp av sprayen. Jag hade en muskelknuta på livmodern och vätska bakom, det hade jag inte innan sprayen. Trots detta så tycker dom att jag kan börja med sprutorna. Jag tror att jag har en aktiv inflammation.

    Med er kunskap... Låter det som att kortison skulle kunna hjälpa mig? Hur sjutton får jag läkaren att skriva ut det, jag går på akademiska Uppsala. 

    Glad påsk!

  • cooco

    Solkattan tack för svar! Jag tycker att de säger nej till allt jag ber om på ackis. Jag ska prova ringa på tisdag så får vi se vad de säger... sannolikt nej

    Jag får väl ta en tripp till Grekland helt enkelt :) 

  • cooco

    Hej!

    Jag har använt alla mina landstingsfinansierade försök och kommer fortsätta i Falun där de har IL-dropp och skriver ut kortison. Det blir väl någon form av light variant av immunbehandling om man jämför med er som går utomlands. Jag har läst igenom tråden men vet inte om jag hittade svaret på min fråga så jag chansar att ställa den här.

    Falun ger dropp vid äggplock eller återföring, säkert innan och efter om man vill det. Vad är ert råd, när ska man ta droppet för att få bäst effekt?

    Lycka till alla kämpare och grattis till er som lyckats!

  • cooco

    Hej, 

    först vill jag tacka alla er som skriver i den här tråden, vilken kunskap som finns här det är helt otroligt! Jag hade aldrig vågat mig på IL-dropp om jag inte läst här först. 

    Efter en mängd misslyckade försök bytte jag klinik till Falun där de gav IL dropp efter äggplock, prednisolon 15 mg och trombyl samt lutinus från ET. Och jag fick ett positivt gravtest! Helt otroligt. 

    Kliniken sa att man kunde sluta men trombyl och lutinus omedelbart och trappa ned prednisolonen med 5 mg i veckan. Jag känner mig lite tveksam. Nu när det äntligen verkar ha tagit sig känns det riskfyllt att bara sluta med alla stödmediciner. Hur gör ni andra? Jag vet att många tar blodprover och därigenom får besked om dosering och hur länge ni ska fortsätta, men eftersom jag inte har provsvar att grunda medicineringen på känns det som att jag måste testa mig fram och då skulle det vara skönt att höra hur andra gör. 

  • cooco

    Tusen tack redan 47! Jag har börjat trappa ner prednisolonen men tar fortfarande 12,5 mg kan man gå ner till 10 och fortsätta till v 12? Jag har bara ett uttag kvar.

    Tar du 3 lutinus per dag? Jag gick ner till två men nu börjar jag fundera på om jag ska ta 3 till vecka 12.

    Så himla skönt att få svar, det kändes inte rätt att bara sluta.

  • cooco

    Tack tjejer! Vilken tur att jag frågade. Cathy du har helt rätt, varför riskera något. Jag har både en hemortsläkare och läkare i Falun så någon av dem borde ju kunna skriva ut. Annars får jag väl åka på semester till ett land där man inte behöver recept :) IL har jag tagit ett dropp tidigare i veckan och jag bokade in ett nytt om fyra veckor.

  • cooco

    Emfon; tack det känns verkligen härligt och overkligt :)

    Okej då antar jag att det inte är någon större idé att fråga om mer prednisolon. Jag har en burk till kvar så jag tror jag klarar mig till v 12. Jag tycker också att det känns bra psykologiskt att fasa ut allt, även om jag vet många som slutat tvärt och klarat det bra. Jag vågar inte.

    Måste kännas superskönt att vara i v28 :) tack för att du delar med dig det får mig att känna hopp.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!