• cff

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Snart lycklig skrev 2013-08-09 22:24:47 följande:

    Ja, jag har oxå beställt från dem (10 brk). Fick oxå betala mkt i frakt samt till posten. Hur mår du annars? Hur ser dina planer ut? Kram.

    Jag försöker numera beställa från inom EU så mycket som möjligt, även om det är dyrare, just för att det numera alltid "fastnar" i tullen och då måste man ju betala tullavgift för priset plus frakten och sen moms på allt (har för mig att man betalar moms även på tullavgiften) och som grädde på moset en avgift till posten. Jag blir lika irriterad varje gång (betalar gärna tull på själva varans pris, men inte på frakten och vill inte betala moms på tullen och inte postens avgifter...) - och för att bespara mig den irritationen så har jag blivit en trognare kund på amazon.co.uk Glad
  • cff

    Jag skulle behöva en kontakt i Stockholm där jag eventuellt skulle kunna få hjälpa med IL idag (hade hoppats att min VC skulle hjälpa till, men de kunde de inte göra med så kort varsel). Om någon har ett tips så får ni mycket gärna inboxa mig.

  • cff

    Min snälla danska klinik har lovat att ge mig IL-dropp (jag tar med mig själva intralipiden, men de fixar med saltlösning och sätter själva droppet) i samband med mitt äggplock. Visst är de toppen!

  • cff
    leah2012 skrev 2013-08-15 20:48:14 följande:
    Ja verkligen. Vilken klinik är det? Och var har du fått recept på intralipiden?



    Kliniken är Vitanova. Recept både från Dr Gorgy och Peny (har sen haft turen att få det omskrivet till ett svenskt recept så att det faller under högkostnadsskyddet - även om just IL inte är särskilt dyrt , men det är de utländska revepten jag visat upp när jag fått hjälp på min svenska vc :)
  • cff
    Angel00 skrev 2013-08-15 16:17:27 följande:
    Hej tjejer
    Tänkte höra mig för hur ni har gjort med FBC under IVF? Dr D gav mig nedan ordination (Jag har copy+past vad han skrivit i min behandlingsplan). Och jag är inte helt säker på hur många han eg menar att jag ska ta, lite luddigt skrivet är det.

    Som jag har räknat så blir det 4 FBC under stimuleringen och transfer, med ev ett extra FBC mellan nr1 och nr 2 FBC, beroende på hur jag svarar på IL.
    Men han skriver att jag ska ta FBC på dag 5 (för embryot) och dag 6 efter transfer. Kan det stämma eller är det bara ett klassiskt cop+paste fel? FBC två dagar i rad!

    Hujr många FBC har ni tagit per IVF?

    __________________________________________________ ________________________________

    Blood tests


    4-7 days after your first infusion, you must have a with the LYMFOCYTER count


    You may need another blood test but I will be able to tell you after I will assess your response to the infusion.


    On the day of your transfer  (for Day 2 or 3 transfers)please have a blood test for PROGESTERONE and another FBC with the LYMFOCYTER count  


    We will need the same tests on the 5th day of the embryos (is the same day you will have your 3rd  IL infusion, please have them prior to the infusion)


    6 days after your transfer  (for Day 2 or 3 transfers), or 2 -3 days after Day 5 transfer (blastocyst stage), you will have a FBC with the LYMFOCYTER count and you will let me know the results. You may need another infusion very soon.


    __________________________________________________ ___________________________________

    Glasklart, eller är det bara jag som är förvirrad ? Tungan ute
    Jag behandlas iofs inte av Dr D, men jag tolkar ovanstående så här - FBP på: 

    * FBC på dag 4-7 efter första IL

    * Dag 2-3 efter ÄP (samma dag som återförandet) - FBC plus progesteron

    * Dag 5 efter ÄP (när embryona är 5 dagar gamla - om du gör en 5-dagars transfer så torde detta sammanfalla med ovanstående)

    * Dag 8-9 efter ÄP (för 2-3-dagars transfer) eller dag 7-8 efter ÄP (för 5-dagars transfer)  - dvs precis när ett ev embryo förhoppningsvis har börjat fästa.

    Dvs inga FBC är dagarna efter varandra, men det är ganska många. Förhoppningsvis kan någon som är/varit paitent hos Dr D bekräfta denna tolkning.

          
  • cff
    leah2012 skrev 2013-08-17 15:57:42 följande:
    Jag är inne på samma spår som dig och resonerar också så. Jag har inte endometrios men funderar också på immunproblematiken. Och nåt är det nog för jag fick prednisolon utskrivet nu så på min nya ivf snart så kommer jag ta prednisolon (från sprutstart) och barnalbyl. Och IL jagar jag efter. Försöker bearbeta min klinik i Danmark, får se om de går med på det. Annars har jag hittat en som säger att dom kan hjälpa mig i London. Säg till om du vill ha namnet. När jag prata med dom så sa hon att jag måste ha en konsultation först men sen kunde man få IL i samband med det besöket, bara man träffat och pratat med läkaren som jag förstod. Man kan också få konsultationen per telefonen och sen få komma dit för IL. Känns lite galet att åka ända dit för att få en injektion men vad gör man inte. Blir nog så för mig om jag inte lyckas hitta det närmare.

    Hur många ggr ska man ta IL ni som är erfarna? Och hur gör man med prednisolon, om man ändrar sin dos delar man bara på tabletterna och lägger ihop till så stor dos man ska ha. T ex ta 2 stx10 om man ska ta 20 mg 



    Du kan ta en telefonkonsultation med dr G i London och om han tycker du behöver IL kan han skriva ett recept som du kan hämta ut i Sverige. Då kan du hämta ut det på Apoteket och sen förhoppningsvis få hjälp av din VC. Då slipper du resorna, men om du vill göra en full utredning kan det vara enklast att ta en "sväng" till London eller Aten.
  • cff
    Katt12 skrev 2013-08-18 22:27:30 följande:

    Snabba ryck, det gillar vi:) Berätta gärna hur det gick, lycka till!

    Jag sammanfattar min inledande konsultation med Dr G i inlägg #1 i den här tråden: Utländska tester och behandlingar

    Jag har sedan dess haft en uppföljningskonsultation som jag inte hunnit sammanfatta ännu (men den var ganska kort och gav inte så mycket).  

     
  • cff

    Den hjälp med IL som en del här får i Stockholm är mycket dyr -  så det är absolut värt att fråga din VC i första hand - och det kan även vara värt att byta VC för detta om du hittar en annan som är mer behjälplig. Själva medicinen hämtar du ut på apoteket, så du behöver bara att de ger dig själva droppet, vilket de bör göra om du visar dem receptet.
  • cff
    che71 skrev 2013-08-19 06:39:59 följande:
    Tyvärr är det inte så enkelt som det borde vara.

    Jag bytte ju VC efter att ha frågat runt o allt verkade ok att få dropp satt där, men så när det var dags o jag hade bokat tid (o jag dessutom var gravid) så var det en sur ssk som satte stopp för det, trots remiss o recept från Dr D o en läkare på VC som godkänt det o skulle stå bakom. Sen övertalade hon den läkaren att backa ur.

    Så det kan bli krångligt.

    Trots att man har rätt till behandling här hemma efter utredning utomlands.

    Dessutom ville de inte ta emot Dr Ds blodprovsremiss på lab här heller, så det måste man också hitta en läkare i Sverige som vill skriva remisser (många!!) på FBC.



    Jag har förstått att det varit svårt för en fel, men menar bara att eftersom det ju faktiskt också är en hel del som får hjälp t ex av sin VC så känns det dumt att inte ens försöka, speciellt med tanke på att det ju inte bara är ett IL som behövs utan ibland ganska många. Det är bra att det finns en "backup-lösning" som vi ju alla kan ha behov av mer eller mindre ofta, men med tanke på att den kostar ett antal tusen per gång så kan jag inte låta bli att rekommendera folk att åtminstone försöka med sin (och kanske en ny VC) först.

    Ni som inte fått hjälp på er VC, är det husläkaren som strulat eller ssk? På min VC är jag inte säker på att jag fått ja om jag frågat distrikssköterskan, men jag frågade min husläkare som uppdrog åt ssk:n att hjälpa mig (och den remiss jag hade var en liten slarvigt och lite otydligt skriven lapp från dr G - som jag inte alls var säker på att den skulle funka, men de verkade bli lugnade av att Apoteket hade accepterat den när jag hämtade ut IL:et).
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!