• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Zwillinge86

    Är långt ifrån expert inom ämnet, men vill bara understryka det Cathy säger. Jag tror att jag äntligen blivit gravid spontant efter alla resultatlösa ivf tack vare att slutligen fick ner mitt prolaktin med hjälp av medicin. Kände efter mitt första missfall att något var fel i kroppen. Inget funkade längre och hormonerna var i total obalans. Det enda som man hittade var just förhöjda prolaktinvärden, men sjukvården (gyn+endokrin) ville inte behandla dessa. 3 år senare fick jag medicin och nu är jag gravid som sagt. Önskar att jag stått på mig mer om att ta tag i det jag kände. Håller tummarna för dig Bambi!

  • Cathy

    Zwillinge; fick du annars utslag på äl stickorna under de åren som ni försökte men som du hade högt prolaktin? Jag fick det och läkarna tror ju då att man har äl men äl kan utebli trots utslag på stickan. Bra att notera för andra. Hur mår du nu? isadora; tack

  • Zwillinge86
    Cathy skrev 2014-01-09 12:48:03 följande:
    Zwillinge; fick du annars utslag på äl stickorna under de åren som ni försökte men som du hade högt prolaktin? Jag fick det och läkarna tror ju då att man har äl men äl kan utebli trots utslag på stickan. Bra att notera för andra. Hur mår du nu? isadora; tack



    Hade i stort sett alltid utslag på ÄL-test.
  • Cathy

    Zwillinge; ja ja där ser man. Minns att gynekologen vid utredningen frågade om jag fick utslag och svarade ja och då antog gyn direkt att jag har normalt äl. Men prolaktinet påverkas lätt av t ex stress och då höjs prolaktinet och äl uteblir...hur mår du idag?

  • Bambi2
    Cathy skrev 2014-01-09 06:09:04 följande:
    Bambi; eftersom du mådde bra då med levaxin men inte nu tyder på att problemet är mer länkat till binjurarna än till liothyronin (är du mer stressad nu än då? När började ni försöka få barn=stress. Boka tid till endokrinolog. (Tyvärr har jag inga tips, fick hjälp av husläkare). Jag tog ett salivtest 4ggr/dag som visade att mina kortisolnivåer var låga. Efter att ha kommit i kontakt med många tjejer här på fl tror jag mer och mer på att många av oss har svårt att få barn pga ett underliggande endokrinologiskt problem som orsakas av stress. Om det är själva barnlösheten (stressen av att inte bli med barn samt ivf försök med hormoner som skapat obalans i hormonerna) eller att vi är mänskor som ställer höga krav på oss själva, som orsakat stressen vet jag inte men det problemet finns ofta där och det kan tyvärr ivf klinikerna inget om. Kram, lycka till
    Jag var väldigt stressad förra våren och hade svårt att sköta mitt jobb. Hjärnan strejkade liksom och det har fortsatt trots att jag idag är arbetslös och pluggar och därmed kan vila ut. Så dimman i huvudet verkar inte komma från omedelbar stress, utan något annat. Jag blev dessutom gravid under den mest stessiga perioden i maj/juni men fick avbryta graviditeten i v.14 pga en mycket ovanlig missbildning som gjorde att mitt lilla foster skulle dö i magen.
    Jag tror att det är IVF-medicinerna som får mina hormoner i obalans men det är inget någon gynekolog bryr sig om och eftersom jag är singel och 41 kan jag varken försöka hemma eller vänta allt för länge mellan försöken. Ska ringa en läkare jag har fått tips om, som ska kunna hypotyreos bra. Tack för pep!
  • Solkattan

    Är inne på Lifeclinics hemsida för 20 gången och blir inte riktigt klok på den... (är den inte lite gammelmodig?)
    Alltså vad kostar det egentligen...?
    Det enda som jag hittat för immunproverna är:
    "Immune Blood Screening (USA blood tests) 850€". Men priserna tycks vara från 2010..?
    Nån som kan berätta vad det kostade för er...? (gärna specat vad ni fått för pengarna )Som kanske varit nere nyligen...?
    850 euro är ju knappast 20 000 25000kr som det står i trådstartsrubriken att det kostar...?
    Kliniken tycks ju även ha flyttat .. så vilket hotell rekommenderas nu...?
    Hur tog Ni andra första kontakten...? Mailade Ni/fyllde i formuläret på hemsidan eller ringde..?
    Är så himla sugen på att åka NUUUU. Suttit och översatt delar av min journal till engelska. Försökt att i kronologisk ordning lägga in IFV/FET, lyckad graviditet,  olika mediciner, provtagningar, kroppsliga reaktioner, MF/MA osv.... allt som kanske kan ge doktorn en bild av situationen.
    Sambon tycks förstå att jag faktiskt menar allvar med att resa. Att det här är nåt som jag SKA göra.
    Har även skickat min journal till ett annat närmare universitetssjukhus. Ber o hoppas att de inte ser oss som ett hopplöst fall... är så sjukt trött på att man bor i ett byråkratiskt land där inte samtliga IVF kliniker för utföra IVF med donator. N måste vi gå igenom universitetssjukhusen. Dessutom satte mitt jobb stopp för bruttolöneavdrag då endast två privata kliniker i sverige var anknutna till "vårt" lönesystem. Sköna tusenlappar som brann inne... :(. Ser framemot att lämna landet och förhoppningsvis få valuta för pengarna!

  • Zwillinge86
    Cathy skrev 2014-01-09 14:37:08 följande:
    Zwillinge; ja ja där ser man. Minns att gynekologen vid utredningen frågade om jag fick utslag och svarade ja och då antog gyn direkt att jag har normalt äl. Men prolaktinet påverkas lätt av t ex stress och då höjs prolaktinet och äl uteblir...hur mår du idag?



    Jag mår bra, nästan lite för bra. Det enda jag känner av är molvärk ibland. Fick inte till något FBC eller Hcg idag. Fick en tid på vårdcentralen, betalade de 300kr för att mötas av en läkare som var helt oförstående inför min önskan. Men hon tyckte inte att jag skulle gå hem tomhänt när jag ändå betalat så hon erbjöd mig Vul på vinst och förlust då det egentligen är för tidigt för att se något. Jag kunde ju inte gärna säga "jag har redan kontakt med 3 andra läkare som ovetande om varandra har bokat in mig på vul de närmsta veckorna" så jag höll god min och döm om bådas våra förvåning när det på skärmen avtecknades ett foster som mätte 2mm. Man kunde dessutom ana ett tickande hjärta :) Så för tillfället är jag lugn, även om jag är högst medveten om att läget i en tidig graviditet kan ändras snabbt. Hon bokade in mig på uppföljnins Vul om 3 veckor så nu har jag ett vul varje vecka den närmsta månaden. Inser att det är helt galet, men det känns tryggt ifall något skulle börja gå fel. Mår jag bra och är lugn kan jag ju alktid avboka dem vart eftersom. Får dock lite ångest av att bolla runt så många kontakter, tänk om jag skulle råka försäga mig då skulle jag inte vara populär så "otrogen" och misstroende patient som jag är ;) Vet dessutom att två av gynekologerna sammarbetar ibland, men visst kan jag väl räkna med att de håller sekretessen även om de skulle få reda på att jag är patient hos dem båda!?
  • che71

    Någon som fått svar från Dr D sen igår em?
    Skickade FBC igår em men har inte hört något än?
    Han brukar svara snabbare tycker jag.
    Det är ju nästan 3 månader sen senaste IL droppet, undrar om det inte ska bli fler??
    Vill också veta när o hur jag ska trappa ner prednisolonet. Är i v 23 nu.

  • isadora81

    Solkattan, jag ska till Aten på måndag. Jag mailade adressen som står på hemsidan och då fick jag svar från en sekreterare. Hon skriver vad priserna är.

    Proverna kostar 850 euros plus 50 euro frakt. Det finns extra tester som man kan behöva för 150-250 euro. Sedan kostar konsultation 1200 ända fram tills man får barn eller 800 om man bara vill ha stöd fram till rtt plus. Kliniken har flyttat till fragokklisias. Jag kommer bo inne i stan och ta taxi till kliniken. Eftersom jag inte har varit där än så kan jag inte rekommendera boende än.


Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!