• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • TWH
    Zwillinge86 skrev 2014-01-07 21:02:00 följande:
    Inga mer spottings, so far so good :D Har ringt runt och försökt få till FBC och Hcg, men tyvärr ingen lycka än så länge. Men har fått en tid för vul nästa vecka och hopoas att det ska kunna skänka mig lite lugn och ro. På Werlabs hemsida uppger de att man kan beställa prov för blodstatus, men jag fattar inte om det är samma som FBC? Jag frågade om provet innehöll specificering av lymfocyter men det gjorde det inte... tror ni att det ger en tillräcklig bild av om immunförsvaret är aktiverat eller inte? Vore skönt att få lite siffror på att immunförsvaret verkar lugnt, ett hot mindre mot lilla pyret. Plus att det skulle peka på att immunologiska orsaker inte är mitt problem. Åker gärna till stockholm om ni tror att jag kan få en hint om immunförsvaret är ett hot mot graviditeten :) Sen en liten nojja, är molvärk som vandrar mellan höger och vänster sida ett gott tecken eller kan det lika gärna vara en fortsättning på spottingsen!?

    Hej! Grattis till graviditeten. Ett blodstatus (fbc) kommer inte visa om du har fettilitetsproblem som orsakats av immunförsvaret.
  • Angel00

    Det TWH säger är helt rätt.

    En läkare (tex Dr D) kan med din historia, antikroppsprover, Chicago prover och andra prover relaterade till din unika problemställning som grund, avgöra från en FBC om immunförsvaret är lungt eller aggressivt.

    En enstaka FBC säger inget mer än just själva värdet just den dagen.

    Vilka prover har du tagit tidigare?

  • Zwillinge86

    Nej alltså min tanke var att se hur FBC ligger för att se om det kan ge en hint av om hur min kropp reagerat på graviditeten. Vet att jag behöver ta betydligt mer prover (som inte går att ta i Sverige) för att få veta hur det ligger till med immunologiska problem. Jag tänkte snarare att det är ju FBC som "styr" om/när IL ordineras.

  • Cathy

    FBC kommer att visa andelen lymfo av leuk och de ska inte vara för stor andel, för nk cellerna är en del av lymf. Leuk stiger för alla gravida men sällan i den omfattning som för oss med immunproblem. Så visst kan jag tycka att ett par FBC kan säga nåt om immunförsvaret (om man nu inte råkar ha en förkylning eller annan sjukdom som höjer värdena just då).

  • Angel00

    Jag förstår hur du menar.

    Isåfall har du tagit ett FBC innan du blev gravid? En referens så att säga. Om du inte har det är det svårt att avgöra om höga värden på ett prov just beror på din graviditet eller om du har ett annat problem i botten.

    IL ordineras (enl min erfarenhet) när bl.a. Lymfocyterna stiger fort jämfört med tidigare FBC. Du jämför således tidigare värden med dagsvärdet. Över tiden får du en trend över hur du ligger till, dvs om du naturligt ligger högt på vissa värden eller inte. Det är olika från person till person.

    Det är därför jag menade att ett enstaka FBC inte säger så mycket. Det beror lite grann hur du tänkte gå vidare och vilken hjälp du har att tyda resultatet.

  • isadora81

    Jag tänkte bara uppdatera att jag hade mitt samtal med dr d i måndags. Precis som ni har sagt så var det inget problem alls med engelskan. Han trodde att vi skulle bli gravida med de blastocyster vi har i frysen och att vi inte skulle behöva göra något mer äggplock, så det kändes ju väldigt hoppfullt. :) han trodde, precis som jag tror, att problemet ligger bara i mitt immunförsvar och inte hos mannen samt att jag nog inte reagerar på mannens spermier utan att det mer är mitt immunförsvar som attackerar embryona om jag förstod det rätt. Hur som helst ska det bli väldigt spännande att åka dit på måndag.

    Tack för alla som har svarat på mina frågor. Ni har så mycket kunskap här i tråden. :)


  • Cathy

    Lycka till i Aten isadora och roligt att höra att du hade ett bra samtal med Dr D. Han är riktigt kunnig och även förtjusande som läkare

  • Zwillinge86

    Syftet med FBC var mest psykologiskt då jag är sjukt orolig för nytt missfall. Min tanke var således att om lymfocyterna ligger inom referensvärde för gravida så kan jag försöka intala mig att immunförsvaret verkar lugnt och således inte nödvändigtvis behöver vara ett hot mot graviditeten. Då skulle jag inte heller behöva fundera så mycket på om jag borde lägga pengar på en immunologisk utredning omgående.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!