• Zinfandel

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Mycket bra svar Hemliga damen!

    Angla: jag var som du först - nu går jag helt på magkänslan Flört Pred kan du får av vilken läkare som helst, det är egentligen inget konstigt, bra du har bra skäl och en förstående läkare och de finns! Eller veterinär för den delen... Dessutom är det receptfritt på många ställen i världen om ni ska ut och resa. IL är lite klurigare. Vad jag vet finns det bara en klinik i Sverige som skriver ut det utan problem men frågan är fri - min husläkare gör det åt mig, det är ingen dyr produkt. Först och främst ska du ju ändå få en ordentlig utredning på en av klinikerna som arbetar med reproduktionsimmunologi (tex USA. Aten, London) och då ombesörjer de att du får IL. Vi har även tagit med åt varandra när vi har varit på klinikerna, Poussin tog med hem till mig. 

  • Zinfandel

    Bra svar Lully!

    Jag har under hela denna tid märkt att svenska läkare svarar just med "fosterskador", "risker" och andra chockord när det blir för obekvämt, ett effektivt sätt att avsluta en diskussion eller komma undan en frågeställning! Och tyvärr finner vi oss i det och ifrågasätter inte mer. Så krisartat är det naturligtvis inte, inte fasen är engelska, amerikanska, spanska eller grekiska (IVF-) barn & ungdomar så värst skadade... Om sanningen ska fram så är det mesta av det inte det minsta riskfyllt, om det tas under kortare & kontrollerade perioder. IL ges bla till för tidigt födda barn (och inte äventyrar man nåt där inte), cancerpatienter och anorektiker. Så varför ger man det då inte till alla som ska göra IVF? För det första så passar det inte alla. För det andra så bör man veta vilka immunologiska felaktigheter man har och det finns inget labb i Sverige som har den kompetensen, däremot skickar även Sverige ibland prover till labbet i Chicago. Vidare så finns ett antal gåtor man inte vill lösa, det är helt enkelt för mycket pengar inblandade. Sist - men inte minst - så är kroppen alldeles för komplex, det finns inget mirakelmedel som funkar på alla, vare sig det gäller vikt, immunologi, cancer, fertilitet eller evig ungdom.......

    Ps! IL är en svensk produkt Flört 

  • Zinfandel
    Lully Hill skrev 2012-04-11 17:27:55 följande:
    Myran- det är FSH och Östradiol! De ska ligga under gränsvärdet för att ge en gynsam IVF!
    ... och LH!
  • Zinfandel

    Ja, du bör ta proverna på en måndag för att de ska hinna vidare till Chicago. Ta helgen också och passa på och njut av staden! Solig Annars går det att åka över bara en natt.

  • Zinfandel

    Maria -  välkommen hit! Vad tråkigt att ni behövt gå igenom så mycket Rynkar på näsan. JO, det har mycket med saken att göra, det är antagligen helt avgörande! JA, boka tid hos Dr D vare sig ni ska dit på bröllop eller ej. Börja emd att köp boken Is your Body Babyfriendly, har du endo så har du säkert fler immunologiska problem. Har du eksem, psoriasis, känner dig trött & händig, svamp, ont i leder eller klåda? Har du testat antikroppar, sköldkörtel mm? Har du provat nån mer medicinering än långa metoden? Jag kan glädja dig med att det finns mycket att göra, många alternativ och bra behandlingar att få! Du har dessutom rätt bra med tid så ge inte upp, det kommer att lyckas {#emotions_dlg.flower}

  • Zinfandel

    Angla: ni kan ta tsh, hiv, hepatit, tpo & trak hemma, kanske har ni andra förslag på mer? Om du mailar Dr D så får du en lista på vad du kan ta hemma. Du måste inte ta nåt hät, du kan ta allt hos honom. Besöket på kliniken tar 2-2,5 tim. På kvällen får du första IL-droppet. Bor du i Stockholm så är gången krattad och du får hjälp med allt. Du får dock med dig 3 IL från kliniken.

  • Zinfandel

    Hittills är det väl ingen som misslyckats här?! Men man ska såklart vara medveten om att det kan behövas ett par försök. Man ska nog inte heller räkna med att göra det i samband med ett IVF eftersom det kan behöva åtgärdas något först. I vårt fall blev det laporaskopin först, andra kan behöva rejält med TNF-blockerare först. Sen bör ju proverna vara hyfsat nytagna inför ett IVF för att veta status, det ska nog inte gå för lång tid. Jag råder dig också att inte lägga pengar & energi på inseminering, det är bara spill med tid. Inboxar dig mer.

  • Zinfandel

    Tack tack Poussin! Börjar bli nervöst nu, nu är det now & never, känna det som.. Drömt "IVF-drömmar" de senaste nätterna, allt från bebis till misslyckande Drömmer Bara å köra!!

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!