• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • stumpan81

    Peny tipsade mig om att ta 400mg progesteron/dag med start dag 16 för att slippa spottings. Men jag hatar vaggisarna, tror ni man kan ta något annat istället? Det är ju en ganska låg dos; 1 vaggis per dag borde kunna ersättas med kräm eller tabletter kanske?

  • Cathy
    stumpan81 skrev 2013-09-18 16:50:46 följande:
    Peny tipsade mig om att ta 400mg progesteron/dag med start dag 16 för att slippa spottings. Men jag hatar vaggisarna, tror ni man kan ta något annat istället? Det är ju en ganska låg dos; 1 vaggis per dag borde kunna ersättas med kräm eller tabletter kanske?
    Är det kladdet du inte gillar? Om du tar den vid läggdags? En vaggis motsvarar 400mg, vilket är ganska mycket jämfört med t ex Lutinus som jag tror är 100mg/tablett (finns möjligen tabletter med högre dos/tablett?). Och krämen, nej jag tror du får ta ganska mycket kräm för att komma upp i 400mg. Det är inte kostnadseffektivt.   
  • stumpan81

    Ja, det är kladdet. Dessutom tycker jag att det börjar klia efter några dagars användande.
    Åh, känner mig så modfälld. Tror att denna månads chans att bli gravid rinner mig ur händerna. Hade senaste mens 4/9, och enl äl-uträknaren ska jag ha äl idag. Gubben är bortrest och kommer inte hem förrän imorgon eftermiddag, vi hade sex i söndagskväll. Visst, chansen finns, men jag tror den är liten... 

  • che71
    Cathy skrev 2013-09-18 15:10:23 följande:
    Maxad; ja, man kan ta hormonprov innan start och se om det är en 'bra' månad eller inte. Om östradiolet är lågt påverkar det slemhinnan (blir tunn slemhinna) och då kanske man få mindre antal blåsor också (och behöver spruta större dos). Av progesteron alternativ är det orala det minst effektiva, sugs upp sämst. Själv gillar jag bäst proggisar (även om de kladdar lite) och crinone är också rätt bra (men kan bilda en klump och då sugs det inte upp). Lutinus tabletten är en mindre dos än t ex en progesteron vagitorie och eftersom det kan vara bra att ta en rätt hög dos särskilt om man gjort ÄP så skulle jag föredra vaggisar och inte lutinus.



    Lutinus är också vaginaltabletter som man för upp!
  • che71
    Cathy skrev 2013-09-18 13:10:32 följande:
    che; du tar en proggis/dag? Det kan vara lite lite..har du proggisar så du kan höja till 2x400mg/dag? Du vet att vi med immunproblem kan ha lågt progesteron ganska långt in i graviditeten. Kram



    Fast jag har bara 8 kvar av 400 mg sen blir det Lutinus 300 mg om dagen så vågar inte ta för mycket nu om det sen bara räcker till mindre o vet ju inte hur mång veckor jag får.
  • che71
    Blingbling skrev 2013-09-18 17:57:29 följande:
    En fråga till er som tar/har tagit Fragmin...vilken dos har ni tagit om dagen? 4000, 6000 eller 8000?



    5000 om dagen
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!