• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Sunlight

    Strumpan. Vad fantastiskt att det går så bra. Vilken vecka är du i nu?.
    Hur många il har du tagit sammanlagt tror du?Glad

  • Cathy

    Skogsbruden; jag ha funderat på samma sak som du! Hur inkonsekeventa de är inom vården. Att de påstår att de inte kan använda intralipider i fertilitetssyfte men samtidigt ger de cytotec (som är godkänd som magsårsmedicin) till dem som fått mf/ma och vid förlossning. Jag tror att myndigheterna i USA åtminstone varnat nu för att använda cytotec vid ingångsättning av förlossning! Fick själv cytotec när jag fick MF och det var riktigt hemskt - blödde förmodligen av den anledningen i 4 veckor i sträck! Och så har vi intralipider - en NÄRINGSLÖSNING som vården blir förskräckt av att använda! Ja haha, visst är det inkonsekvent. Skrattande

  • Cathy

    lill; och ja, cytotec används inte för dess skonsamhet utan för dess kostnadseffektivitet. Man vill göra så få skrapningar som möjligt för att hålla nere kostnaden. (säger inte att skrapning är bra, den har sina nackdelar men att låta patienten går omkring med ett MA för att man villl spara - det är inte etiskt rätt!).

  • NinaCamilla

    Aylak: Jag får Fragmin,IL, Prednisolon och baby aspirin vid ÄD i Grekland. Det verkar vara samma som ni andra får vid ivf. Jag kollar med Peny om hon kan ge mig nån slags follow up vid graviditet.

  • aylak
    NinaCamilla skrev 2013-10-25 18:56:39 följande:
    Aylak: Jag får Fragmin,IL, Prednisolon och baby aspirin vid ÄD i Grekland. Det verkar vara samma som ni andra får vid ivf. Jag kollar med Peny om hon kan ge mig nån slags follow up vid graviditet.
    Och samma vid "spontana" försök. Intressant att hon använder samma!! När blir nästa ÄD? Lycka till!
    Cathy skrev 2013-10-25 18:36:28 följande:
    lill; och ja, cytotec används inte för dess skonsamhet utan för dess kostnadseffektivitet. Man vill göra så få skrapningar som möjligt för att hålla nere kostnaden. (säger inte att skrapning är bra, den har sina nackdelar men att låta patienten går omkring med ett MA för att man villl spara - det är inte etiskt rätt!).
    Nej, det låter verkligen inte etiskt rätt. Jag blir mörkrädd ju mer som uppdagas om vårdSverige, både här och i andra sammanhang. Min underbara grannes bror dog häromdagen av gallstensanfall (!) som de inte tog på allvar och behandlade i tid. Gråter Å samma sak hade hänt bara två veckor tidigare på samma ställe... Vad är det som händer???????
    leah2012 skrev 2013-10-25 18:35:26 följande:
    Så härligt att höra att flera verkar lyckas! Jag har aldrig sett ett plus.
    Låt oss hoppas ihop att vi båda plussar för första gången snart!!


    Tack snälla Strumpan! Är också nyfiken på hur många och hur ofta du fått ta IL...
  • Ninninn

    Då va man nyopererad och har fått en "ny" fräsch rygg. En kota har dom stelopererat och en annan har dom bytt ut till en diskprotes sen har dom även tagit ben från min vänstra höft.. Så JA de gör så jävla ont men TÄNK om de va ryggen som har orsakat alla mina MA/MF då är det verkligen värt allt detta. Nu måste ja vänta 6 månader innan jag kan försöka bli gravid igen och när jag väl blir de sen så hoppas jag verkligen att den får stanna.
    Grattis till alla er andra som har fått plus på stickan. Jag läser nästan aldrig i tråden längre så jag har ingen koll på hur de går för er och hur många nya som tillkommit. Lycka till iallafall

  • Strumpan81

    Snartgravid och Aylak, jag är i v 19 nu. Har hittills tagit 17 st IL dropp. Till en början väldigt tätt, nu mycket glesare. Snart en månad sedan senaste droppet.

    Övriga med:
    Pred 10 mg + 10 mg/dag (20mg/dag)

    Fragmin 5000 IE/dag (fram till v 16 stod jag på fragmin 5000 IE x 2/dag)

    Crinone 8% x 2/dag

    Crinonen håller jag på att fasa ut nu. Prednisolonet planeras att fasas ut från och med vecka 21. Allt enl Dr Ds plan.

  • lill111
    Ninninn skrev 2013-10-25 22:21:37 följande:
    Då va man nyopererad och har fått en "ny" fräsch rygg. En kota har dom stelopererat och en annan har dom bytt ut till en diskprotes sen har dom även tagit ben från min vänstra höft.. Så JA de gör så jävla ont men TÄNK om de va ryggen som har orsakat alla mina MA/MF då är det verkligen värt allt detta. Nu måste ja vänta 6 månader innan jag kan försöka bli gravid igen och när jag väl blir de sen så hoppas jag verkligen att den får stanna. Grattis till alla er andra som har fått plus på stickan. Jag läser nästan aldrig i tråden längre så jag har ingen koll på hur de går för er och hur många nya som tillkommit. Lycka till iallafall

    Åh, vad härligt Ninnin! Jag har ju följt dig nu de senaste två åren så jag vet vilket h-vete du har/går igenom....jag hoppas innerligt att det nu är eran tur fram över....jag har precis haft mitt femte mf...var hos dr d i måndags har ju med varit hos Lennart B men givetvis ingen förståelse hos honom.... och sätter mitt hopp till immunbehandling!! Stor Kram och ang lär följa dig!
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!