• daisy80

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hejsan, är ny i tråden. Jag var hos dr D för ca två veckor sedan och har nu en behandlingsplan att följa. Har försökt i 4 år och gjort 5 ivf-behandlingar, aldrig någonsin blivit gravid. Jag såg att några undrade om det går att få ut recepten här i Sverige nuförtiden. Jag fick receptet mailat av någon av sekreterarna på Life, och hämtade i förrgår ut 10 påsar IL på Apoteket, det gick bra! Samt även diverse andra mediciner. Har redan tagit första droppet. Hoppas det går bra för er andra också!

  • daisy80
    Niskan15 skrev 2018-08-14 10:28:11 följande:

    Tusen tack alla! Håll tummar och tår att detta går vägen för oss. <3

    Vi sökte hjälp i november förra året och började med behandling i januari. Tog ca 6 mån när vi var på väg att ge upp och ge oss på IVF tåget igen men med hjälp av Dr. D. Det skedde precis som han hade sagt, på naturlig väg med en äggledare som jag trodde inte heller funkade. Ge inte upp! All lycka till!


    Så underbart, stort grattis! Vill du delge vilka mediciner du fick av dr D? Jag är själv under behandling av honom för att ev lyckas naturligt nu, och tar Plaquenil, prednisolon, trombyl, fragmin samt IL-dropp vid ÄL.
  • daisy80
    Niskan15 skrev 2018-08-14 19:10:04 följande:

    Se mitt inlägg ovan, har beskrivit min bakgrund och mediciner där. Det är samma behandling som dig, dock ingen plaquenil. :)

    Stort lycka till! Hoppas det går vägen för er med <3


    Tack så mycket och grattis igen <3
  • daisy80
    Zwillinge86 skrev 2018-08-14 19:59:23 följande:
    Lite nyfiken på varför du är ordinerad plaquenil (då det inte är standard hos D och jag funderar på att testa), samt hur du ska ta det?
    Jag tar det för att trycka ner TNF (som inte var för högt men i överkant) och sen visade mina blodprover att IFN var alldeles för lågt i förhållande till TNF, och det var visst inte bra. Förstår inte riktigt allt, men får lita på honom. Tar en tablett om dagen första månaden, sen ska jag öka till två om dagen.
  • daisy80
    UndrandeSökare skrev 2018-08-14 20:38:34 följande:
    Plaquenil tabletter är en malariamedicin egentligen, som används av vissa läkare för att endera

    Trycka ner Tnf-alfa eller

    Kontrollera blodkoagulationssjukdomen APS.

    Jag har använt den en månad för några år sen men fick dåliga biverkningar av den. Jag har APS men fullt normalt Tnf-alfa och för mig gav den inga positiva effekter. Troligen tryckte den ner mitt Tnf-alfa i botten totalt, och det var inte alls bra.

    Dr D verkar ha börjat använda Plaquenil nu 2017/2018, han använde det inte tidigare. Jag vet att Dr Gorgy i London har använt medicinen förut.
    Ok, jag har ätit den i två veckor nu, än så länge inga biverkningar alls. Får hoppas det fortsätter så.
  • daisy80
    Ladylufsen skrev 2018-08-15 20:14:12 följande:

    Ni som har ätit omega3 under graviditeten, hsr ni fortsatt även efter bebisen kommit? Har läst lite olika hur det påverkar (både mor och barn). Och Ds ordination är ju ganska hög. Nu äter jag halverad dos men är lite osäker på vad som rekommenderas. Någon med bättre koll?


    Vilken dos omega 3 har dr D ordinerat från början? Tror han skrev 1500 mg till mig, förstod inte riktigt om det var 1 eller 2 gånger om dagen dock. Kanske är samma till alla? Vet tyvärr inte vad som gäller efter bebisen kommit. 
  • daisy80
    Zwillinge86 skrev 2018-08-16 10:39:31 följande:
    Tack för svar, jag har fått båda preparaten både i syfte att stoppa pågående blödning samt att framkalla blödning. Men nu funderar jag på om jag kan använda det för att skjuta upp ev kommande mens.... har läst att man ska ta första tabletten en vecka före beräknad mens och om det tog ytterligare några dagar efter avslutad kur innan mensen kommer så borde jag klara mig :) problemet är bara att jag inte vet när nästa mens kan tänkas komma...
    Jag har använt Primolut många gånger för att skjuta upp mensen i samband med semesterresor o dyl... Men det bygger ju lite på att man vet när mensen tänker dyka upp. Jag har alltid börjat 3 dagar innan beräknad mens, och det har funkat jättebra. Det är ju progesteron så jag gissar att man lurar kroppen att  tro den är gravid? Hursomhelst, det går ju såklart att börja tidigare än 3 dagar innan beräknad mens om man är osäker (tror det står i bipacksedeln att man ska börja SENAST 3 dagar innan beräknad mens), men man ska väl inte äta det mer än 2 veckor i följd tror jag, så beror ju lite på hur mycket du vill skjuta upp den. Jag har alltid fått mensen 3 dagar efter sista tabletten. Hoppas det kommer funka för dig!
  • daisy80
    Zwillinge86 skrev 2018-08-16 11:37:53 följande:

    Tack, precis den info jag ville ha :) Det är inte så länge jag vill skjuta upp ev mens, är ju två veckor till planerad hysto och längre än så behöver jag inte skjuta på blödningen. Ingen som har Primolut till övers?


    Jo jag har nog nån karta till övers, men räcker troligen inte med 10 tabletter? Man ska ju ta 2 om dagen.
  • daisy80
    Zwillinge86 skrev 2018-08-16 18:06:05 följande:
    Har fått en karta (10st tabletter) av en kompis, så med en karta till klarar jag 10 dagar :) skicka PM till mig om du kan tänka dig att sälja.
    PM:at dig! 
  • daisy80

    Nu behöver jag er hjälp. Fick idag svaren på de första dr D-proverna. De togs i förrgår på CD 23. Progesteron var 16, är inte det väldigt lågt? Någon som har koll? Har googlat lite och verkar som att det kan antyda att jag inte haft någon ÄL. Kan det bli så att dr D ordinerar Progesteron om han tycker det behövs?

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!