• pink lily

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Jag hade extremt lågt D-vitamin för några år sedan. Läkaren kunde inte hitta ett oralt läkemedel med så hög styrka som behövdes för att höja det snabbt. Hen gick till hälsokostaffären och hittade där Holistic D-vitamin som jag ordinerades. Det hjälpte ganska snabbt, och sedan fick jag ta det en tid efter också för att fylla på depån, så att det inte skulle sjunka så lätt. Hört att det finns mer koncentrerade preparat idag. Googla test av d-vitamin piller av DN/testfakta 2013. OBS, finns tydligen falsk upplysning om koncentrationen på en del pillerburkar. Lägre än påstår på burken. Suck, vem kan man lita på? Inte bra att gå med för högt D-vitamin.

  • pink lily

    Läste nu att rapporterade fall av D-vitaminförgiftning (kända, rapporterade) tagit minst 30 000 E dagligen under en tid. Rätt mycket ju.

  • pink lily

    Glömde säga, D-vitamin fettlösligt ju. Öka upptaget av tillskottet gm att ta med fett om tillskottet ej har olja i sig.

  • pink lily

    Tinasmagmat.se, med massor av magtips, står: "Likaså kan bifidusbakterien flippa ut i tarmen och skapa överväxt på tarmen, vilket inte alls är bra, och det är anledningen till att Elaine Gottschall, SCD:s urmoder, inte tillät bifidusbakterier på SCD. Bifidus ska egentligen sitta i tjocktarmen, men om den kommer in i tunntarmen och skapar överväxt så gör den mer skada än nytta." Är detta allmänt känt? Inte hört förr. Har någon testat en bra probiotika - utan soja, mjölk - som inte innehåller bifidus? ProBion? Rubicon ( yoghurtpulver dock)?

  • pink lily
    pink lily skrev 2014-07-04 12:14:19 följande:

    Har någon testat en bra probiotika - utan soja, mjölk - som inte innehåller bifidus? ProBion? Rubicon ( yoghurtpulver dock)?


    Puffar, probiotika utan bifidus bakterier? Blir alltmer övertygad att de är riskfaktor i tillskott. Det är lactobacillus bakterierna -särsk L. Acidophilus - som är bra för tunntarmen och underlivet, läs mot bakterier och svamp. Letat flera dagar men ej hittat tillskott med bara det. Yoggi är inte tillräckligt och själv kan jag inte äta det=slem.

    Så hittade jag Äntligen Solgar tillskott med tranbär, Ester-C och L. Acidophilus. www.solgar.com/SolgarProducts/CRAN-FLORA-with-Probiotics-Plus-Ester-C-Vegetable-Capsules.htm Någon som testat? Obalansen i kroppen efter antibiotikan är envisa, sveda o klåda ... Tack för svar Zinfandel.
  • pink lily
    Snart lycklig skrev 2014-07-07 09:28:22 följande:

    Den Innate som jag tar innehåller 20 miljarder aktiva icke konkurrerande tarmbakterier från 14 olika stammar. Dessvärre innehåller den massor av Lactobacillus, inklusive acidophilus. Precis köpt en ny burk med 60 kapslar. Jag har mått bra av dem, så fortsätter åtminstone till de tar slut. Gärna mera info om det som Pink Lilly skriver om ovan. Ngn som vet mera?


    SL, du missförstod mig. Är bifidus som har mest varningar på sig. L. Acidophilus ganska harmlös och den mest beforskade. Lactobacillus bakterier kan även skapa överväxt - i tunntarmen - liksom bifidus, men i samband med antibiotikakurer så är det Lactob som tagit stryk när onda bakterier och svamp skapar problem. Verkar även som bifidus generellt har svårt att överleva ända ner till tjocktarmen, där den hör hemma. Bifidus har med tjocktarmen att göra, är ett tillskott mest för tarmsjuka uppfattar jag det som. Verkar vara bortkastade pengar att ta bifidus oralt. Logiskt borde man "ta det bakvägen", som är närmast. Och det finns avföringslavemang (med annans avföring) för de som har tarm/magsjuka, vilket tydligen hjälper. Don't try this at home Alltså, jag letar probiotika för att häva negativa effekterna av antibiotikan. Då är lactobacillerna intressanta. Jag har nu förstått att det är viktigt att veta vilka bakteriestammar man behöver, och stoppar i sig. Man kan äta ett välbalanserat tillskott, men är man själv redan i obalans så blir det för mycket av det ena och för lite av det andra. Dr Oz i USA visade i ett program hur man kan rikta insatser mot olika symptom, genom att vara noga vilka bakteriestammar man äter i tillskott. Skolmedicinen har inte hängt med i utvecklingen av preparaten, så på VC finns inte så mycket hjälp att hämta om man säger så ... Hoppas jag fick fram min tanke här, blev långt ...
  • pink lily
    Redan47 skrev 2014-07-07 10:08:26 följande:

    Lactocare Femine, innehåller följande bakterier,

    Lactobacillus Acidophilus

    Lactobacillus Rhamnosus

    Lactobacillus Gasseri

    Jag har ätit dessa vid mina dunder antibiotika kurer, ej haft problem m svamp mm. Men jag dricker citronvatten och utanpå det noga med kosten för att inte göra kroppen för basisk. Så vad det är som hjälper specifikt - ingen aning.


    Redan47, tack för tipset! Totalt missat detta tillskott. Verkar vara välriktat i samband med antibiotikakurer, det lär väl bli flera vad det lider ... Det står att den är mjölkfri, har skrivit till företaget för att höra hur det är med soja o gluten/vete. Rapporterar sedan ...
  • pink lily

    Svar från företaget: "Lactocare Feminine inneholder ikke soya, gluten, melk, melkeproteiner, laktose eller animalsk gelatin" Tummen upp!

  • pink lily

    Lycka till i Aten!!! Själv har jag stött på patrull, min gyn hemma ifrågasätter behandlingen från Aten, innan den eg ens har börjat. Det kommer inte att bli någon hjälp med recept od kan jag säga. Vill inte gå in på detaljer här, öppet. Är det någon vänlig själ som kan tipsa om en gyn i Lund-Malmö som är välvälligt inställd till behandlingarna i Aten, eller ialla fall inte ifrågasätter dem, och som kan översätta recept. Stort tack, ni kan inboxa.

  • pink lily

    RobSab, Juliette startade en tråd om Ureaplasma här på FL, läs den. Kort vet jag detta, Ureaplasma går i princip inte att bota, bara att trycka tillbaka och det gör bl a kliniken Serum i Aten genom en ordentlig antibiotikakur. Därefter har jag uppfattat det som att man får ta antibiotika vid ET, så den inte ställer till det om man testat positivt inför ivf-behandling. Detta sista kan jag inte svära på, andra kanske vet. Din man kommer även att behandlas, är mycket smittsam. Men, den är mycket vanlig, och många blir ju gravida fastän de är smittade. Fast vi här inne som kollar upp så mycket det går vill ju inte riskera något, och inte våra Atenkliniker heller ...

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!