• Virpan

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Jag tar Intralipid, blodförtunnande och kortison efter 9 missfall. Tänkte höra vilka doser ni tar av de olika medicinerna och hur länge? Har försökt kolla i tråden men hittar inte. Det är några sidor att kolla igenom, så jag kanske har missat :)

  • Virpan

    Provar igen, någon som vill dela med sig angående medicinerna? Tänker på vilja mediciner ni tar, vilja doser och hur länge. Kör på eget bevåg, har inte varit i Aten.

  • Virpan
    Ariellan skrev 2018-08-27 20:48:49 följande:

    Allt beror ju på hur blodproverna ser ut. Läkarna ordinerar utifrån dig. Men de vanligaste läkemedlen är intralipiddropp, trombyl, fragmin och prednisolon. Doserna är anpassade till varje patient. En del tar högre kortison än andra, en del behöver flera dropp intralipid och andra mindre.


    Tack. Tar läkemedlen men alla säger olika och har som sagt inte varit i Aten. Tar blodprov här i Sverige och går på Fertilitesplus. Får se om det räcker
  • Virpan
    UndrandeSökare skrev 2018-08-27 21:21:53 följande:

    Jag känner inte till en enda som självmedicinerat via Marie och lyckats tyvärr, man behöver ha en immunläkare bakom sig och det finns INGA sådana i Sverige. Däremot har vi haft endel som först testat via Marie och sen åkt till Dr D.

    Om du inte lyckas via Marie så maila Dr D och säg att du vill bli hans patient. Han tar blodprover och skickar till USA för en riktig immunutredning. Enbart den utredningen kan visa exakt vilka immunproblem man har.

    Vissa patienter behöver starkare mediciner än de 4 du tar tex Humira eller Neupogen eller annat, men bara USA-proverna kan visa om man behöver det.


    Tack, det ska jag göra. Har fått Neupogen tidigare innan insättning men inte senaste gången. Vet inte om jag har immunproblem men misstänker det starkt. 1 graviditet där barnet hade så allvarliga fosterskador att han inte klarade sig, sen 8 missfall. Är i vecka 11 nu, har aldrig gått så långt förutom första gången.
  • Virpan
    UndrandeSökare skrev 2018-08-27 22:22:43 följande:

    Ja, alla säger olika eftersom vi alla som varit till Aten har fått egna unika personliga behandlingsplaner utifrån just vad just våra USA-blodprover visade. Våra behandlingar är helt personliga, och allt styrs från Dr D under hela behandlingen både innan och under och efter graviditet.


    Jo det förstår jag, det blir ju en annan sak då. Men tänkte främst på andra läkare, ivf-kliniker och fertilitesplus. Men de är väl inga experter på område, även fast de ordinerar liknande läkemedel.
  • Virpan

    Jo jag vet, har mycket kontakt med Ava. Men de tyckte att jag skulle sluta tidigt med kortison och Intralipid, men jag vill gärna prova att ta det längre. Därför ville jag bara fråga vilka doser och hur länge andra tar läkemedelen. Vet inte om jag orkar försöka mer, trots att jag har flera embryon kvar i frysen. Så jag försöker lite själv. Knäppt kanske, men tycker det är värt att testa.

  • Virpan
    Ariellan skrev 2018-08-28 12:37:40 följande:

    Kan bara berätta om min egna behandling. 20 mg kortison från ET, sen intralipid vid ÄP,ET och sen typ varannan-var tredje dag i ett par veckor. Sen glesare och glesare dropp, ungefär en gång per vecka. Nu i vecka 29 tar jag inget kortison, dropp väldigt sällan, senast i vecka 24 typ.

    Fragmin från ET. Trombyl tog jag från ET till vecka 13, slutade pga magproblem jag fick av dom.


    Tack! Tänkte fortsätta med kortison till ca vecka 20, dropp kanske lite längre. Får se med framgim och trombyl, ska fråga min läkare här i Sverige vad han tycker.
  • Virpan
    Ariellan skrev 2018-08-28 21:17:25 följande:

    Tror inte de svenska läkarna förstår syftet med blodförtunnande behandlingar. Koaguleringen är ju en stor del av immunförsvaret.


    Det känns lite som en balansgång för mig. Dels kännes blodförtunnande väldigt viktigt men får blödningar. Då tar jag uppehåll ca en vecka enligt Avas rekommendation. Det kan vara svårt att få blodförtunnande utskrivet här i Sverige men jag har ganska mycket hemma. Och istället för trombyl kan man ju ta baby-asperin. Så fortsätter nog ett tag till om jag inte får blödningar.
  • Virpan
    UndrandeSökare skrev 2018-08-28 22:13:02 följande:

    Om du går hos Marie för dropp så kan du be att hon ordnar så du får gå till gyn Rika på Biblioteksgatan som hon samarbetat med nu, så kan Rika skriva ut svenska recept på alla immunmediciner.

    Tar du baby Aspirin (Albyl Minor 250mg på svenska apotek) så måste du dela varje tablett i 3 delar och ta en tredjedelstablett per dag för att komma ner i rätt dos Trombyl är 75mg). Apoteket säljer tablettdelare så man slipper dela tabletterna med en kniv.


    Tack, det ska jag göra. Och bra tips med tablettdelaren, har svårt att få till tre lika stora delar.
  • Virpan
    Detblåserpåvästkusten skrev 2018-10-05 13:57:44 följande:

    Hej alla!

    Undrar om det är någon som har Lutinus eller något annat progesteron som ni kan tänka er att sälja? Är gravid och har börjat med det Lutinuset jag hade hemma som jag har fått utskrivet av en svensk läkare men kan tyvärr inte få tag på mer där eftersom läkaren slutat, och har bara för max en vecka till. Har försökt hos några andra gyn men utan framgång hittills. Har några fler jag tänker prova hos men är rädd att det ska bli för sent. Går bra att skicka meddelande om ni inte vill svara i tråden. Tack på förhand!


    Jag har lite om du fortfarande behöver.
  • Virpan
    UndrandeSökare skrev 2018-10-12 12:22:29 följande:

    Det finns också några som gjort nån slags "immunutredning light" hos barnmorskan Marie på Fertilitetplus, men inte heller hon skickar prover till USA, så jag skulle inte lägga pengarna på sånt. Bättre att göra en riktig immunutredning där proven analyseras på ett specialinriktat labb i USA.

    Däremot finns det flera olika läkare utomlands som gör olika stora immunutredningar. Jag och min man har gjort immunutredning hos Dr D på Life clinic i Aten (som gör en mindre immunutredning) som kostar ca 20.000kr, fick behandling med Trombyl, Fragmin, kortison och intralipiddropp. Men fick missfall ändå.

    Dr D tar endast prover på kvinnan.

    Reste till Riga, gjorde dubbeldonation med PGS och 2 embryon som var normala kromosommässigt sattes in, 5 till frysen. Men missfall ändå.

    Reste till Dt Gorgy i London , som gör en mycket större immunutredning än Dr D, den kostar ca 35.000kr, han tar prover på både mannen och kvinnan och skickar till samma labb i USA.

    Det finns också ytterligare kliniker i både USA, London och Aten som sysslar med immunutredningar och behandlingar.

    Jag rekommenderar sidan www.fertilitetsguiden.com samt boken "is your body babyfriendly" av Dr Alan E Beer. Säljs på Bokus för 299kr.


    Tänkte på en sak, har du endometrios? Jag har fått 9 missfall, vet inte varför. Men det kan vara pga endometriosen. Tar ungefär samma medicin som de flesta andra i tråden. Men jag har även fått behandling för endometriosen under våren. Ny forskning från USA visar att behandling med Procren under 3 månader innan insättning minskar risken för missfall. Nu är jag i vecka 17, har aldrig gått så långt förutom första gången. Bara en tanke.
  • Virpan
    UndrandeSökare skrev 2018-10-12 14:19:47 följande:

    Tack för tipset. Jag har läst om vissa med endo som nedreglerats i 3månader innan insättning. Peewee ska göra det hos AvaPeter i Ryssland. Går du hos AvaPeter?

    Nej, jag har inga tecken på endo, de första 5 missfallen var pgr av APS och dnafel på spermier, och nu efter första försöket med normala embryon (missfall 6) och utredningen i London visade att jag har låga LAD-nivåer (antikroppar som ska skydda embryot från kvinnans immunförsvar) så jag håller på med LIT för att fixa låga LAD. Men ska göra hysto hos Serum i november för att kolla och städa livmodern, isåfall lär sånt som endo ses.


    Ja, jag går också hos Ava Peter. Tanken slog mig bara, det kan vara värt att kolla.
  • Virpan
    Smillis skrev 2019-02-16 11:51:00 följande:

    Hej Alla,

    Har kikat in här då och då men inte varit aktiv, hoppas det går bra att jag hoppar in nu!

    Har precis fått svar på mitt mensblods test från Serum som visade på Ureaplasma!! Det känns verkligen som att få en dödsdom, då det inte går att bota helt 

    Har googlat lite för mycket igen och det verkar vara väldigt många som har sena missfall pga den här bakterien...

    Hur många är ni som lyckats få friska barn trots Ureaplasma? Fick ni antibiotika under hela graviditeten? 

    I min senaste graviditiet (Upptäckte MA i vecka 10 men dog i vecka 9) testade jag negativt på för ureplasma men positivt på BV och fick antibiotika kräm och tabletter, som inte hjälpte antagligen.

    Antar att jag hade Ureaplasma redan då och har haft det i år i värsta fall!!! 

    Någon som har någon solskenshistoria att dela med er av? 

    Kram 


    Jag hade Ureaplasma (gjorde test i Sverige). Tror jag blev av med infektionen med hjälp av antibiotika. Är gravid för tionde gången och är nu i vecka 35. Vågar inte hoppas för mycket ännu, men jag har aldrig gått så här långt tidigare.
  • Virpan
    Emma30 skrev 2019-02-17 09:11:49 följande:

    Gjorde du ett svenskt test eller skickade du det till Aten? Enligt läkaren på STD mottagningen så är det inte samma Ureaplasma som de testar för i Aten.


    Gjorde ett svenskt test, visste inte att de var olika.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!