• NinaCamilla

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Heidi: Adenomyos kan man inte operera men i mitt fall hade jag en skiljevägg i livmoder. Pga.det och endo  kunde jag inte bära barnet. Konstigt nog efter operation i Sverige fick jag inte vet att jag hade adenomyos eller skiljevägg. Det upptäcktes i Grekland med noggrannare laproskopi och hysteroskopi med laser. De tog bort 2 st stora myom som enligt ÄD-kliniker i Finland skulle inte påverka ev graviditet. I Grekland tror man annat och de opererades bort. För mig var både operation och medicinering efteråt viktigt för att få plus.

    Jag har låg amh-värde (iaf 4 år sedan) och även om jag fick 5 äggblåsor vid korta protokollet 4 år sen, kom jag aldrig till äggplock även om jag hade menopur 450. IVF-kliniken i Sverige nekade oss att fortsätta (privat) utan att vi fick vända oss till ÄD. I Grekland sa dem nu att de hade varit villiga att prova IVF om jag vore yngre (är nu 42-år).  De tror mest på låga dos och lång nedreglering för endo-patienter. De tyckte inte att vår IVF-klinik här i Sverige hade hanterat mig rätt. Vi har gått vidare med ÄD. Äggkvaliten har varit fantastisk i Grekland eftersom donatorer är rund 20 års ålder. Om jag vore dig, skulle jag skaffa second opinion vad kan vara felet. Problemet är att de flesta tror att endo-patienter kan köra en vanlig IVF utan extra mediciner eller operationer. Några blir gravida förstås men några hänger kvar som jag. Jag fick ingen hjälp från kliniker i Sverige eller Finland, tyvärr.   

  • NinaCamilla

    Ingrid: Jag har fått vänta titthålsoperation (laproskopi) i Sverige i 6 månader eftersom under sommaren stänger alla sjukhus och kliniker. Vårdgaranti 3 månader lovar inte att du kan få operation inom den tidsgränsen utan sjukhusets tidsplanering. De brukar har mycket tryck på operationer, tyvärr. Därför vände jag mig till Grekland eftersom jag fick inte tid sist utan hade väntat längre än 3 mån.

  • NinaCamilla

    Vilaa: Jag känner igen det. Jag skulle behöva antibiotika efter laproskopi i Serum. Åkte till kända apotek i Sthlm och kom ut grinandes därifrån. Jag blev ifrågasatt etc. Jag gjorde anmälan om det och bifogade text från Läkemedelsverket att utländsk recept är lika giltig som svensk. Kram

  • NinaCamilla

    Redan: Jag beklagar och förstår mycket väl att du är ledsen. Ni har ju embryos i frysen, testa en gång till. Ni har redan betalat för FET och bara resor kommer att kosta. Försök att njuta av sommaren och äta förbjuden mat och vi tar nya tag under hösten eftersom jag måste vänta. Kram

    SL: Grattis på plusset. Var inte orolig över utomkveds. Bara att hcg stiger och gör UL i vecka 6-8 att konstatera hjärtslag.

  • NinaCamilla

    SL: Det var intressant med knäna? Vad sa D om knäna? Efter min utomkveds har jag haft så ont både knäna och övriga leder att jag trodde att det berodde på cellgifter som jag fick. Då tänkte jag också på om efter all prednisolon användandet har dessa symptom. Jag fick tvärsluta pga. operation i sjukhuset och inlagt i 2 dagar där. Sjukhuset tyckte att jag kunde tvärsluta. Jag har fortfarande ont i knäna och övriga leder.

  • NinaCamilla

    Frk röd: Beklagar minus. Som andra säger tror jag starkt på hysto/laproskopi min del oxå. Efter 3 ET och 1 FET lyckades vi med plus sist även om blev utomkveds. Presskonferens tog jag 30 mg per dag och antibiotika samt blodtunnande. Det är väl investerade pengar om du gör hysto. Dock vissa behöver 3 ggr att lyckas. Kram

  • NinaCamilla

    Ynka: Åk in till akuten. Sist gjorde jag anmälan när min original recept funkade inte efter min op där. Jag behövde antibiotika men fick åka hem gråtandes. Enligt nya regelverk funkar inte kopia utan måste ha originalet. Hoppas att det löser sig.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!