• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • che71
    Strumpan81 skrev 2013-09-18 18:19:05 följande:
    När träder det i kraft Che?
    Jag hämtade nämligen ut IL-dropp på recept idag utan problem på högkostnadsskyddet.
    Vad konstigt!!
    För jag hämtade ut 3 påsar igår (lite "nytt*" utseende på påsarna men samma mängd o styrka o företag) o då fick jag betala fast jag hade nått upp till högkostnaden för redan några veckor sen, så förra veckan kostade progesteronet ingenting.
    Jag ifrågasatte förstås, men det skulle vara så, sen gick jag hem o kollade på "mina recept" o där var det tydligt att jag var uppe i nivån redan innan så idag gick jag tillbaka dit (sjukhusapoteket) o frågade igen o visade kvitton.
    Hon som hjälpte mig kollade noga o hittade att IL inte ingick i högkostnaden längre, men att det gjort det innan, hon visste inte varför, enligt mitt recept skulle det vara "med förmån" men det gick inte med de "nya" påsarna...o de "gamla" fanns inte alls att få tag på (jag beställde ändå mina påsar förra veckan, för de hade inga inne på lager)
    Så konstigt! Kanske läkemedelsverket ändrat det sa hon bara.
    Men undra varför det inte gäller alla i så fall.
    Jaja, blir kanske ändå lite billigare att köpa här hemma för 165 kr st istället för att skicka efter från Aten.

  • che71
    Blingbling skrev 2013-09-18 18:07:25 följande:

    Tack för snabbt svar Che!
    Varsågod.
    I Aten kan man Clexane 6000 (jämförbart) men det är rätt dyrt så bäst om man lyckas få recept här hemma, man behöver ju många sprutor. Har tagit det under de senaste 3 graviditeterna sen förra hösten pga APC resistens o så varje månad vi försökte med början 1 vecka innan BIM....så många stick vid det här laget.
    Igår blev det ett extra fult blåmärke, men för det mesta går det bra (tar ju isbit innan o efter också)
  • che71

    Jag är så besviken på Dr DObestämd
    Har fortfarande inte fått svar på mitt FBC från i måndags så vet inte hur jag ska göra med IL dropp.
    Det är nu 2½ vecka sen senaste droppet. Förra graviditeten tog jag nästan 1 dropp i veckan eller 1½ vecka.
    Tänk om han missar mitt mail fastän jag betalt för "follow up"?!

  • stumpan81

    che, vore jag du skulle jag ta il med jämna mellanrum. Det är ju inget som skadar, och det är bättre att ta för ofta än för sällan! Tror att alla vi som behöver il kan ta det typ var 14:e dag för att vara säkra.

  • Hoppas03

    Hej alla!
    Är en tjej på 44 år som har 5 missfall bakom mig och med stor sannolikhet ett 6:e på g då clerbleus veckoindikator visar gravid 2-3 trots att jag borde vara i vecka 6-7. Började försöka få barn vid 40 eftersom jag träffade min man sent. Har haft lätt att bli gravid. har en son som kom till på 5:e försöket 4 missfall innan. Första syskon försöket  blev missfall för 5 månader sedan. Är nu gravid igen men befarar att det är missfall på g. Vänner här på FL har tipsat mig om denna tråd. Jag har gjort en missfallsutredning som visade att jag har hypotyreos och äter levaxin sedan några år tillbaka.

    Innan sonen blev till genomförde vi även 2 IVFer som misslyckades. Fick ägg till frysen och genomförde 3 fet. En av dem tog sig men det blev MF.  Nuvarande graviditet är åter igen en spontangraviditet 

    Min fråga till er finns det några kännetecken förutom upprepade missfall att man har problem med immunförsvaret?. Jag tycker det är svårt att veta vad som kan bero på åldern. Jag är ju trots allt 44 år. Är det någon bland er som också är i min ålder som blivit hjälpt av utredning i Athen?

    Är så i valet och kvalet om jag ska fördjupa mig mer i detta och eventuellt ta mig till Athen för utredning. Skulle uppskatta om någon har  lust att svara på mina frågor. Vill så väldigt gärna ge min lilla prins ett syskon.    

        

        

  • Hoppas03

    Glömde skriva att jag dessutom har låg äggresserv . Det AMHprov som tog efter 4:de missfallet visade ett värde på 0.61. blev dock gravid med min son ett halvår senare och nu två är senare är jag gravid igen med ett förmodligen ännu lägre AMH. Vad tror ni ska jag satsa på utredning i Athen trots låg äggresserv. Någon lite "äldre " med erfarenhet?

  • che71
    stumpan81 skrev 2013-09-18 18:56:16 följande:
    che, vore jag du skulle jag ta il med jämna mellanrum. Det är ju inget som skadar, och det är bättre att ta för ofta än för sällan! Tror att alla vi som behöver il kan ta det typ var 14:e dag för att vara säkra.



    Men varför betalade jag då för follow up under graviditet? Varför lämna FBC hela tiden?

    Det är ju pga alla missfall vi ville ha hjälp därför betalade vi extra för det.
  • Sunlight

    Hoppas03. Ditt AMH är inte alls så lågt. Stå på dig . Fixa immunsupport och gör IVF så fort du kan med egna ägg. Dom kommer att klaga på dina men ägg men låt dig inte nedslås. Lully Hill och Stockholmsinnerstad klarade det. Läkarna vet inte heller vilka ägg som funkar innan du försöker. Du bestämmer det är dina pengar.Glad  

  • Katt12

    Hoppas, jag sitter precis som du och grubblar om det är värt att ta sig ner till Aten för syskonförsök i vår ålder (är oxå 44). Har visserligen 1,7 AMH fortf men har svårt att bli gravid pga Endo. Blir oxå så nedslagen över läkarnas eviga tjat om hur små möjligheterna är, är just nu totalt nedtryckt av detta. Men har egentligen en enorm längtan efter en liten till. Kanske kan vi samla kraft tillsammans:) Först o främst: hoppas det inte blir missfall för dig!

  • Katt12

    Tillägg: skälet att jag funderar kring immunförsvaret är att jag haft mkt krampliknande smärtor kring ET, känns som kroppen stöter bort embryot. Känner ofta liknande även vid hemmaförsök och har dessutom protein S brist som tydligen är kopplat till immunförsvaret enl dr G som jag hade telmöte m härom v. Man räknar m att ca 1/3 m Endo har immunproblematik och jag har tyvärr blivit övertygad om att jag tillhör den gruppen.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!