• canada

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej. En fråga till er som äter Q10, hur mycket och hur lång tid äter ni dem? Läst att de ev är skadligt vid en graviditet, äter ni fram tom äl ? Funderar på att börja äta det, har 3 mf bakom mig.

  • canada

    Hej!
    Har en fråga som kanske är lite ot. men undrar om det är någon här som haft/har problem med upprepade missfall och fått hjälp i Athen?

    Lite kort om mig: Haft 4 mf under två år, inga tidigare barn. Första två graviditeterna har jag kommit till v 8, nr 3 till v 6 och den sista v5, det går med andra ord inte åt rätt håll. I våras fick vi komma till Sahlgrenska för att få börja IVF i höst och fått läkartid tillbaka imorgon. Ingen missfallsutredning har gjorts, och som jag uppfattat det är det typ endast ett kromosomtest som skall göras,).

    Är det någon som vet om det överhuvudtaget finns hjälp att få här i Sverige när det gäller mf? Är det någon idé att börja med ivf utan att ha varit i Athen först? Eller är kliniken i Falun ett alternativ tror ni? Ni verkar så kunniga här inne, vad kan man kräva av Sahlgrenska när det gäller prover och medicinering vid en ev ny graviditet ?

    Känner mig helt hopplös just nu, även om jag såklart är tacksam att jag kan bli gravid så är det så påfrestande både psykiskt och fysiskt att gå igenom alla MF.

    Tacksam för alls råd o tips man kan tänkas få.

  • canada

    Tack alla underbara ni för alla svar.

    Precis kommit hem från Sahlgrenska, tagit lite kromosomprover o nått mer. Känner mig helt galet uppgiven då läkaren (som jag iofs redan misstänkte) sa att de inte gör några extra tester eller behandlingar om proverna visar sig vara ok.

    Varför känns det som om den svenska sjukvården tar emot en för att de måste enligt lag men inte bryr sig närmare hur resultatet blir. ( säkerligen så att många läkare bryr sig, har kanske inte hittat rätt ännu) :(. Får ta en allvarlig funderare om Athen ifall inte provsvaren visar något.

    Lycka till ni andra!

  • canada

    Hej. Är det någon som vet hur lång hållbarhet det är på il dropp? (Planerat att börja behandling i mars, men vet inte exakt när och tänkte jag skulle hämta ut snart så jag läst att det verkar vara slut då och då på apoteken )

  • canada

    Har PM:at dig mom :)


    mom2012 skrev 2016-06-09 12:03:18 följande:

    Jag har lite mediciner över om någon är intresserad så skicka mig PM.

    - Humira x 2 sprutor (modell penna) för högt tnf-a. Bra pris utlovas på dem. Hållbara till 2017-09.

    - Synarela spray för nedreglering

    - Lutinus (progesterone)


  • canada

    Hej. Funderar på att kontakta dr D, men någon som vet om de har någon hemsida så man kan läsa lite?( den som är länkad i trådstarten finns inte längre verkar det som ).. Eller hur gör man vid kontakt, är det bara att mejla honom ?(vilken adress är isf aktuell?).

  • canada
    UndrandeSökare skrev 2016-06-29 11:55:37 följande:
    Det är bara att maila Dr D och säga att man vill bli hans patient så kommer han maila dig prisuppgifter och ett patientdokument som du ska fylla i, och sen har ni ett telefonsamtal. Därefter är det dags att köpa flygbiljetter till Aten.

    Dr Ds mailadress är denna : lifeclinic@gmail.com

    Lycka till.
    Tack <3

    Skall författa ihop ett mejl till honom då.
    Räcker det med en sammanfattning om sin sjukdomshistoria i kontaktmejlet till en början ?

    Hur går det för dig undrandesökare??
  • canada
    pink lily skrev 2016-07-05 14:29:07 följande:
    Det är ingen hemlighet att man ger medicinering mot immunreaktioner vid graviditet på ivf-kliniken i Falun, och har hört att även ivf-klinik i Luleå börjat med detta, i alla fall IL-dropp. Dräm till med dessa exempel när era svenska läkare hånar utländska kliniker och specialister. ( Har jag också råkat ut för) Immunbehandling finns redan i Sverige, och har märkt att det är svårare att dissa svenska kollegor som redan tror på o tillämpar behandlingen :)

    Men, det finns två led i detta. Dels erkännandet av immunförsvarets betydelse, dels vilken metod som bör tillämpas för att åtgärda problem med immunförsvaret.

    Har nu fått veta att en närstående hade och fick diagnos i Sverige för mer än 20 år sedan, att hennes immunförsvar störde fertiliteten (många missfall). Alltså har man ställt den diagnosen tidigare i Sverige, och sedan har den tappat fäste? På den tiden gavs blodtransfusioner som åtgärd. Då lyckades det för dem ... Skrattar bäst som som skrattar sist. Jo finns faktiskt läkare här som skrattar åt diagnosen ...
    Har också bekanta som gjorde behandling med blodtransfusioner på Sahlgrenska under 90 talet tror jag det var. När jag gjorde min MF utredning på Sahlgrenska 2015 frågade jag om den behandlingen (som var en studie) då skrattade hon lite lätt och sa att visst hade de gjort en sådan studie men den gav inget resultat. Jag sa - konstigt för de hade 10 MF och fick sen två barn genom den studien. Då sa hon inget mer. Svenska sjukvården i ett nötskal. :((
  • canada

    Nu har vi haft första telefonkonsultationen med dr D, prel åker vi ner i början av september så sitter och kollar in olika flyg. Klarar man sig om man åker ner en söndag och hem på onsdag morgon? (Tänker med att hinna köpa alla mediciner osv)

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!