• pink lily

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Cathy, jag är nog ett skolexempel på kvinna i perimenopause/förklimakterie. Har helt klart progesteronbrist om man ser till hur lutealfasen ser ut nu. Tänker då, hur bra är det att gå in och sänka prolaktinet när man är i förklimakteriet, för då går ju östrogennivån upp och har man redan en östrogendominans blir den väl i så fall värre? Å andra sidan beror lågt progesteron på utebliven ägglossning, och ett sänkt prolaktin främjar ju ägglossning. Jag tänker att många av oss, som nog flera är i förklimakteriet, kanske behöver tänka ett varv till ... Men just nu är jag så trött och kan inte reda ut det. Ni får gärna hjälpa mig.

  • pink lily

    Solkattan, du har haft otur med proverna! Det ena labbet Locus medicus, som gör HC-provet har en egen fertilitetsavd/klinik som kan skriva recept vid positivt test. Det labbet kan även göra tester på de andra bakterierinfektionerna myko-och ureaplasma mm. Skriv dit och se vad recept från dem kostar ... I synnerhet om du gör (om) alla proverna hos dem. Kontaktuppg. finns på deras hemsida. Lycka till!

  • pink lily

    Life code labbet som gör 7in1testet har endast grekisk hemsida, "rena grekiskan" för mig. Vet ej vad de kan erbjuda för uppföljning till positivt resultat.

  • pink lily

    Oj, kan man komma till Dr D (för) tidigt? Aldrig plussat, och därmed heller aldrig fått missfall. Tänker att vill kolla immunförsvaret pga det. För övrigt så har jag ju tjatat på VC om att släkten har struma och har själv ett tsh på 2,8 men får ej medicin för att sänka det. De har t o m haft överläggningar på VC om de ska ge mig men nu sagt nej ... Tjatar vidare ... Gyn vägrar också, men medger att mitt tsh är för högt inför ivf. Tack för det! Blev då mkt paff när Serum sa att mitt tsh inte var ett problem, det ses ju som problematiskt t o m på svensk ivf klinik. Stort frågetecken!!! Vet någon vad Dr D anser om tsh-värdets betydelse och var det bör ligga på?

  • pink lily

    Bra tips solkatta, att kolla APC-resistens på vårdcentral om kan säga att finns blodpropp i släkten, och få recept den vägen på fragmin. Man kan göra tjat till en konstform ...., men är numera en livsstil!

  • pink lily

    Tack för era svar om tsh! Ok, nu är jag definitivt övertygad om att tsh måste ner! Då kanske t o m Dr D skulle kunna skriva recept på Levaxin om söker hjälp där ...? Ska även puffa på klinik i Tjeckien som vi nog kommer att göra ED vid.

    Så glad för din skull SL, fortsätter hålla tummarna!

  • pink lily
    Cathy skrev 2015-01-08 12:08:53 följande:

    pink lily; ledsen men minns inte hur gammal du är...? Jag tror inte att riktig förklimakterium kommer innan man fyllt 45-47....utan många lider av hormonell obalans som får en att tänka att man kommit i nån sorts förklimakterium. Jag ser att du har två alternativ - framkalla ägglossning med pergotime eller ta pravidel för att få balans i hormonerna. Och eftersom en sänkning av prolaktin ger både ökning av östrogen och progesteron (bra!) så ser jag inte det som ett problem för dig. Du vet väl att du också kan ha FSH-antikroppar. Har du förhöjt FSH värde? FSH antikroppar är immunologiskt (se länk till studie om flera olika typer av antikroppar) och kan behandlas med kortison och/eller IL! www.hindawi.com/journals/jir/2012/762541/ kram


    Tack för svar Cathy! Ja du har rätt om effekten av ägglossning, jag förstår. Undrar mest om östrogenpåslaget kan bli för stort då man vid förklimakterium först får sänkt progesteron, och mycket senare får sänkt östrogen. Jag fyller 46 i år. Fick diagnosen förklimakterium vid 39 år. Ja, jag tror jag dragits med rejäl hormonobalans istället, men börjar väl gå mot klimakterium nu. Jag tar inte pergotime (igen)! Jag har inte fått pravidel, bara fått provera (progesteron) vilket eg bara stoppa blödningar. Så tar saken i egna händer. Åt redan lite magnesium för muskler o leder men då någon här nämnde att läkare gett tipset att det sänker prolaktin så äter jag nu mer magnesium, B6 och zink. Har läst på att det ska ge effekt på prolaktinet. Men viktigt att det blir rätt doser!,!! För mkt B6 är skadligt, och man ska inte ta mkt B6 om gravid. Antar får övergå till pravidel då. Återstår att se om detta hjälper, nu andra cykeln, dag 28 och varken fått spottings eller mens ännu. Bra eller dåligt får jag se .... Kommit dag 21 tidigare. Pinniga jag har även gått upp lite i vikt, vilket jag behöver inför ivf! Fortsättning följer ... Hade lågt amh för ett par år sedan, och antog att det som gav ett fsh på ca 9. Kanske Dr D:s prover kan visa på om jag har fsh-antikroppar? Nu planerar vi för ED. Tack igen!
  • pink lily

    SL, jag skrev att mkt B6, dvs hög dos, generellt sett inte föreslås under graviditet. Kan skapa B6-abstinens hos fostret efter födseln. Hur vanligt det är ? Vet ej, är inte där än så inte kollat noga. Kanske mkt ovanligt? B6 är däremot nödvändigt för fostrets utveckling. Vad är då mkt? Vad jag läst så biverkningar sätta in vid doser på 200 mg el mer under långvarig användning på icke-gravida. För att ha en säkerhetsmarginal verkar allmänt rekommendationen vara att inte ta mer än max 100 mg utan läkares ordination, särsk då mkt av det vi äter innehåller B6. Därmed inte sagt att man bör ta mindre än så. Påverkar nervsystemet. Kan gravida behöva och tåla högre doser? Fråga läkare, men om Dr D har sagt ok så gäller väl det. Man bör väl som alltid se till individuella behovet.

  • pink lily

    Hej alla, stämmer att inte bara ska stirra sig blind på tsh-värdet. "There is more reason to try to bring TSH down if FT4 is below the middle of the normal range, and less reason to worry about a higher (but still normal) TSH if the FT4 is already in the higher part of the normal range." (Tyvärr ligger jag själv inte i övre delen av T4-intervallet, men ändå nekad hjälp.) Intressant att höra vad Serum svarar dig Frk Röd ...

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!