• Ananax

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Vallmo78 skrev 2016-08-10 08:14:23 följande:

    Hej allihopa!

    Är det några som har gjort LEI , skrapning inför FET? Vad tycker ni? Hur gick det för er? Blev ni gravida och kunde behålla graviditeten? De i Falun rekomenderar oss det...

    Vi ska snart ha vår Skype möte med Dr D...spännande. Är det nåt speciellt vi ska tänka på? Förresten visst kostar det 1500kr?

    Kämpandet fortsätter här...

    Kramar


    Härligt att ni är på g! Lycka till!
  • Ananax
    Avokado skrev 2016-08-16 08:23:23 följande:

    Jag kan ha gått händelserna i förväg när jag antog att dr skulle rekommendera Ivig. Jag ska först göra LIT för att öka Lymphocyt antikroppar (eller något sånt) samt en livmoderbiopsi. Biopsin pga tnf var på gränsen till för högt (29,1). Hoppas verkligen att jag kan få någon billigare behandling än Ivig. Vet du om TNF är samma som NK-celler? Känner mig förvirrad av alla termer trots att jag läser en massa :/


    Jag hade TNF på 39,1. Blev gravid 3 veckor efter att värdet uppmätts. Däremellan hade jag tagit 10 mg kortison per dag i 7 dagar, ett IL-dropp samma dag som värdet uppmättes och ett IL-dropp samma dag som ägglossningen som ledde till graviditeten. Jag vill minnas att jag enligt testresultaten svarade ganska bra på IL, lite bättre än ivig.

    Vet inte vilken behandling som är bäst för dig men vill bara att du ska veta att det inte är omöjligt att bli gravid trots högt TNF.
  • Ananax
    Solkattan skrev 2016-08-17 17:53:23 följande:

    Hej igen!

    Uppdaterar er lite... jo, jag var så nojigt och ringde sjukvårdsrådgivningen på lördagsmorgonen. Iom att jag har en x graviditet i baggaget så överdrev jag smärtkänslan och fick komma in på gynakuten. Hade lite mer ont på vänster sida och var faktsikt orolig för nytt x då risken ökar om man haft ett. Efter 1,5 timma så blev det äbtligen dags för VUL. Och de hittade en hinnsäck i livmodern. Plus ett svart område precis brevid. Blödning brevid embryot. Jag tjatade om de inte kunde zooma in o leta hjärtljud. Läkaren tyckte att det var för tidigt. Men jag visst ju att hcg borde vara bortåt 10 000 och att hjärtslag oftast kan synas då. Och faktiskt så såg vi nåt flimmrande!

    mailade dr d. Han har varit kolugn. Mina värden ser bra ut och det är antagligen så att av de två embryona jag satt in så har en tidigt "dött". Men den andra verkar stark... :)

    Fick också order om att hålla mig till planen. Ska ikväll sätta mig o betala follow up betalningen till Dr D. Känns häftigt att äntligen kommit så långt! hållit på med dr D:s schema sen februari 2014...


    Härligt, grattis!
  • Ananax
    GrukanGrace skrev 2016-08-18 06:45:12 följande:

    Vill bara berätta.

    Var på andra ultraljudet igår och då såg vi att bara en av tvillingarna levde. Igår v10 (9+0) den var 7+3 och den andra som mådde bra var 9+3.

    Så nu håller vi tummarna att hen klamrar sig fast.


    Håller tummarna!
  • Ananax
    FruA78 skrev 2016-08-18 16:15:00 följande:

    Tack för svar. Vi har redan kontaktat Falun för att ev. få vara med i intralipidstudien. Har skickat en kopia på våra journaler och väntar på svar. Men tänkte först prova och se om vår klink vill ge någon medicin som sänker immunförsvaret. Annars provar vi först Falun och om det inte lyckas så får det nog bli Dr.D. Har inte så stora förhoppningar imorgon och känner mig lite låg just nu. Skulle vara skönt att slippa helt nytt ivf- försök när vi har 5 i frysen som väntar på oss.


    Ett tips är att kolla med Falun om de kommer att ge dig annan medicin t.ex. Kortison, fragmin etc. om ni deltar i studien. Misstänker att de kanske vill ge bara IL till de som deltar. Men vet såklart inte säkert. Lycka till!
  • Ananax

    Oroa dig inte Stina B, det är helt normalt. Hände mig också runt den tiden, fast mitt sjönk ännu mer. Läste då en hel del och det är som quintana säger helt normalt med utplaning och en rejäl dipp och onödigt att fortsätta mäta hcg efter ett visst antal veckor. Fråga Dr D om du kan sluta, skulle tro att han svarar ja.

  • Ananax
    GrukanGrace skrev 2016-09-13 06:29:57 följande:

    Hej alla, ett tag sen jag skrev.

    Är i v14 nu!! Efter äggdonation i Riga. Har ätit trombyl och predisolon hela tiden.

    Hur länge rekommenderar dr D stt man ska fortsätta? Läkaren i Riga vill att jag trappar mer nu vilket jag gjort gick ber till 2,5 i förrgår men då kom alla mina insamlat tillbaka = kroppens immunförsvar satte igång då jag gick upp till 5 igen. Har legat på 20 innan.

    Tack på förhand!


    Grattis till v 14!

    Jag frågade Dr D hur länge jag skulle fortsätta och fick svaret sannolikt i stort sett hela graviditeten... Har läst om andra här i tråden som äter i vart fall kortison ända fram. Men iofs även vissa som trappat ner islutet. Tror även att vissa kan ha slutat med trombyl framåt v 36 eller så. Men är inte helt säker på att jag minns rätt. Hoppas någon annan som kommit så långt kan ge ett säkrare svar.
  • Ananax
    Zwillinge86 skrev 2016-09-22 22:41:49 följande:

    Hej! Long time no see. Har inte varit inne i tråden på några år nu, men när jag skrollar igenom senaste sidan så känner jag igen de flesta av er. Ska själviskt erkänna att jag inte tagit mig tid att läsa hur det går för er, men jag håller alla tummar och tår för att ni liksom jag har/ska lyckats. Jag fick genom ÄD och immunsupport från D en son i augusti-15, och upptäckte ikväll att jag blivit spontant gravid igen. Min fjärde spontana graviditet sedan vi började försöka för fem år sedan. Räknar som vanligt med missfall då min kropp sällan samarbetar, så varför skull den göra det nu när jag inte tagit varken medicin eller tillskott. I vanliga fall hade jag såklart kontaktat D och ordnat immunsupport via honom, men till saken hör att vi i veckan fått besked om att vår son har cancer. Framför oss har vi således en kamp för att få behålla honom, varför jag inte har varken tid eller ork att fullfölja en immunsupport via D då det inte finns utrymme att lösa alla FBC och droppordinationer som jag vet att det innebär. Jag har därför beslutat mig för att genom det medicinförråd som jag har kvar försöka få till en immunsupport light och hoppas på att detta embryo har samma kämparglöd som min son. Men problemet är att jag enbart har några askar pred och 3 påsar IL kvar. Har köpt Albyl och smörjer som en tok med progesteronkräm, men har i övrigt inte mycket att jobba med. SÅ om det finns någon i tråden som känner att de har medicin att avvara (självklart mot betalning) så får ni gärna skicka pm till mig. Vill inte ta upp detta värdefulla forum med någon snyfthistoria, vi har alla kriser här inne, men att vända mig till er är det ända jag kan göra för att på ett så så-lite-energi-krävande-sätt som möjligt försöka påverka utgången i den här oväntade graviditeten.


    Det värker i mig när jag läser om att din lille son är sjuk. Så fruktansvärt att det ska drabba någon så liten. Sänder er mina varmaste tankar och håller alla tummar och tår för ett snabbt tillfrisknande. Dessvärre har jag ingen medicin över men jag hoppas du har fått flera PM och på så sätt fått tag på vad du behöver. Håller också tummarna för att det går bra med den nya graviditeten!
  • Ananax
    Fidelia skrev 2016-09-26 08:34:01 följande:

    Vill berätta att vi nu kan lägga till ytterligare en Aten-bebis till listan. Igår kom lillasyster till oss, ytterligare ett litet mirakel ??

    Hoppas på samma lycka till alla som kämpar!


    Grattis!!!
  • Ananax
    MoM11 skrev 2016-09-30 14:28:14 följande:

    Tack för tips MS81.

    Någon som gjort ERA test, gav det något?


    Jag har inte gjort det. Men blir nyfiken på vad ERA test är?
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!