• NinaCamilla

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    xxx4: Jag kan bekräfta att efter 3 misslyckade ÄD ( 3 ET och 1 FET) hade jag aldrig plussa på 4 ÄD om jag hade inte haft immunbehandling via Serum. Innan dess har vi endast kört med prednisolon och östrogen/progesteron utan några behandlingsplaner - kört standard ÄD protokoll. Jag har "lättare" immunbehandling i Serum eftersom jag har konstaterad endometrios. Då har vi inte tagit Chicago-prover utan kör mediciner enligt klinikens erfarenhet om endometrios . Min behandlingsplan har skapat för att dämpa ner endo, inflammationer och ureaplasma både innan, under och efter ET. IL har jag inte tagit även om vi diskuterade på det. Tyvärr slutade min pluss på utomkveds. Jag tror på att jag hade aldrig plussa på om jag hade kört på ÄD -protokoll standard i Sverige.   

  • NinaCamilla

    Robsab: Jag har endast haft smärta när jag fick utomkveds efter ET. Det var vecka 6. Jag hade småont när embryo fäste sig oxå men inte så farligt. Kan det vara gaser eller nått annat? Om det går över, gör en tidig UL för säkerhetsskull att blastisar har hamnat rätt.

  • NinaCamilla

    Robsab: Jag har varit 2 ggr i akuten pga gaser så att jag vet. Gyn sa sist att smärtor kan vara så kraftiga men inger farligt. Testa något magmedicin om du har hemma.

  • NinaCamilla

    Robsab: bra att du mår bättre idag men jag blir så arg när jag hör att de endast erbjöd 2 st alvedon. När jag fick kramper pga utomkveds fick jag både alvedon och morfin liknande (snällare för gravida) och varm kudde. Jag blev inlagd en natt oxå. Förstår att du var inte pigg nog att bråka. Skönt att bättre idag.

  • NinaCamilla

    Redan - Nu hoppas jag här hård att allting går bra och slemhinnan hinner kanske öka lite till inför fredagen Ta det lugnt nu och njut av Grekland. Kram (ps.jag blir också känslig här av all progesteron och östrogen som jag knapprar. Väntar på mens efter torsdagen och sedan börjar vi igen).

  • NinaCamilla

    Solkattan: FK bestämmer åt er enligt landstingets svar. Ni har fått en kopia av uttalande. FK kollar först om du har rättighet enligt landstingets regler på samma vård i Sverige. Om du har rättighet likadant vård i ditt landsting, kommer de godkänna det. Om ni har redan ett barn och ni inte hade fått samma vård i ditt landsting pga.det, kommer nog FK neka ersättning. Reglerna har blivit hårdare efter oktober 2013. T.ex. Om man har utnyttjat dina gratis ivf försök i landstinget, kan man inte få ersättning till ytterligare ivf utomlands. Landstinget betalar nuförtiden och då är det hårda regler som gäller. Jag rekommenderar att överklaga beslutet om ni får nej. Hoppas att jag har fel.

  • NinaCamilla

    Blomman: Grattis! Du får bana vägen till mig med. Hemkommen från Serum och ruvar fullt. TD den 19 okt hon är en fantastisk kvinna.

  • NinaCamilla

    Robsab: Jag gjorde 2 olika tester sist - en clearblue (inte digital) och en gammal grav-test som jag fick från en annan klinik. Clearblue var minus men inte den andra (typ som en pappersticka enkel). Dagen efter använde jag Apotekets egen test som var plus. Totalt 3 tester. Blodprovet visade att jag var gravid. Du gjorde inte flera tester? Endast en?

  • NinaCamilla

    Lillebob: tyvärr är detsamma för mig. UL kostar 1500 spänn och 5 min. Det är inte sjukdom och då blir inget landstingstaxa utan privat pris.

  • NinaCamilla

    Zwillinge: Jag var gränsfall för sköldkörtel men tyvärr har det blivit värre genom åren och efter alla försök. Bäst är att inte titta på endast TSH värde även om du är i ideal 1.0. Du måste också ta T4 värden om du har några symptom. Den kan vara låg även om din TSH är normal. Min kropp är väldig känslig för att T4-hormonvärdet ligger i normalnivå. Min kropp anstränger sig extra att producera sköldkörtelhormon varför måste jag äta levaxin för att må bra. Om din T4-hormonvärdet är lågt, kan du be att de ta tpo-ak värde.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!