• cff

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Jag har nu bestämt mig för att ta proven här i Sverige (och skicka själv t USA) och åka till Aten om värdena pekar på problem. Vet ni om man kan ta proven precis efter en IVF-cykel eller om man måste vänta ett tag för att hormonerna skall gå ur kroppen? Kan man ta dem om man fortfarande har kvar hcg (misstänkt X)?

  • cff
    TWH skrev 2013-02-26 20:19:17 följande:
    Vilket konstigt inlägg jag gjorde men det var menat till cff!

    Tack!
  • cff

    Är det någon som i samband med sin immunologi-utredning tagit andra prover är de som jag kryssat för nedan (det är lite dålig upplösning på bilden, originalformuläret finns här (det är Rosalind Franklins testpanel-lista)?

    Har ni i så fall tagit dem i Aten/Chicago eller i Sverige (t.ex. ANA görs ju i Sverige också - bara man kan få en läkare att skriva en remiss)? 



     

  • cff
    Besa skrev 2013-02-26 22:41:05 följande:


    Får man fråga var var du hittat den blanketten?

    Fick länken från Rosalind Franklin (se under Specialty Lab Requisition på den här sidan: http://www.rosalindfranklin.edu/cms/Microbiology/DiagnosticTestMenu.aspx ) när jag mailade dem för att fråga vilka svenska läkare som anlitar dem. Fick också namet på en läkare i Skåne (postade hans namn tidigare här i tråden tror jag), men kommer nu få hjälp av min ordinarie läkare som lovat vara kontakt (men det är jag själc som fixar med provtagning och skickar provet och betalar och så - men man behöver att en svensk läkare skriver remiss för själva provtagningen i Sverige - hade iof kunnat fixa det "privat" också, men ännu enklare att gå till ett vanligt labb).
  • cff
    TWH skrev 2013-02-26 19:48:20 följande:
    Det vore också toppen om det är några tjejer som läser tråden men inte skriver i den, men som har fått hjälp av il, om ni kunde maila mig så vi har lite mer "statistiskt" underlag. Jag fick idag reda på att en tjej i v32 också har blivit inskriven på specialistmödravård på sös, dit jag är remitterad, som går hos dr D och får ordinering därifrån, så vi är fler än som syns här

    Det finns 3 st artiklar på Fertility & Sterility om intralipider (en som visar på att de reducerar NK-cell-aktiviteten och en som visar på en positiv effekt för fertiliteten och en som inte gör det). Inboxa mig om du vill att jag mailar dem (kan kanske hjälpa till som underlag vid mötet).
  • cff
    Besa skrev 2013-02-27 09:47:15 följande:


    Hej tack för ditt svar, skulle du kuna tänka dig skriva namnet igen på den läkaren som är i Skåne? Bor själv i Skåne nämligen och är jätte tacksam om jag kunde veta vem han är.. Kanske kunna ta kontakt med han hade varit super bra.. Tack för att ni finns och är så jäkla kunniga inom detta område

    Jag inboxar dig
  • cff
    Får rätta mig själv här - läkaren som har skickat prover till Rosalind Franklin finns i Göteborg, inte Skåne (ni vet, vi Stockholmare har inte så bra koll på det här med geografi Skrattande)
  • cff

    Är det någon som testat att skicka prover till millenova istället (http://www.millenova.com/tests/reqform.pdf)? Jag har inte fått prislistan från Rosalind Franklin ännu, så har inte kunnat jämföra priserna (millenova-testerna är dyra, men det är även RFUs som jag har förstått det), men intressant att även om test-panelerna är nästan identiska så skiljer de sig t.ex. på exakt vilka CD-man testar.

  • cff

    Karolinska lab testar S-TNF-alfa (Tumor necrosis factor alpha, S-) - där skall värdet vara under 12,3 ng/L(http://www.karolinska.se/karolinska-universitetslaboratoriet/sidor-om-pta/analysindex-alla-enheter/kemi/anvisning/?a=9305). Jag gissar att det är detta som du Singoalla har mätt - är det Dr D som rekommenderat detta också?

    RFU ger provsvar i form av ett relativ-tal, TNF-alfa/IL-10, och detta skall vara 13.2-30.6 - det låter som det är det som du Ninninn har mätt.

      

     

  • cff

    Jag fick inte ab när jag gjorde hsg på Ultragyn på odenplan.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!