• Sthlmsthlm

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej,

    Har följt tråden och funderar på om det kan vara aktuellt för mig. Hur kom ni in på det hela, hade ni gjort ivf innan, har ni sett resultat?

    Jag har gjort tre färskförsök ivf, med många men dåliga ägg första två försöken. Sista fick jag fem av fin kvalitet, fick tillbaks två som inte tog.

    What next? Velar mellan att göra fler ivf, men hur ska behandlingplanen förändras? Eller ska jag gå direkt på äggdonation för att inte förlora tid? Har både diabetes och reumatism i släkten, är aldrig sjuk, kanske kan livmoder och immunförsvar vara en del av problemet? Eller är äggen helt enkelt för gamla vid 39 år?

    All hjälp att sortera tankar uppskattas!

  • Sthlmsthlm
    Cathy - Tack så jättemycket för input. Jag har några i frysen, så jag kanske skulle testa dem med "självmedicinering", typ prednisolon. 

    Några fler frågor:
    - hur mycket prednisolon tar ni? Hur kör ni upptrappning och nertrappning?
    - har ni rekommendationer på kliniker i London? Spontant känns det enklare än Aten. Någon som har erfarenhet?
    - hur tar man droppet? Kan man få hjälp med det i Stockholm, eller måste man resa till London/ Aten för att ta det?

    Falun låter också intressant, de verkar lite progressiva,

  • Sthlmsthlm

    Kan ni hjälpa mig med lite självmedicinering? Fick tips här i tråden att börja med det.

    Ska köra FET och har fått 25 * 10 mg prednisolon utskrivet. Vet ej om jag kan få mer, ska fråga.

    Hur ska man ta dem? När börjar man och upptrappning/ nedtrappning?

    TACK!

  • Sthlmsthlm
    RobSab skrev 2015-05-27 09:57:47 följande:

    Nu är jag i Falun och har precis gjort ÄP.

    Utan tvekan det värsta jag har varit med om. det här är mitt nionde ivf så jag vet ju hur det brukar kännas.

    Något som jag reagerade på var att de la lokalbedövningen i livmodern utan någon mer smärtlindring än två panodil. Vanligtvis brukar jag alltid få smärtlindringen i armen innan bedövningen och den brukar kännas ganska rejält (ni vet när man blir yr och så).

    Idag fick jag den efter vilket var skumt & dumt.

    När läkaren sen gick in i första blåsan så hoppade jag till av smärta & jag är ganska så smärttålig faktiskt.

    Hon snäser då till att jag inte ska röra mig utan vara still.

    Hela jävla äggplocket var fruktansvärt & sen tog hon en paus mitt i allt för att jag var så spänd men då tog hon ut instrumentet och gick sen in på nytt vilket inte direkt gjorde upplevelsen trevligare...

    Nu är jag tillbaks i rummet och blöder som en stucken gris, har svinont i magen och måste vänta en timme innan jag får veta hur många ägg det blev fast jag bara vill få klä på mig och åka hem.

    Förlåt för klagoinlägget men jag är så jäkla arg och ledsen!


    Usch vad tråkigt och vilket trist bemötande. Jag har alltid fått morfin i armen under plocket och det har funkat fint. Hörde om någon annan som inte fått morfin utan endast lokalbedövning. Det kanske är nya trenden? Måste göra svinont att göra utan!!

    Jag funderar på Falun. Men nu blev jag tveksam. Hur har de varit i övrigt? Kram
  • Sthlmsthlm
    pink lily skrev 2015-06-05 11:20:33 följande:

    Solkattan, fick du skriftligt besked på endometriel hyperplasia tidigare? Om så, och det sedan framkommer att det eg var enfometriel, så spelar det kanske roll för hur du lagt upp behandlingarna efter det första beskedet. I så är fall skulle jag kräva ekonomisk kompensation. Om de lurats eller det det beror på mänsklig faktor som felläsning är svårt att bevisa, men att du blivit informerad om en felaktig diagnos och den sedan ev. legat till grund för vidare behandling - har den det? - går ju inte att förneka. Så tycker jag ...

    Vad är förresten skillnaden mellan diagnoserna?


    Jag undrar också vad det är för skillnad. Googlar men hittar inget om enfometrial? Är det inte bara ett stavfel är det olika saker?
  • Sthlmsthlm
    lill111 skrev 2015-08-30 20:51:37 följande:
    Zinfandel skrev 2015-08-30 18:44:42 följande:

    Ang TSH så är riktlinjen 1,0 och det anammas äntligen även i Sverige. Problemet är att ett högt hormonintag ökar TSH och det är inte så vanligt att man tänker på här. Däremot så sänker alla våra immunmediciner TSH och det är därför Dr D & Peny accepterar 2,0. TSH är såklart också individuellt, de vet hur era inledande värden varit och hur ni svarat på mediciner. Jag själv bör t ex ligga under 1,0 vid behandlingsstart och då ökas samtidigt Levaxinet. Det finns massor med studier som visar att runt 1,0 är optimalt för fertilitet (om immundämpande mediciner inte används).


    Mkt intressant:)! Är det endokronologin som fastslår det? Nu när jag nämnde för Calanderska i Göteborg att jag tar levaxin på ett värde med 2,5 sparkade läkaren bak ut direkt och tyckte att det var galet.... De verkar inte vara uppdaterade, vore intressant att kunna visa dem vilja i Sverige som pekar på vikten av just 1,0 vid fertilitetssamnanhang:)?

    Tack för bra infon Zin!!
    Ska starta IVF på carlanderska i slutet på September, så detta är intressant information. De verkar inte vara så progressiva?

    Jag valde dem därför att jag har en kompis som jobbar i branschen som säger att de har absoluta toppresultat i europa. 
  • Sthlmsthlm
    lill111 skrev 2015-08-31 11:47:41 följande:

    Ok, jag är inte så nöjd med dem, de är inte villiga att ta in andra perspektiv eller höra individuella bedömningar, tyvärr!


    Men suck. Ska dit på tisdag och får känna in. Typisk svensk sjukvård att inte lyssna och anpassa, trots att man betala för vården privat! Har gjort några ivf i Danmark och där blir man behandlad som en vuxen människa.
  • Sthlmsthlm

    Hej! Efter paus är jag igång igen och jag bara nosar lite på detta område än så länge.

    Får jag låna lite expertis? Jag började ta 10 mg pred vid sprutstart och ökade till 15 mg vid ÄP. Idag hade jag ET och funderar på om jag ska öka ett snäpp till. Har ni några rekommendationer?

    Har inga kända immunologiska problem mer än släktanlag och misslyckade ivf trots fina embryon.

  • Sthlmsthlm

    Funderar lite på vad prednisolon egentligen gör. Har gjort två IVF utan pred och två med. Skillnaden har varit att med pred har mensen dröjt ett par dagar längre efter ET.

    Kan det tyda på att äggen "lever" längre, eller bara att slemhinnan inte släpper/blir segare eller liknande? Har försökt kolla lite forskning och det verkar som pred ger fler plus men inte fler födslar. Jag skulle dock gärna uppleva ett plus bara! De extra dagar jag får kanske tyder på att jag ska ha pred men än högre dos (har maxat på 20).

    Vad har ni märkt för effekt av pred vid era försök? Har det blivit skillnad från försök innan?

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!