• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Fenan79

    Hej alla kämpare!
    Skriver på uppmaning av dig Snart Lycklig som vädjade om livstecken från oss gravida!

    Oj, hur börjar jag...:)
    Jag har skrivit i tråden förut, för runt ett år sen när vi kom in på "imunspåret" efter att ha försökt tillverka en bebis i två år på egen hand utan att få se ett enda plus. Sen i början av 2012 blev det IVF på Huddinge/KS i sthlm. Det första försöket slutade med ett utomkvedshavandeskap och en bortopererad äggledare. Det andra med ett tidigt missfall i vecka 6. I kampen att "kravla mig upp" ur det svarta hål jag föll ner i efte missfallet började jag googla som besatt (VAD kan felet vara??). Eftersom jag har SLE som ju är en reumatisk sjukdom så tog det inte långt tid innan jag hamnade här i tråden och hade beställt hem Alan Beers bok.

    I december 2012 åkte jag och killen till Aten och träffade dr D. Han menade att immunförsvaret definitivt är det som ställer till det för oss  - dock var provsvaren som kom tillbaka från USA väldigt bra. Hade bara något värde som stack ut lite, minns inte vilket nu. Men vi har ändå litat på Dr D och känt att detta är värt att testa.
    '
    Från Januari 2013 så har vår väg mot försök tre kantats av motgångar och hinder, Det har varit utebliven mens, äggstockscystor som inte velat försvinna, två hysteroskopier för att operera bort polyper (samma polyper men första operationen misslyckades) , en sommarstängd IVF klinik och så en till äggstocks-cysta. Men så tillslut så kom mensen i september (efter besök hos Dr Nie på stora essingen) och vi kunde sätta igång med försök nr 3.

    Körde kort metod med 300 enheter menopur. De sista sju dagarna innan ÄP fick jag akupunktur hos Dr Nie för att stimulera äggen. Åt LCHF kost under hela behandlingen.  6-3 månader innan åt jag DHEA som jag beställt från USA, dock bara en tablett per dag då jag inte vågade ta mer.

    Plockades på 11 fina ägg (bättre än tidigare behandlingar då vi fick 5 och 7 ägg. första försöket puregon andra menopur). 10 befruktades och jag fick tillbaka 2 finfina toppklassade 4 celliga två dagar senare, Vi fick direkt veta att ett embryo till åkt in i frysen och att resten skulle odlas vidare. Tre dagar senare får vi reda på att vi även fått tre blastocyster till frysen. Det har vi aldrig fått tidigare! Jag var tvungen att kolla om hon pratade med rätt patient...

    Samma dag jag fick tillbaka mina embryon gjorde jag en extra akupunktursession hos Dr Nie efter att ha läst en studie om att graviditetsfrekvensen ökar om akupuktur ges samma dag som återföring.

    Sen följde helvetesväntan innan jag chockad testade plus redan ruvardag 8. Jag är idag i vecka 8 (7+5). Tidigare i veckan (7+1) fick vi se två små gryn på skärmen med hjärtslag). Obeskrivligt såklart. Men också nervöst. Har haft blruna flytningar från och till samt en liten blödning vecka 7. Mitt störta orosmoment är dock frånvaron av graviditetsymtom. Vet inte hur mycket jag googlat detta. Jag mår för bra?! Jag mår inte illa, känner inget i brösten och är inte speciellt mkt tröttare än vanligt. Det enda jag har är att jag går upp och kissar på natten och sug efter tex pizzasallad :) och fräsh mat och bröd tyvärr. Inte sugen på godis och onyttigheter som jag brukar vara. Och så är humöret lynnigt också...men det kan ju vara pga all stess..

    På tisdag nästa vecka ska vi tillbaka på nytt VUL, då blir det vecka 8+1. Räknar timmarna dit och ber att allt ska se bra ut.

    Gällande imunspåret så går jag till stället där säkert flera andra av oss som bor i sthlm går och får IL (satan vad dyrt det är men man är ju tacksam att någon kan ge det..). Äter 15 mg kortison om dagen. 5000 enheter fragmin, en trombyl och 3 vaginatorer progesteron om dagen,

    Du ville ha ett kort inlägg. Men nu blev det långt iallafall. Sorry. Kände bara att jag var tvungen att ge lite historik.

    VIll avsluta med att skicka dig (och alla andra som kämpar) en massa styrka och kämparanda. Tårarna kom när jag läste ditt inlägg och jag känner så väl igen den där svartsjukan som bränner inom en..du är inte ensam om den känslan!

  • Snart lycklig

    Fenan, nu rinner mina tårar. Jag är så glad att du skrev ett långt inlägg, för det berättar så mkt mera. Jag är ännu gladare för att du lyckats och hoppas det ska gå bra för dig hela vägen. Det var verkligen hinder på vägen för er innan start, men med facit i hand, kanske det var meningen. Om du vill, berätta gärna hur det går på vägen mot miraklens födelse. Det ger oss andra hopp och vi vill gärna följa alla immunbebisar. Stor kram och tack för lyckönskan.

  • Sunlight

    Vilken resa Fenan 79. Grattis! Vilken klinik gick du på? Tog du några il?
    Inspirerande med akupunktur. Jag har bokat in akupunktur innan FET.Glad

  • singhatjejen

    Ninninn: så glad för din skull att du äntligen gjort din operation och att den verkar ha gått bra! En vänteperiod sen är det bara att köra och jag håller självklart tummarna hårt!

    Sååå UNDERBART att höra om alla gravida i tråden! Stort tack för att ni delar med er!
    all info vi kan dela med varandra kan hjälpa någon annan och det är värt så oändligt mycket och det ger även stort hopp - vilket man verkligen ksn behöva ibland.
    Stort GRATTIS allihopa! Hoppas innerligt ni alla får gå i "mål" med en frisk bebis i famn.

  • HollyGolightly

    Åh Fenan - grattis! Vad roligt med någon fler med Atentvillingar! Jag kan lugna dig med att jag inte heller hade mycket symptom och tvillingar ger ju vanligtvis värre illamående osv. Jag mådde däremot alldeles prima - kräktes inte en enda gång, gick bara upp totalt 14 kilo, hade ingen foglossning alls och i början var lite ömmare bröst enda symptomet. Sista månaden hade jag svullna fötter och så drogs jag med vena cava-syndrom (när fostren trycker på kroppspulsådern så man riskerar att svimma om man ligger på rygg - störigt men ingen fara om man bara låter bli det...) men annars hade jag en buslätt graviditet. Såg det som min belöning efter fem års kamp.

    Megastort grattis igen och håll oss som sagt gärna uppdaterade! Mina små frön är snart åtta månader (herregud), och du har en fantastisk tid framför dig. Håller tummarna stenhårt för dig och för er alla andra gravida (och för att ni ickegravida ska få plussa förstås)!

  • che71

    Fenan 79
    Grattis till tvillingarna!Glad

    Symptomen kan komma senare också, jag känner mer nu i slutet av vecka 12 (v 13 imorgon) än jag gjorde i v 7 el,8
    mår illa em/kvällar, rapar då hela tiden, kräktes när jag skulle borsta tänderna i förrgår kväll, men var då extremt trött efter lång dag o resa o hade rapat extremt mycket.

  • che71

    Tack för era influensavacc. synpunkter!
    Men jag vet inte hur jag ska göra ändå, jobbar ju inom vården o träffar många nya patienter varje dag o utsätts på så sätt lite mer, o så det att de rekommenderar den till gravida (fast inte förrän efter v 16, undrar varför??)
    Det brukar gå några år mellan gångerna o Jul/nyår 2010 (det första missfallet) var senaste så det är nog dags för influensan nu o det hade skrämt slag på mig, just pga missfallet i samband med influensa.

  • che71

    Snart Lycklig
    fy vilken dröm du hade, jobbigt
    Men i Jan/Febr ska det lyckas för dig!Glad
    pepp till dig
    Läste precis att Halle Berry ska ha barn igen, hon är född -66...så 47 år.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!