• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Sunlight

    Man är så sårbar första plusset. Hade jag varit mer erfaren hade jag inte behövt ha några svar från honom och bara tagit il direkt. Det ska jag gör nästa gång. Det är onödig stress att pressas till att ta FBC  och sedan inte ens få svar tillbaks. Vilken nonchalans egentligen. Jag är faktiskt riktigt arg! Jag är förbannad! Det är dags nu.
    Han sa sedan, det är säkert embryona efter att han hade dröjt fem dagar med att svara.. Visst skyll på det du i efterhand när du inte har skött ditt jobb. Det är dyrt också att han inte hjälper till. Nya försök. Nya resor. Nya fakturor.
    Jag vet att det kanske var fel på embryona men jag vet också att de var toppgraderade.

    Jag var på gyn och frågade om jag kunde få ta proven. Jag har haft 200 älskare drog jag till medGlad. Jag är säker på att jag har någon av de här sjukdomarna. Nej, det har du inte, sa han. Han vägrade. Jag var så arg att jag skakade. Jag kände att hjärtat slog och jag skrek nästan till honom. Vad är problemet?
    Inga prover.

    Som tur var ringde jag upp ett annat gyn och fick ta alla prover där, förutom hidden klamydia. Hon visste inte vad det är. Inte jag heller. Så nu börjar jakten efter nytt prov någonstans i stan.  Jag vill inte ha missfall i onödan.
    Vet man kan man i alla fall börja medicinera. Tänk vilket liv man har. Man är glad för att man har lyckats med att ta några prover efter månader av motstånd. 

  • Sunlight

    Ni som är gravida. Tar ni östrogen, tsh och progesteron prov för att se att värdena är bra eller går det bra utan?
    Vet ni vad hidden klamydia är?

  • Cathy
    snartgravid skrev 2013-09-26 15:05:02 följande:
    Ni som är gravida. Tar ni östrogen, tsh och progesteron prov för att se att värdena är bra eller går det bra utan?
    Vet ni vad hidden klamydia är?
    Å, jag förstår dig helt! Och verkligen skit att det inte gick den här gången! {#emotions_dlg.djavulsk} Och han ska ju finnas där när man behöver honom! Och dessa svenska läkare - ja, vad ska man säga annat än {#emotions_dlg.djavulsk}. Du, det finns nog inte många läkare i sverige som vet vad hidden klamydia är, tyvärr tror jag inte att du kan ta det testet i Sverige. Men det är ju många här som skickat mensblod till Penny som gjort testet. Har du funderat på det? Jag har tagit endast tsh prov under grav. Jag har faktiskt aldrig tagit ett progesteron prov Skrattande men tog många proggisar i början av grav, ändå till v.16 (om inte till v.17 faktiskt..). Östrogenet kände jag att var ok, jag märkte direkt i början att den steg. Men för dem som har högt FSH och lågt östrogen kan det ju vara bra att testa östrogen så att inte det sjunker plötsligt..speciellt om man tar progynon för vissa läkare tycker att man ska sluta vid v.12 och andra tycker att man inte ska...
  • mumwannaB
    snartgravid skrev 2013-09-26 15:05:02 följande:
    Ni som är gravida. Tar ni östrogen, tsh och progesteron prov för att se att värdena är bra eller går det bra utan?
    Vet ni vad hidden klamydia är?

    Jag tar precis som cathy bara tshprovet och medicinerar med progesteron för säkerhets skull. Progesteron ska även kunna ha en dämpande effekt på immunförsvaret.
    Du kan inte testa hidden chlamydia i Sverige. Du kan skicka mensblod till Peny eller direkt till labbet i Aten. Hidden c är en klamydiainfektion som har krypit upp i livmodern o därför inte ger utslag på det vanliga topstestet för klamydia. Huruvida hidden c existerar eller inte tvistas det om i läkarvärlden men vi är ju många här som fått diagnosen och märkt skillnad efter ab-kuren. Du kan läsa mer här på labbets sida http://www.locus-medicus.gr/index.php/en/hiddenc-en
  • Skogsbruden

    Aylak, jag är helt överens med dig om de obefintliga riskerna för att någon ska ta över hans verksamhet i Sverige, men jag känner att det är ingen idé att bemöta det överhuvudtaget för han skulle inte lyssna. Så länge jag får det jag vill ha ut av honom så biter jag mig i tungan och lovar snällt att inte lära upp min läkare mer. Jag förstår att han är rädd för jag känner verkligen att med min enorma kunskap i ämnet och hennes läkarlicens skulle vi absolut kunna öppna eget här i Sverige...

    Jag börjar faktiskt få lite mer förståelse för de svenska läkarna också, för de har inte så stor chans att hjälpa en om de inte är extremt pålästa och självsäkra. Motståndet är massivt och diskussionstaket är extremt lågt. Men sedan är många väldigt självgoda i att de fortfarande tror att vi är världsledande i det ena och det andra. Inte skulle en grekisk läkare kunna veta mer...

  • Cathy

    Skogsbruden; kan inte låta bli att kommentera ditt senaste inlägg Flört Gissa om vi varit fler här på FL som hunnit läsa sig in på det här ämnet och funderat på skoj om man skulle öppna eget men någon som har läkarlicens. Skrattande Vi har tyvärr alltför många läkare i sverige som är väldigt självgoda och som fortfarande tror att vi är världsledande och att utländska läkare inte kan någonting...

  • Skogsbruden

    Cathy, oj nu tror du nog att jag är väldigt självgod, men jag skojade bara. Jag menade precis tvärtom, att med mig behöver han inte vara så orolig. Du och många andra här är mycket mer pålästa även om jag förstår principerna. Jag är bättre på glada tillrop.

  • Cathy

    Skogsbruden; haha, det där gick jag på! Skrattande För jag fattade inte alls att du skojade för jag vet att du är rätt påläst du med Flört. Jag skyller på min grav hjärna som inte fattar nåt nuförtiden Skrattande 

  • Skogsbruden

    Äh Cathy, det är jag som måste lära mig att använda smileysgubbarna bättre. Trodde det framgick av min "enorma" kunskap att jag skämtade, men det finns ju de som har väldigt gott självförtroende. Vore ganska härligt att ha den självbilden.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!