• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Skogsbruden

    Vad tråkigt Snartgravid att det inte gick vägen den här gången. stor kram

    Påskliljan, jag hoppas verkligen Dr D har rätt och att den bara är lite sen i starten.

    Angående kommunikationen med D så var jag hela tiden jätterädd att han inte skulle hjälpa mig alls om jag sa ifrån, men nu till sist så fick jag nog och sa att jag inte orkar med det här längre och då fick jag svar direkt och han erbjöd allt stöd jag ville ha så det funkade. Däremot har jag insett att han är livrädd för att folk ska försöka sno hans kunskap. Han skrev i sitt sista mail att min läkare bara försökte få ur honom hans kunskap på ett listigt sätt, att han ändå skulle hjälpa mig, men jag fick inte ge henne mer info. Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta, eller hur jag skulle bemöta det. Det är ju så långt ifrån sanningen man kan komma. Hon vill ju bara kunna motivera att jag ska kunna fortsätta med medicinerna inför sina chefer. Jag har hört från fler håll att han blir jättekonstig så fort någon har några kunskapsfrågor. Men att få svar på FBC har ju inget med det att göra. Speciellt i början blir man ju galen om man inte får svar. Men jag har börjat göra som en del andra och bokat när jag tror och sedan meddelat honom om det och det har känts bättre.  

  • aylak

    Tack Skogsbruden. Skönt att höra att han till sist erbjöd bättre stöd när du sa ifrån! Men synd att det ska behövas. Ska nog köra din linje, boka själv och meddela. Är inte ett så litet kontrollfreak... Flört 

    Men han behöver nog inte oroa sig för att svenska läkare ska sno hans kunskap... Skrattande Läkare som är intresserade av ämnet växer ju inte direkt på träd här hemma och skulle någon vilja öppna en liknande klinik här hemma så får de nog ha bra med skinn på näsan med tanke på den svenska rigida synen på sk "vetenskap och beprövad erfarenhet" som någonstans längs vägen förvanskades till att enbart stora-dollar-studier, randomiserade med dubbelblind placebo duger (så länge de inte stödjer gamla "sanningar" då går det hur bra som helst).

  • Zinfandel

    Hihi, vilket dåligt svepskäl Flört Däremot så har jag märkt att han är en otroligt dålig förlorare och blir väldigt putt när man inte lyckas.

  • Cathy

    snartgravid; å nej, vad ledsen jag blir av att höra att det inte gick vägen! Gråter Och att han inte svarade dig! Jag ville ju inte ha den stressen i början så jag tog IL på eget bevåg och kontaktade honom först när jag var i v.8-9. Man kan bra ta IL med ca 10 dgrs mellanrum i början. Men som Zin säger, om det var fel på embryot så hjälper tyvärr inte ens IL. Jag håller tummarna för ditt FET! {#emotions_dlg.flower} Och du, ett litet tips vad gäller testerna, försök att hitta en gyn som är nära pensionsåldern, de är ofta mer benägna att låta en ta prover Flört Och googla fram lite fakta, det är alltid bra att ha med sig vid besök.

    Jag har fått väldigt snabba svar från Dr D de senaste veckorna. Säkert pga av er återkoppling till honom. Flört

    FineS; vill du snäll och inboxa mig och berätta vad du bad Dr D om när du fick ett EU recept av honom {#emotions_dlg.flower}  

  • aylak

    Eller, FineS, skriv det gärna i tråden så jag också får veta

    Skönt Cathy att dr D har fungerat bättre kommunikationsmässigt de senaste veckorna! Hur ofta tog du IL i början på eget bevåg. Hur ska man tänka vid "självmedicineringen"?

    *resfeber* 

  • Cathy

    aylak; så klart kan jag berätta hur jag tog mina IL men eftersom vi alla har lite olika typer av problem så behöver inte min plan fungera lika bra för någon annan. Dels hade jag tagit IL under en längre tid pga av alla ET/FET men i cykeln jag plussade tog jag ett IL några dagar efter att mensen började, ett när jag fick plus på stickan och därefter två IL med ca 10 dagars mellanrum och därefter efter Dr D:s ordination med ca 2 (2,5 veckors) mellanrum. Men alla behöver inte så här frekventa IL och andra kan behöva ännu fler.

  • Strumpan81

    Snart gravid jag skulle också rekommendera att du tar IL på eget bevåg i början nästa gång. Detta för att slippa stressen vid uteblivna svar.

    Jag sa också ifrån förra veckan till dr D ang svarsfrekvensen. Sedan dess har han svarat snabbt igen. Vi får väll se hur länge den effekten sitter i Dock tycker jag hans ovilja att svara på kunskapsfrågor är helt befängd, det är väll bl.a. det man har läkare till - att få svar på kunskapsfrågor alltså.

  • aylak
    Cathy skrev 2013-09-26 12:42:18 följande:
    aylak; så klart kan jag berätta hur jag tog mina IL men eftersom vi alla har lite olika typer av problem så behöver inte min plan fungera lika bra för någon annan. Dels hade jag tagit IL under en längre tid pga av alla ET/FET men i cykeln jag plussade tog jag ett IL några dagar efter att mensen började, ett när jag fick plus på stickan och därefter två IL med ca 10 dagars mellanrum och därefter efter Dr D:s ordination med ca 2 (2,5 veckors) mellanrum. Men alla behöver inte så här frekventa IL och andra kan behöva ännu fler.
    Tack Cathy! Jag förstår att det är olika för olika personer.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!