• Ananax

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Vad underbart att läsa om alla plus i tråden!! Jättestort grattis till er!!!

  • Ananax

    Hej alla!

    Är så glad att meddela att ytterligare en liten bebis har fötts efter immunsupport hos Dr D. Vi är så lyckliga och tacksamma över detta lilla mirakel.

    Önskar er alla lycka till av hela mitt hjärta och håller tummarna för många plus och bebisar famöver!

    Kram

  • Ananax
    MoM11 skrev 2017-03-21 20:50:53 följande:

    Hej!

    Jag brukar ta hela IL påsen (250), oftast utspädd med 100 koksalt. Upplever att det är mindre kärlretande med koksaltet, men det funkar även utan. Det brukar gå in på en timme. Ibland har jag tagit två små påsar, då har de bytt när den första är slut.

    Jag fick mitt BHCG svar och det var 102, 9 dagar efter FET. Har fortfarande spottings varje dag och molvärk som kommer och går i styrka. Ska ta nytt BHCG på torsdag och hoppas på en fin stegring. Hoppas såklart också blödningen avtar.

    Detta är mitt första plus på 3,5 år. Vi har kämpat i 5 år.


    Stort grattis!! Håller tummarna för ökningen!
  • Ananax
    minaimaginärabarn skrev 2017-03-21 21:08:03 följande:

    Hej!

    Jag har en fråga om HCG-ökning. Blir nojig av att behöva ta detta varje vecka men men.... Jag är nu i v. 6+4 och hade ett värde på 67000, för en vecka sedan i 5+4 hade jag 25000, veckan innan dess 4+4 hade jag 2900. Från v. 4+4 till 5+4 ökade det med i princip det dubbla varannan dag som jag har läst att det skall. Men nu mellan 5+4 till 6+4 ökade det inte fördubblats varannan dag utan snarare var 4:e dag. Jag läste på fertilitetsguiden att HCG ökar med det dubbla var 4:e dag eller längre tid när det mäter över 6000 och om detta stämmer borde ju mitt värde vara ok. Är det någon här inne som har tagit HCG fram till v. 10 som Dr D önskar att man gör? Hur har er stegring sett ut?

    Jag såg för övrigt en böna idag på VUL med ett tickande hjärta. Dock är jag fortfarande väldigt orolig då jag har rosa flytningar varje dag och hade en mindre blödning med blod idag. Därav min undersökning.


    Hej!

    Jag tog regelbundet hcg fram till vecka 10. Slutade i 9+3 när stegringen hade nästan avstannat. I 5+2 hade jag 16500 och i 6+1 hade jag 62600. Alltså inte dubblering varannan dag. Stort grattis till böna med tickande hjärta!!
  • Ananax
    Vallmo78 skrev 2017-03-31 07:54:44 följande:

    Tack snälla för dina ord. Jag orkar inte ens gråta...är bara arg. Nidblödning? Näe...det fäster väl sig efter 1-2dagar om det än gör de och det borde ha hänt onsdag-torsdag. Jag har haft molande, mensvärk länge. Mmm det känns jättetidigt, jag håller med men grrrr ;((


    jag håller tummarna för att det är en nidblödning eller annan oförklarlig blödning som kan komma i samband med fästning/tidig graviditet. Tycker inte att du ska ge upp ännu, det är som sagt väldigt tidigt... Lite molande mensvärk hade jag i samband med tidig graviditet. Redan dagarna efter ägglossning kände jag drag, pirr och lite molande i nedre delen av magen och utåt äggstockarna. Ge inte upp än!
  • Ananax
    MoM11 skrev 2017-03-31 08:22:47 följande:

    Hej!

    Här blev det tyvärr missfall, hcg har redan börjat gå ner.

    Vet inte om det började 4+5 eller 5+0 men runt där. Är ledsen men ändå lite glad då detta är det längsta vi kommit på 5 års försök. Har 2 kvar i frysen hos D och hoppas på dem. Ska prata med D nästa v och bestämma nästa steg. Om vi satsar på de 2 eller kanske ytterligare ett ägguttag eller två. Egentligen hade mannen och jag sagt att sommaren är deadline men det blev massa strul och väntan efter min hysteroskopi i höstas och även borrelia. Nu när vi fick ett litet kvitto på att det kan gå så känns det som det är värt att satsa ett tag till.

    Kram och tack för ert stöd.


    Beklagar mom11.... Positivt dock att ni kommit längre än tidigare. Håller tummarna nu för de två kvarvarande och för ev. ytterligare uttag. Dr D har säkert bra tankar kring hur ni nu kan förbättra chanserna ytterligare!
  • Ananax
    Hera B skrev 2017-04-02 05:25:11 följande:

    God morgon! någon morgonpigg som har koll på om jag behöver ta med IL till Marie på Fertilitetplus eller om hon har? Hittar inga gamla inlägg just nu fast jag att jag har läst det någonstans i tråden...


    Du kan köpa IL av Marie. Lycka till!
  • Ananax
    AnnC skrev 2017-05-11 08:09:23 följande:

    Ang torr hud, jag var jättetorr i ansiktet förra sommaren när jag trappade ut kortisonet, hade inte en tanke på att det kunde haft med kortisonet att göra!

    Började iaf använda Maria åkerbergs produkter för torr hy och det gjorde magi, så kan ju vara värt att prova!

    Mitt största problem med uttrappningen var att jag var fruktansvärt stel, särskilt på morgonen, jag försökte trappa ner långsammare och det var väl lite bättre. Nu ett år senare är jag väl fortfarande lite morgonstel men inte lika mycket som då. Bara man kommer igång känns det ok. Det fick det vara värt dottern som fyllde ett förra veckan :)


    Vad intressant att du skriver om stelhet efter graviditet och kortison.

    Jag slutade med kortisonet för ca 2 månader sedan. Märkte för ca 2 veckor sedan att jag har ont/är stel i fötterna och fingrarna, särskilt på morgonen men även när jag suttit stilla en stund på dagen. Efter lite rörelse blir det bättre. Har funderat på om det kan vara pga kortisonet eller om orsaken kan vara amningen som nu kommit igång riktigt ordentligt. Googlade lite och det verkar som att vissa fått ont just i händer och fötter under amning och att det sedan försvunnit efter avslutad amning. Rädslan är ju att ha fått reumatism eller någon annan ledsjukdom. Åt bara 10 mg kortison i 9 månader och på slutet blev det att jag tog typ varannan dag bara. Kan det ändå vara kortisonet som är anledningen till problemen med fingrar och fötter tro? Och vad gör man i så fall åt det? Har du kunnat förbättra stelheten på något sätt?
  • Ananax
    mom2012 skrev 2017-05-11 14:41:26 följande:

    Ananax kan det vara hormonell smärta du har? Tex ökar prolaktin I slutet av graviditeten och är det som möjliggör amning. Sjunker när man slutar amma. Eller om det kan vara östrogen? Jag får väldig värk I hönder när jag behandlats för endometrios genom att sättas i tillfälligt klimakterium.


    Ja även om jag inte funderade så långt som att det var hormoner som var anledningen så var min första tanke att amningen skulle kunna vara anledningen. Vore ju bra om det är så eftersom det onda/stela sannolikt försvinner när jag slutar amma i så fall. Hur länge var du nedreglerad när du fick problem? Jag har varit nedreglerad i 3 veckor en gång, kan inte minnas att jag hade några bekymmer då. Men det kanske är för kort tid?
  • Ananax
    AnnC skrev 2017-05-11 16:15:18 följande:

    Svårt att säga, det är väl just de sista5-10 mg som verkar vara svårt att bli av med, och du har ju ätit under ganska lång tid vilket ökar risken för problem. Å andra sidan kom min värk/stelhet redan inom 1 vecka efter att jag slutat... så då började jag igen och blev bättre, och sen försökte jag trappa ner ännu långsammare. Så det skulle du kunna prova om du vill! Börja ta igen och du märker redan på någon dag om det känns bättre. Gör det det så trappa ner super super sakta.


    Bra att veta att ditt onda kom så snart efter avslutad kortisonanvändning. Det kan ju tala för att mitt onda är orsakat av hormoner som mom2012 föreslår... om det nu skulle vara kortisonet som är anledningen så antar jag att det stela beror på kortisolbrist...? Vet du (eller någon annan) hur lång tid det tar innan kroppen, "kommer ifatt" och tillverkar tillräckligt själv igen om man inte tillsätter kortison utifrån?
  • Ananax
    Snart lycklig skrev 2017-05-12 09:44:55 följande:

    Jag har haft det precis som många av er beskriver med stelhet och värk. Jag fick ju min son för drygt 1 år och 10 mån sedan. Jag var uppe i en dos på 25 mg under grav, men trappade ner till 10 mg vid tidpunkten för födelsen, akut v 34. Sedan trappade jag ner sakta enl ordination från Dr D och svensk läkarvård.

    Första tiden var jag så stel, hade svårt att resa mig från golvet. När sonen var ett halvår höjde jag återigen till 10 mg kortison, efter samtal med Dr D, för att se. Allt försvann, ingen värk och stelhet, varken i händer eller fötter. Sedan dess har jag trappat ner SUPERSAKTA, med 0,5 mg per månad, så nu först är jag nere på 1 mg. Det beslutet tog en svensk (ursprungligen från USA) läkare och jag själv beslut om. Dr D tyckte jag kunde trappa ner mkt snabbare. Kommer sluta om några veckor helt. Kan dock då och då, periodvis känna av värk och stelhet, särskilt på morgonen eller när jag suttit still en längre tid. (Det finns Prednisolon på 1 mg, kapsel, heter Prednisolon APL. Apoteket Lloyd hjälpte mig med det, inte ens läkaren visste.)

    Naturligtvis är min värk bagateller jfr med min tidigare barnlöshet! Min son är värd allt mitt kämpande, då som nu. Dock jobbigt att hamsteransiktet tog lite längre tid att bli av med än önskat. Nu helt borta sedan en längre tid.

    Torr hud vet jag inte, men nu en tid har jag varit så fnasig vid ena mungipan, torr, flagnar och stramar.

    Finnar/bölder fick jag också. Dock inte i ansiktet, utan längst ned på skinkorna. Inte heller så kul. Inåtgående, som lämnar ärr, nästan som små kratrar. Haft det i två skov, men nu borta sedan ett halvår. Vill ara att ärren ska blekna. Hade det redan under graviditeten.

    Men som sagt, allt detta var/är det värt.


    Skönt att höra att din stelhet är på väg att vara helt borta! Hur snabbt efter att du slutat äta kortison märkte du av problemen?
  • Ananax
    mom2012 skrev 2017-05-13 18:07:35 följande:

    [quote=77669682][quote-nick]Ananax skrev 2017-05-12 15:25:18 följande:[/quote-nick]Ja även om jag inte funderade så långt som att det var hormoner som var anledningen så var min första tanke att amningen skulle kunna vara anledningen. Vore ju bra om det är så eftersom det onda/stela sannolikt försvinner när jag slutar amma i så fall. Hur länge var du nedreglerad när du fick problem? Jag har varit nedreglerad i 3 veckor en gång, kan inte minnas att jag hade några bekymmer då. Men det kanske är för kort tid?

    8 månader :)


    Kanske inte så konstigt att jag inte märkte något på tre veckor då
  • Ananax
    Yrla76 skrev 2017-05-13 21:50:03 följande:

    Jag hade väldigt stela och ömma fötter när jag ammade min son. Kunde knappt gå på dem på morgnarna. Hade då inte ätit kortison så i mitt fall var stelheten nog amningen.


    Intressant. Minns du när ungefär det började i förhållande till förlossningen och försvann det direkt när du slutade amma?
  • Ananax
    Ariellan skrev 2018-01-24 16:39:15 följande:

    Finee - Tack så mycket! Det inger hopp, fått dropp och ökat på predni också!

    Är det någon av er som tagit hcg innan BIM? Vad kan jag förvänta mig för siffra 9 dagar efter ÄL? Kan det ens ha hunnit bildats hcg då?


    Hej - jättelänge sedan jag var inne här På Äl + 8 (give or take någon dag) hade jag hcg 4. Fortsatte i en lyckad graviditet och 9 månader senare en frisk bebis

    Lycka till, hoppas verkligen på plus!
  • Ananax
    Vviiccttoorriiaa skrev 2018-03-03 08:26:10 följande:

    Laparoskopi mot endometrios eller inte? Dr D anser att en laparoskopi inte är nödvändig utan att jag ist ska ära någon form av malariamedicin för mina besvär vad gäller för tjockt blod. På der viset tror han att mina besvär med endometriosen även kommer att avta. Penny däremot, på serum, anser att endometriosen, som sitter i nedre delen av ryggen, behöver avlägsnas på grund av att den påverkar kvaliteten på äggen.

    Vem ska jag tro på? Hur ska jag göra?

    Även i Sverige har se sagt att endometriosen inte är ett hinder för en graviditet och därför inte behöver tas bort.

    Att utföra en laparoskopi i Grekland är inget jag hurrar för. Jag kan inte språket, engelskan är sådär och att dessutom behöva tillbringa en natt själv på sjukhuset gör mig livrädd. Jsg vill verkligen inte! Vi har dessutom kollar upp våra försäkringar. Det finns inga tilläggsförsäkringar som garanti för planerade operationer utomlands.

    Snälla någon här ute! Hjälp oss! Hur skulle ni gjort? Eller kanake är det någon som redan tagit ställning i liknande situation?


    Jag har också endo, på i vart fall ena äggstocken. Dessutom har jag väldigt lågt amh. Pratade en del med olika läkare (inte serum). Om din endo sitter på äggstockarna ska du vara väldigt restriktiv med operation som jag förstått det eftersom man inte kan operera bort cystor där utan att skada ägganlag. Jag som redan hade väldigt lågt amh bestämde mig för att inte operera cystan förrän möjligen som absolut sista utväg. Det bästa sättet (har bara hört det från en läkare, som dessutom gör det på sin klinik) ska tydligen vara att operera med robot och man opererar inte endo på det sättet i Sverige (går att göra i USA). Har också hört av läkare att operation många gånger är en tillfällig lösning och att det kan gå mycket snabbt att få tillbaka cystor på samma ställe som man opererat bort dem. Jag läste på och började med antiinflammatorisk kost, vet inte om den hjälpte eller om det var tack vare Dr Ds behandling. Hur som helst blev jag gravid och har idag en 1-åring. Svårt att rådge hur man ska göra med operation eller inte, mitt råd är att du läser på så mycket som möjligt själv och pratar med olika läkare innan du bestämmer dig. Som sagt så skulle jag vara särskilt försiktig om det gäller operation på äggstockarna. När det gäller att ta bort endo på andra ställen i kroppen (som i ditt fall?) så har jag tyvärr inte läst på....
  • Ananax
    Vviiccttoorriiaa skrev 2018-03-04 17:04:03 följande:

    Tack för ditt svar!

    Jag tycker jag har läst på en jäkla massa men blir inte klokare för det. Känns som att det finns miljoner olika vägar att gå. 

    Jag har också börjat med annan kost, utesluter gluten helt och försöker få in ännu mer baljväxter osv i kosten. Äter en jäkla massa kosttillskott som tydligen ska vara bra för både det ena och det andra med. Så det tillsammans med Dr Ds protokoll hoppas jag ska hjälpa oss.

    Jag fick ett stort leende på läpparna när jag läste att du/ni har er efterlängtade bebis hos er. Stort grattis!


    Tack för snälla ord ja det är fantastiskt att vi lyckades. Hoppas verkligen att du och alla andra här i tråden också gör det snart.

    Vet hur det känns att läsa en massa både här och där och försöka få ihop det till hur man själv ska göra. Till slut blir man nästan mer förvirrad. Ett tips kring antiinflammatorisk kost är Sanna Ehdins bok "Den själväkande människan". Lyckades såklart inte ändra min kost helt men gjorde som du, försökte utesluta/minimera gluten. Därutöver undvek jag rött kött, mjölk och kaffe (den sista var nog svårast ) plus också kosttillskott, säkert ungefär samma som du. I ivf-sammanhang använder man sig ibland av nedreglering ett antal månader innan försök för att lugna endometriosen. Vet inte om det är aktuellt i ditt fall men kanske värt att fråga Dr d om hans åsikt om?
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!