• MoM11

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Är det någon som vet om och var i Sverige man kan göra LEI, utan att göra övrig fertilitetsbehandlingar där?

    Blåvingen, tack för info om bl.a prolaktin.

    Vilken enhet är det i ditt exempel?

    Jag har tidigare haft värden på 9,12 ng/ml 3IS och 6,15 men det är ett tag sedan.

    Jag har fått en del problem det sista, både ökad ledvärk samt väldigt dålig hy, tror åtminstone det sistnämnda är någon form av hormonell obalans. Tycker det är konstigt för det har blivit värre sedan jag började med glutenfri kost, mer frukt, grönsaker och gröna smoothies.

    Ska göra FET framöver och hoppas kunna få kroppen i balans på något sätt.

  • MoM11

    Zwillinge, vad hemskt tråkigt att höra att din son är sjuk. Håller tummarna att han frisknar till helt och fullt. Håller även tummarna för kämpen i din mage. Kram!

  • MoM11

    Grattis Fidelia!

    Lycka till Lilly2013.

    Är det någon som har tips var man kan göra LEI i Sverige (utan att göra övrig behandling där), eller kanske i Danmark? Jag funderar på att göra det inför mitt FET.

  • MoM11

    Någon som vet om D gör FET med blasto 6 dagar efter positiv ÄL sticka (det har jag gjort o Sverige) eller om det skiljer sig?

  • MoM11

    Jag behöver råd.


    Jag ska göra FET hos D.


    Som förberedelse gjorde jag hysteroskopi med priming/scratching, här i Sverige. En polyp togs bort och slemhinnan såg oregelbunden ut, vilket tyder på hormonell obalans (slemhinnan har dock alltid sett ?tjock och fin? ut på vul inför alla ET/FET). Jag fick dubbla antibiotika. Läkaren tyckte det skulle vara gynnsamt att göra FET i efterföljande cykel pga effekten av hysto samt antibiotikan, men föreslog en stimulerad cykel med nedreglering med Procren på dag 2 samt östrogentillskott.


    Problemet var att blödningen efter hysto övergick i mens, och mensen var tidig, så jag visste inte vilket som var dag 2 och kunde alltså inte ta någon spruta. Jag har inte gjort några vul eller tagit blodprover, jag tog IL runt dag 13-14. Igår fick jag positivt äl test. Detta skulle alltså innebära att jag ska göra FET på fredag om det ska bli i denna cykel.


    Jag frågade D och han sa dels att det är helgdag i Aten på fredag så han måste först kolla om embyologen är tillgänglig. Sen sa han också att han är lite orolig för att göra i omonitorerad cykel (jag har inte fått svar från honom angående om han tycker det är viktigt med nedreglering eller inte). Han trodde inte jag skulle behöva oroa mig för att effekten av hyston var borta till nästa cykel. Jag har frågat den svenska läkaren men inte fått svar. Jag skulle ju kunna gå och göra vul nu i veckan och även ta blodprover. Men jag vet inte vad det är man hade behövt kolla tidigare under cykeln.


    Någon som har något råd att ge? Skulle ni satsat på denna cykel (förutsatt att det går trots helgdagen), eller väntat till nästa? Vad tror ni om effekten av hysto/scratching, samt antibiotikan?


    Jag är även orolig för att något annat ska komma emellan nästa cykel, så att det drar ut ytterligare och att det krockar med julstängning osv.

  • MoM11

    Jag står i valet och kvalet att göra stimulerad eller naturlig FET. Läkaren i Sverige föreslår nedreglering med procren på dag 2 samt progynon tills slemhinnan är tillräckligt tjock.
    D föreslår naturligt dvs FET 6 dagar efter positiv äl test, samt eventuellt östrogentillskott om blodprover visar på behov.
    Någon som har erfarenhet av om det finns negativa konsekvenser av variant 1, kan kroppen "balla ur"? Egentligen vill jag testa den varianten då jag redan gjort 2 naturliga FET utan framgång, samt att det vore skönt att kunna styra lite bättre tidsmässigt. Ägglossningstesterna och vetskapen att jag snabbt måste boka biljett när det slår om och att det aldrig blir då jag trott stressar mig enormt. Men naturligtvis vill jag inte förstöra något.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!