• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Jenso
    aylak skrev 2013-10-24 09:58:43 följande:
    che: Usch vad tråkigt att höra att du blev behandlad på det viset!! Till mig hade de iaf "anständigheten" att ge kalla handen direkt. Gott att du kan lösa ut det på egen hand!

    lill111: IL behöver inte vara i kylen. Jag mår bra, flera långvariga CFS-symptom (läs 10 år) har "hävts" iom andra IL-droppet/pred. Det ger mig hoppet tillbaka! Lycka till med allt nu! 

    Fidelia: Oj, så tråkigt att höra, jag beklagar dödsfallet - varm kram. Vet så lite om hög koagulering och kan inte råda. Men själen behöver få sitt också. Kram

    Snart lycklig: Känner så med dig! Senaste review-artikeln behandlar dock detta och vi som har svårt att överhuvudtaget bli gravida får lika ökade chanser som de med upprepade missfall. Jag brukar försöka böla skiten ur mig en dag eller två och sen försöka hitta hoppet igen. Jag håller alla mina tummar för dig! Kram

    Har du nan lank till den har review artikeln?
  • lill111
    Angel00 skrev 2013-10-24 12:15:36 följande:
    Angla - Mitt hCG strulade även det i början med blödningar och annat s*k*i*t Flört. Tog ett bra tag att få ordning på det och mina blodvärden. Under den tiden fick jag Il nästan varje vecka. Fostret växte även det dåligt under den tiden enl Dr.D, så Strumpan har så rätt, Solig Det kan klart vara en bidragande orsak.

    Ge inte upp!!!

    Hej, måste bara fråga är du gravid nu, men immunstöd? bara nyfiken - bra med förebilder nämligen, ju fler som blir gravida och får behålla, detso mer ger det mig hopp....sorry om jag frågat förut, är lätt förvirrad i denna karusell..
    Såg i din profil att dr d även rekommenderat dig AC, mig med...äter det nu men ska INTE göra upphåll vid ÄL, hur har du gjort?? Jag lider av spottings...tacksam för svar!
  • Katt12

    En fråga till er som gör IVF: om ni gjort långa protokollet, har ni då helt avstått alkohol även under nedregleringen? Har precis börjat och ska köra tre v, tjejmiddag i morgon. Hade varit trevligt med ett glas vin...:)

  • Angla
    lill111 skrev 2013-10-24 12:54:29 följande:

    Hej, måste bara fråga är du gravid nu, men immunstöd? bara nyfiken - bra med förebilder nämligen, ju fler som blir gravida och får behålla, detso mer ger det mig hopp....sorry om jag frågat förut, är lätt förvirrad i denna karusell..
    Såg i din profil att dr d även rekommenderat dig AC, mig med...äter det nu men ska INTE göra upphåll vid ÄL, hur har du gjort?? Jag lider av spottings...tacksam för svar!

    Ja, både denna och förra gången tar jag DR D läkemedel. Förra gången tog jag FBC och fick uppföljning men denna gång orkade jag inte med den stressen så jag har höftat lite. Vad är AC? Är det Trombyl? Jag har ju bara gjort IVF/FET.

    Jag har förr lidit av spottings. Dels har jag nu immun behandlar till och från i et tår lite drygt. Men det jag också gjort är en pensling av livmodertappen hos vanlig gyn. Varit till en kvinna i Stockholm som tog bakterieprover i slidan. Hon hittade bakterier som behandlades. Jag hade inte råd att göra det i Grekland. Det hon också gjorde var att hon kikade med ngt instrument som förstorade och kunde då hitta endo på min livmodertapp som är förklaringen till mina spottings. Det fanns ngn slagsbehandling hon kunde göra också livmodermassage men jag tackade nej då den biten inte täcktes av högkostnadsskyddet och jag inte har råd.  

    Jag tror mao att du skall försöka finna orsaken till dina spottings och ta AC enligt ordination.  
    Angla - mamma till slut
  • leah2012
    NinaCamilla skrev 2013-10-24 10:12:09 följande:
    Kram till alla som kämpar! Släpp några tår och hämta styrka. Vi stödjer varandra i tråden med kunskap och kan glädjas åt och sörja åt varandra i samma sits. Det är fantastisk att vi går mot strömmen här och att vi är exemplar till alla andra tjejer som kommer bakom oss.

    Ang. VC. Jag undrar vidare. Om EU-patientrörlighet låter oss att åka till utomlands, kan VC neka hjälpa oss med IL? Läkaren i utomlands är ansvarig för behandlingen, inte VC. Då borde det vara rimlig att läkare i Grekland är ansvarig och skickar "remiss" eller liknande till VC och då skulle vi kunna få IL där. Är jag helt ute och cyklar?

    Om EU-recept låter oss ha mediciner och vård är lättare att få inom EU, varför VC vill inte hjälpa till? Jag bad hjälp av VC för att ta bort stygnen efter operation i Grekland. Det låter orimlig att de hade nekat det och sagt att jag måste åka tillbaka till Grekland. Jag undrar om det finns någon paragaf om det eller vad har de baserad sitt beslut till? Vem ska man vända sig till om man frågar för hjälp? Vid IVF/ÄD kan VC neka vård eftersom det är speciella regler för det men inte för immunbehandling. Kanske värd att kolla? Men vart ska man börja söka? Jag kommer att ha IL vid ÄD och det känns tokig att betala 3000 spänn för det för att någon ger mig näringslösning via dropp.   



    Shit det har du ju rätt I! Man kanske helt enkelt skulle börja med att fråga hur de tänker med ansvarig chef på vc, och annars höra med landstinget. Eller?
  • che71
    lill111 skrev 2013-10-24 11:09:35 följande:
     IMMUNE SUPPORT medical fees650650Hej! Vill bara fråga om ovan, visst är det inkluderat immun support under graviditet??



    Immune support under graviditet kostar 400 eller 450 euro extra o ska tydligt framgå i fakturan.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!