• quintana7

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    En liten fråga. Vet ni om vi som går på denna behandling ska/bör kräva flödeskontroll/ultraljud några gånger innan BF? 

  • quintana7

    Och om du går till Marie på fertilitetsplus behöver du inte köpa dropp eller baby aspirin eller ens clexane/fragmin Grekland. För hon kan hjälpa med det! Kan vara bra att höra med henne innan bara för att vara säker. Men jag har fått recept på Trombyl och Fragmin från Marie iom att jag går hos Dr D och de känner varandra och har haft kontakt. 


    MariaKojola skrev 2016-10-16 21:20:14 följande:

    Tack Peewee44 för svar och tusen tack "Undrandesökare" för all info!! Jag känns mig väldigt oinsatt i allt detta med mediciner och olika värden, men har å andra sidan inte fått varken provsvar eller medicinrecept heller, så hinner förhoppningsvis lära mig.
    Är även rätt nervös inför hysteroskopin som jag kommer att göra (på Dr D:s inrådan), då jag reser själv och tycker att sövning är rätt läskigt. Har någon annan gjort hysteroskopi hon honom, och har det gått bra?


    Jag kommer bara att vara där en vardag, och ska då dels hinna med blodprover och hysteroskopin, men ser att jag även kommer få springa runt och leta mediciner. Får nog höra m Dr D om att beställa in av den medicinen som man annars fick först nästa dag (om man beställde på ex måndag). 
    Gällande dropp har jag ju egentligen nålskräck (men efter 7 ivf och två X så börjar man ju ha fått hantera sitt obehag, bara att bita ihop liksom), och då jag har sjuksköterskor inom familjen så räknar jag med att detta kommer gå bra. Men hur ofta har ni andra behövt ta dropp? Och under vilka perioder, alltså från sprutstart till vecka vadå? Eller är det helt individuellt?
    Många frågor här nu, och jag har ju egentligen massa fler (även om den enda och största väl egentligen är: kan Dr D hjälpa oss??).


     


    Tack på förhand för svar, från en lätt ivf-"förvirrad" tjej påväg till Aten.


  • quintana7
    MariaKojola skrev 2016-10-18 09:03:01 följande:

    Tack för er hjälp och svar igen. Även om de "bara" är några korta inlägg så lugnar det märkligt mycket att höra att någon annan gjort samma sak - och att det gått bra.
    Resan är nu bokad och måndag 7/11 så blir det blodtester och hysteroskopi. Vi kommer sen att köra på ivf vid nästföljande mens, men det blir i Sverige. Jag har inte berättat om Aten för min klinik, hur har ni gjort? Frågade lite innan om hur de ställer sig till immunologi och det var så negativa svar så jag är rädd att det skulle bli ogenomförbart om de visst om atenutredningen. Dr D vet dock om upplägget och det är OK för honom.
    Något annat jag funderat på (som vi väl alla funderar på) är om det är bättre chans att lyckas med hjälp av Aten? Den här tråden blir såklart rätt partisk, och jag vill ju bli så hoppfull som jag blir av att läsa era historier, men är det någon annan som gjort så pass många försök som vi (7st) aldrig fått ett plus, och sedan ändå lyckas? Nu är jag ju dock inställd på nytt försök och nya metoder, hoppas hoppas att detta nu ska ge resultat!


    Vill snabbt inflika att jag har läst många historier här i tråden (du kan tex välja en specifik person och trycka "visa endast") och då har jag kommit över personer som både aldrig fått pluss eller fått många missfall - och Dr Dimitri har hjälpt bägge situationerna. Det finns massa massa hopp! Grymt att du har tagit dig till där du är nu och hittat till honom. Stort lycka till!!
  • quintana7
    Vallmo78 skrev 2016-10-18 10:58:03 följande:

    Har ni kolla om det finns par som fått nästan samma behandling här hemma med IL dropp, prednisolon, fragmin, trombyl och misslyckats och åkt ner till Dr D och lyckats?! Isf varför?


    Dr D skräddarsyr sin behandling genom täta blodprov som följs upp, där doseringen baseras på dem. I Sverige har de standarddos samt standardlängd för alla behandlingar.
  • quintana7
    Vallmo78 skrev 2016-10-18 13:00:30 följande:

    Så det finns chans att lyckats trots man har typ fått samma behandling dock utan uppföljning?! Jag blir så besviken på Sverige att de inte behandlar en korrekt.


    Absolut! Allas kroppar är helt olika och i Sverige slutar man med medicineringen för tidigt och gör den alldeles för random. 
  • quintana7
    OneLife skrev 2016-10-25 11:29:42 följande:

    Hej tjejer!
    Längesen jag var här inne nu..
    Vill ge er som kämpar lite hopp!
    7e september föddes ytterligare en Aten-bebis tack vare Dr.D´s professionella hjälp! En liten pojke kom i v 39 och var 53 lång till sina 3090 gram!

    Jag har Fragmin sprutor och prednisolon för er som är i behov!


    Underbart, stort grattis!!! <3
  • quintana7
    Solkattan skrev 2016-10-28 12:41:26 följande:

    Detta är så typiskt Dr D .. alltså det är inget negativt bara att vi är från olika "kulturer". Jag fick mitt FBC värde igår från Marie och både hon o jag trodde på dropp då leokocyterna och netrofila hade stuckit iväg en bit ytterligare över range värde. Jag kollade tåg till stockholm och förberede familjen på att jag skulle åka på lördag. Efter nån timme svarar Dr D att inget dropp för stunden upprepa FBC om två veckor. Sen ytterligare nån halvtimme senare frågar han vilken dos av kortison jag går på. Jag svarar 20 mg/dag och avvaktar respons på det. Inget händer. Imorse skrev jag då ytterligare ett kort mail o frågde om jag skulle ändra kortisondosen. Nu ett par timmar senare så skriver han att minska med 5 mg från o med idag o sen om blodprovet ser bra ut om 14 dar så minska ytterligare 5 mg till 10 mg om dagen. Det känns lite som om jag inte hade frågat om jag skulle ändrat dos så hade han aldrig skrivit det? Lite som "eftersom du frågar så"...

    Jag är ju inte ledsen över att minska kortisonet då jag helst vill slippa så mycket mediciner som möjligt...

    Men sambon tycker det framstår som oseriöst och han undrar lite över hur Dr D "kom fram till det"?...


    Förstår hur du känner men skulle inte kalla detta för kulturskillnader eller annat. Det är snarare så att det är lymfocyterna som påverkar droppbehovet eller ej. Leuko/Neutro påverkas av kortisonet och kommer gå upp pga det. Antagligen därför han också tycker att du kan minska på det. Visst är det så att ibland måste man vara övertydlig och fråga men samtidigt är det inte så mycket begärt kan jag tycka för han tittar efter det som är mest "akut" och "farligt". Du hade säkert kunnat fortsätta äta kortison på samma nivå ett tag till men iom att du fråga så tog han sig en extra titt. Det är ju som sagt droppet som är det absolut viktigaste och tydligen står för nästan 80% av behandlingen. Det verkar vara som så att när lymfo är kring 3-3.5 så behövs dropp, inte lägre. Obs inget han har sagt utan ngt jag märkt av både själv och här i tråden. Fortsatt lycka till!
  • quintana7
    Radar7 skrev 2016-10-28 15:45:03 följande:

    Lymfocyter och hentofilia... rena "grekiskan" för mig =)


    Vem hjälper er mäta såna värden? Gör svenska gynekologer det?


    man tar det via werlabs, "blodstatus och b-celler", där ingår alla dom enheterna :) 
  • quintana7
    UndrandeSökare skrev 2016-10-28 14:39:03 följande:

    Solkattan- Det var AnnC som talade om för mig att leukocyterna och neutofilia stiger av kortison och Dr D brukar ordinera dropp runt 3.5, och jag skrev det i tråden till quinatana, så det är egentligen AnnC du ska tacka


    :) vad hade man gjort/var hade man varit utan denna tråd!
  • quintana7
    MariaKojola skrev 2016-11-03 21:13:58 följande:

    Nu är det då dags för mig att åka ner och träffa dr D. På måndag väntar blodtester och hysteroskopi. Jag är både lite nervös och samtidigt kan jag inte förneka att jag tänker typ "vad sjutton är nu det här alltså?", och undrar vad denna i det närmaste mytomspunna läkare ska kunna göra för mig. Men - jag lever ju på hoppet gällande dessa ivf-försök, så nu är jag mer än redo att gör allt som går att göra!


    Min fråga till er; vad behöver jag ha med?


    Och två: Det här droppet många av er pratar om (IL-dropp?) köper jag det där? Eller kan jag köpa det hemma? Känns som rätt stora påsar att ta med hem?


    Om du befinner dig i Stockholm kan du kontakta Marie på Fertilitets Plus varje gång du behöver dropp. Då behöver du inte köpa med dig från Grekland utan hon har det hos sig och är även den som ger droppet då. 
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!