• MoM11

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Skulle behöva råd.
    Har just fått en negativ avslutning på mitt 6e ivf försök (alla utom 5e blev det insättning). Denna gång 2 fina 2-dagars.
    Jag har på eget bevåg tagit IL ca var 5-7 dag, 15 mg prednisolon, fragmin, trombyl.
    Detta är första gången jag testar allt detta.

    Det finns en blastocyst i frysen. Nu undrar jag vad ni föreslår:
    Sätta in den direkt i denna cykel (om jag får äl) eller vänta till nästa?
    När jag väl sätter in den - vad kan jag mer göra för att det ska fästa?
    Kan jag ha fått för mycket IL? Dagen efter sista dosen fick jag svettattacker (som jag inte fått innan), sedan började blödningen dagen därpå. Kan det ha utlöst det, eller kan det varit att jag tog det för sent (den innan tog jag 7 dagar tidigare).
    Nu när blödningen väl satt igång har jag fått både illamående och yrsel.

    Har inga kända "fel", har gjort hysto (1 år sedan). Har ett barn som kom till utan problem på naturlig väg så har jag immunproblem så har de tillkommit efteråt.
    Vore så tacksam för hjälp.

  • MoM11

    Tack för era svar.
    Som du skriver pink lily så har jag sett på fertility friends att vissa rekommenderar biopsi för att se om man har för låg infektionsnivå och därmed inte ska ta prednisolon. Dr Quenby skrevs det om men gör även Dr D sådana?

    En annan fråga, fick tillbaka DHEA-S prov från Werlabs, hade 1.1 det är väl väldigt lågt? Fick dock äl-rubbning när jag tog tillskott förra året så jag vet inte om/hur mycket jag vågar ta.

  • MoM11

    Grattis aylak!

    Tack för länken mom2012.

    Jag fick även under referensvärdet på testosteron. Vet inte om/hur det kan påverka.

  • MoM11

    Hade telkonsultation med D idag.
    Innan detta var min plan: 1: höra hans initiala bedömning 2: åka till Aten för proverna 3: göra FET med min blastocyst så snart som möjligt.
    Han tror att jag har medfött problem med immunförsvaret som blivit sämre efter min graviditet. Att immunförsvaret både angriper ev. begynnande graviditet samt påverkar funktionen i mina äggstockar (det senare skulle förklara att jag fått så varierande antal embryon på mina IVF försök, trots att jag alltid haft många ägg). Han misstänker även högt TNF.
    Han föreslår att jag sparar min blasto, och hellre gör hemmaförsök ev. varvat med nya IVFer under minst 6 mån. Han tror jag fortfarande kan producera fina ägg men om ett år eller två är det troligen försent och då är det bra att ha blaston som backup. Verkar logiskt på ett sätt, men samtidigt tänker jag varför vänta, om man kan få kroppen i balans?
    Han vill att jag gör en 6-månadersplan. Jag hade helst först velat avvakta testresultaten.
    Ska försöka åka ner så snart som möjligt.
    Några tankar om detta?

  • MoM11

    mom2012 - jag tror fortfarande han tänker sig behandling, bara det att han inte rekommenderar mig att göra FET i första läget utan hellre ny IVF eller hemmaförsök.

  • MoM11

    Grattis Puni!
    Och grattis till lyckat ul Aylak!

    Jag tänker att om det är äggkvalitén som ställer till det, så hjälper det ju inte att spara blaston till senare... Antingen är den bra eller ej. Men däremot om det är så att det tar tid att få till rätt behandling, att jag kanske behöver mer än den traditionella immunsupporten, då kanske det är bäst att inte "slösa bort" blaston. Jag förstod inte resonemanget fullt ut måste jag säga.

  • MoM11

    En fråga till er som haft immunsupport under graviditet av Dr D, hur funkar det under sommarstängningen? Har för mig jag läst att de stänger i augusti.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!