• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Snart lycklig

    NinaCamilla, vad fint och tröstande du skrev (stycke 1). Kändes lite skönt i hjärtat att läsa. Behövde höra några sådana ord. Stor kram.

  • lill111
    aylak skrev 2013-10-24 18:06:50 följande:
    Har försökt med det på min vc. Verksamhetschefen hänvisade till att RMC "inte tror på det" och vägrade trots att jag skickade in artiklar som stödjer teorin. "Även om risken var en på miljarden för biverkningar" så kunde de i sin tur inte riskera att hjälpa mig. What?! Hur ser svenska sjukvårdssystemet egentligen ut - finns det fog för vårdcentralerna vara livrädda för att använda ett läkemedel ett annorlunda sätt en vedertagen svensk praxis? Vi pratar ju näringslösning!!!!   RMC själva vägrade att prata med mig och ställde in den telefontid jag tjatat mig till. Pratade med landstingets ansvariga för vårdcentralerna, fick henne att kontakta sin jurist. Har ringt runt som en tok till fler vc, privata vårdgivare, US och fått hjälp av sjukvårdsupplysarna att hjälpa mig med det. Jag fick ca 40 stycken NEJ, alla i linje med att det inte är förenligt med "vetenskap och beprövad erfarenhet" eller att jag behöver en remiss från min vc. Totalt moment 22 och ingen medkänsla alls från landstinget i Östergötland.  Vet inte hur vi bäst påverkar vården i rätt riktning... lyfta fram alla framgångssagor? Men vattendroppar kan ju urholka berg - så om ni orkar. Give em hell girls  

    Blir fullkomligt vansinnig när jag läser detta....från är vad vi gör?? Min man ska snart träffa vår sjukhusdiriktör, blir intressant....
  • lill111
    aylak skrev 2013-10-24 18:17:06 följande:
    Du har helt rätt i stycke ett! Kände mig stärkt av dina ord! Stort kram tillbaka! Stycke två och tre: I teorin är du inte alls ute och cyklar, frågan är vem som är rätt person att kontakta - kanske inte enskilda landsting utan högre upp? Socialstyrelsen? Jag jagade Louise Follin: 0752-47 33 01 (47 30 00-reception) i flera veckor utan att lyckas och hon ringde aldrig tillbaka trots att jag lämnat meddelande. Tillslut gav jag upp... Enligt växeln ska hon kunna svara på frågor om vård utomlands och vad som gäller när man kommer hem. Hjälp mig gärna att ringa!!! Någon kanske kan lyckas någon gång.... Hon arbetar ju ändå på en myndighet och har skyldighet att svara på frågor. Vart gör du ÄD?  

    Jag ringer gärna!! Hon har absolut skyldighet att svara....jagmjobbar med inom en myndighet och ska svara inom 3 dagar!!
  • lill111
    Angla skrev 2013-10-24 18:42:17 följande:
    Ja, alltså jag kan ju ha misstolkat då jag är lite trött på alla gyn och lyssnar halvhjärtat. Men hon sa endo och förklarade det som blåsor som spricker. Penslingen var tidigare och pga spotting som då var oförklarade. 
    Angla - mamma till slut

    Blir med intresserad av vad det var för pensling jag lider med av spottings, sedan andra missfallet....de svenska gynekologerna hävdar att jag inte har endo, är det bara hysto som avslöjar det....??? Dr d sade att jag ska äta angus kaktus hela cykeln....vilket jag gör nu....har en bra äl nu:)
  • lill111
    Snart lycklig skrev 2013-10-23 21:33:02 följande:
    Tack för lycka till/grattis till förhoppningsvis guldägget. Även om jag idag ramlat ner i "svarta hålet", inte för att det bara blev ett, utan för att det kanske bara var droppen att hamna i känslan att ingenting kommer lyckas, trots att jag kämpar mer än vad jag orkar och har råd med. Det känns om immunmedicinerna hjälper mkt bättre för dem som får missfall efter missfall. Jag är oerhörd glad för er skull att det verkar lovande med immunsupport, tro inget annat. Dock verkar det svårare (jag får i alla fall känslan av det) att lyckas för oss som det är svårt att överhuvudtaget lyckas få ett plus. Det och min ålder ligger som en tung tung börda på mina axlar. Orkar inte ens pressa ut några tårar, de rinner dock lite av sig själv......

    Pepp, pepp styrkekram till starka dig!! Jag beundrar dig!! Kramar!!
  • lill111
    Solkattan skrev 2013-10-24 07:08:49 följande:
    Lill: får tårar i ögonen när jag läser ditt svar... Man hade säkerligen änglavakt med grabben i magen. Kommer du ihåg hur din moderkaka såg ut.. ? Vikt? Kan man utläsa någon av den tro..? Ska bli såå spännande att läsa vad dr d kommer komma fram till för diagnos behandlingsplan för er. Jag har redan kollat fram flyg, boende o ev datum. Varit inne på life clinics hemsida o slagit upp email formuläret x antal ggr... Ska träffa läkaren här i stan om två timmar. Ger han mig pred så testar jag FET framöver med det. Annars så blir det Aten direkt...

    Ja du, det är så känslosamt nunefteråt när man fått förklaringar till det hela....jag bad om att få titta på moderkakan när den kom ut, men då hade jag ingen tanke på att se på den ur immunperspektiv....bra att ni kollar flyg, våra historier är ju väldigt lika....väntar med spänning på blodproverna....dr d tyckte vi skulle vänta med IVF till december iaf, men svårt tycker jag...blir ni inte gravida naturligt nu?? Har ni fått ut många ägg? Är du som jag 38 år? Har ett amh på 1,3 så jag hoppas att det finns bra ägg kvar....hoppas ni får pred!!
  • Zinfandel
    lill111 skrev 2013-10-24 20:37:24 följande:

    Blir med intresserad av vad det var för pensling jag lider med av spottings, sedan andra missfallet....de svenska gynekologerna hävdar att jag inte har endo, är det bara hysto som avslöjar det....??? Dr d sade att jag ska äta angus kaktus hela cykeln....vilket jag gör nu....har en bra äl nu:)
    Kan bara diagnosticeras 100% genom laporaskopi....
  • NinaCamilla

    Aylak: Vi gör ÄD hos Peny. Efter 3.st missade ÄD i Finland och snack om att vi behöver "tur", litar jag mer Peny. Hon sa att inga dyra blodprover behövs eftersom jag har både endo och sköldkörtel med höjd tpo-ak. Jag få alla mediciner som behövs, oxå IL. Vi hade fått en till donator i Finland men efter konsultation med läkaren som sa att hon tar bort alla mediciner,eftersom vi har inte lyckats med dem heller! Jag blir mörkrädd när jag tänker på andra som kommer efter flera ivf försök till ÄD och inte det heller lyckas. Handlar det tur eller vetenskap?! Kram

  • aylak
    leah2012 skrev 2013-10-24 18:36:05 följande:
    Oj Aylak vad du har legat på! Bra jobbat. Ja vi kanske ska fortsätta försöka.
    Kom gärna med på medlemstråden - Tillsammans är vi starka (eller nått )
    Du med lill111 (och alla andra med förståss) och berätta mer än gärna om mötet med sjukhusdirektören - jättespännande! Å ring jättegärna!

    blåvingen: Spännande med provsvaren, när är telefonkonsultationen - är nyfiken på vad han säger!

    Angla och leah: Å andra sidan, så fick jag en kraftig förkylning med halsont en vecka efter min första IL och det såg dr D som mycket positivt och ett tecken på att immunförsvaret försvagats något (hade inte varit förkylt på 10 år). Men då kände jag mig inte så där yber-trött som Blingbling skriver om, utan kändes mer som om kroppen gav sig på "problemområdena", halsen och näsan - än att attackera hela kroppen hårt och skoningslöst, typ.

    NinaCamilla: Låter mycket klokt att lita till Peny! Hur kan man bara be oss barnlösa försöka igen och igen - Det är oetiskt att inte försöka hjälpa och hitta en individuell lösning!!! Blir också mörkrädd! Vilka mediciner ger Peny - känns intressant att få veta hur hon resonerar och jämföra med dr D (även om det förstås är individuellt vad vi behöver) Kram tillbaka 
  • Solkattan

    Ett litet steg i rätt riktning... Var igår på nån slags utredning hos ferten här i stan när jag nu fått mitt 3:e mf/Ma efter ivf. Skulle haft en äldre man till läkare men denna blev sjuk (hmm.. mina närmsta kolleger trodde dock att han fick kalla fötter och inte ides träffa ett "rytande lejon"). I allafall så gick jag ifrån mötet med ett litet leende. Läkaren jag fick träffa förkastade nämligen inte helt mina idéer ! Fick utan problem pred utskrivet ! Sen när jag visade henne beer boken så blev hon uppriktigt intresserad. Frågade om hon fick låna den ! Låna ?! .. herregud ta boken... Läs den !! 157 spänn på adlibris är ju en droppe i havet om man lyckas få en läkare att tro på beers lära. Hade en lång givande pratstund med läkaren om branschen som sådan. Hon har jobbat utomlands och där var läkarna mer intresserade av att hjälpa patienter med återkommande mf/Ma. Nu senaste träffen de hade haft så var hon uppriktigt orolig över hur svenska läkare "ignorerade" dessa patienter. Praxis tycks gå mot att inte skriva ut några mediciner alls. Sorgligt. Nu när jag fick pred utskrivet så avvaktar jag lite med Aten för egen del. Kör FET i dec med trombyl, Fragmin (ökat från 2500 till 5000) samt pred. Fick 10 (pred) enheter från mens sen öka till 15 vid FET. Är det en vanlig dos... Eller klen ? Sen fick jag även nån multivitamin tabl. Triobe. Nån som fått den utskriven ? Äter ju redan folsyra o bvitamin så jag vet inte riktigt vitsen med denna ? Är il dropp enda sättet ått minska nk cellerna? Om jag nu har ett överflöd av dessa finns det något jag kan göra/äta för att naturlig minska dessa.. ?

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!