• AnnC

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Jag hinner ju inte trappa ner innan jag börjar igen... Halverar nog dosen både morgon och kväll.

    Fick svar på progesteron. Bara 20. Känns ju inte som jag svarar på behandlingen alls om det nu ska hjälpa progesteron värdet. Det var en fetare smäll än mitt negativa test idag.

  • AnnC

    Nån som har bra koll på progesteron värden?? Jag blir bara förvirrad. Tyckte 20 lät asdåligt men dr D reagerar inte ens utan säger bara its too soon to judge. Vågar man köra en till cykel utan extra progesteron??

  • AnnC

    Skrev bara 20! Hmm... Och enheten är nmol/l. Kanske ska skriva det.

  • AnnC

    Dr D fick veta enhet men ändå inget han anmärkte över, han skrev att jag inte ska oroa mig och att jag kommer se att värdet blir bättre med behandling.
    Verkligen ingen annan som haft det så här?? Jag är lite skeptisk till att det kommer öka med behandling. Denna cykeln var jag ju dessutom under behandling och ändå var det lägre än vad det var för några månader sedan utan behandling!

  • AnnC
    JZ79 skrev 2015-07-03 22:29:05 följande:

    phpElQAOC87619.jpg

    Idag fick vi träffa vår Serum-bebis igen. Alldeles fantadtiskt smile1.gif Låååg risk på kub och Pyret är perfekt :)


    Så underbart!! Grattis
  • AnnC

    Jag gör inte ivf, försöker i naturlig cykel med immunbehandling. (Mitt problem är upprepade missfall). Progesteronprovet togs 7 dagar efter äl.
    Enligt det referensvärdet du angav jz79 ser det ju bra ut, men jag har hört olika att det ska vara över ett visst värde för att vara ett "bra" värde. Svårt att hitta info men här har jag hittat en tydlig och enligt detta låter ju 20 inte så bra:

  • AnnC
    lill111 skrev 2015-07-04 10:10:11 följande:
    Hej ann! Jag tog progesteron nu denna cykeln cd 22 hade 49 i värde och det var enligt dr D mkt bra... Visserligen några utrogestantabletter i kroppen..., men över 20 ska det vara för att äl ska ha skett... Men rätta mig om jag uppfattat fel;) kram
    49 hade jag varit jättenöjd med!
    Har du tagit värde utan utrogestan också? Eller var det första gången du testade progesteronvärdet?

    Ja äl har skett det tvivlar jag inte på. Men enligt den bilden jag skickade så tyder allt under 30 på (om det är 5-10 dagar efter äl) att slemhinnan inte byggts upp tillräckligt för att ett ägg ska kunna fästa ordentligt?
  • AnnC

    Läste detta på serums hemsida förut:

    We?ve also noticed that women whose progesterone level is unusually low have tended to test positive for Chlamydia, which has led us to suspect that bacteria may be interfering with progesterone metabolism.

    Så nu har jag gjort iordning lite mensblod för utskick

  • AnnC
    trex2013 skrev 2015-07-04 22:48:44 följande:

    Intressant! Tror även att detta är fallet med mig. Ska också skicka prover i veckan. Kör du med vadderat vanligt brev? Jag har även spätt ut provet med rent vatten så det inte torkar in på vägen.



    Har du med lågt progesteron? Jag har haft klamydia, detta var 12 år sedan. Känns ju inte orimligt att det finns nåt kvar då så blir intressant...
    Tänkte skicka provet på måndag så är inte skickat än, tänkte köpa nåt vadderat kuvert imorgon ja jag spädde it med natriumklorid som det stod i beskrivningen
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!