• aylak

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Tack Angla! Dr D har svarat snabbt igen och är "optimistic", även om han garderar sig för att alla embryon inte utvecklas som de ska. IL igen imorgonbitti och omtag på proverna på onsdag. Det här är värsta berg-o-dal-banan, I'm looosing it. Första läkaren som har trott på mina supertidiga konstiga känningar. Oavsett hur det går är det lite coolt (tycker jag) att mit immunförsvars reaktion syns så tydligt. Till och med min GP blev lite eftertänksam idag!

  • aylak

    Tack TWH för förklarandet! Mycket uppskattat. Surfade runt som tusan, men fick inget grepp om det.

    Litet hopp kvar då, även om jag känner mig rätt säker på att det redan är förlorat för denna gång. Men jag följer doktorns order och håller alla tummar. Känns ju dumt att ge upp när han vill att jag fortsätter!
    Dr D verkar väldigt intresserad uppmuntrartill att skriva symptoms diary - kul att han är så engagerad? Än så länge är jag mycket nöjd med svarstid och svar - var rätt orolig för det innan.
    Min influensakänsla har tidigare infunnit sig bara 3-4 dagar efter äl, men den slipper jag iaf nu - även om jag ser rätt blek och sjuk ut.

    Tack singhatjejen!  

    Virvla: Grattis! Gott att höra att Falun är så tillmötesgående. Känner också igen mig i löpande band vården och mina ägg plockades för tidigt pga helgen, fick välja själv fredag eller måndag - hur lätt är det? Men min vc hjälper till med all provtagning nu iaf utan att knorra - jätteskönt!

    Hur gör ni med Fragminet? Jag tycker det gör ont så in i bänget, som ett bistick i flera minuter. Bävar redan inför morgondosen...Smarta tips, någon? 
    Påverkar blodförtunnande utseendet på blodådrorna, mina syns jättemycket mer än vanligt...? Någon mer som upplevt det.

    Oj, nu blev det lite långt. Men jag undrar om det är någon av er andra där lymfocyterna fortsatt stiga trots täta IL. Skulle vara intressant att jämföra provsvar och ordination för att försöka förstå hur D resonerar....  Har inte riktigt förstått. Förra gången när värdena var lite lägre än idag var det bråttom bråttom med IL, idag när de är annu högre kunde jag vänta tills imorgon?

    Trevlig kväll alla! 

  • aylak
    Virvla skrev 2013-11-01 21:47:43 följande:
    Håller med om Fragminet, fast jag har Klexane denna gång. Det är lika illa. Tycker det blir svårare och svårare att hitta någonstans att sticka. Har funderat på att skaffa Emlasalva och bedöva med, någon som testat det? Men att blodådrorna syns tydligare tror jag är ett gravidsymptom. Blodvolymen ökar tidigt i graviditeten, kanske det som gör det. Håller tummarna för att du är gravid trots allt!
    Emblasalva, ska kolla upp det imorgon!!  Funderar också på att bedöva med isbid... Jag ylar till så hunden kommer och pussar på mig varje morgon. Full i blåmärken på magen.

    Spännande att det är ett grav.tecken. Tilllåter mig inte riktigt längre att hoppas på grav. Känner mig så sårbar. Lyssnar bara på doktorn och försöker mest glädja mig åt och fascineras över att blodproven visar att immunförsvaret drar igång - ingen har liksom trott mig förut, och mitt immunförsvar bråkat så här under alla år vi försökt, men eftersom aldrig mätt upprepat tidigare flera gånger samma cykal har det varit svårt att se vad som händer och värja sig mot "du har nog en liten infektion igen". GP så Inte så idag, he he. 
  • aylak

    Stor kram Angla! Jag hoppas så hårt att det ska gå bra ändå!!! Tänker på dig!


    Fenan79 skrev 2013-11-02 08:35:13 följande:
    Mina lymfocyter har stigit senaste veckorna trots IL en gång per vecka men gick aldrig över gränsvärdet..var  uppe på 3,6 som högst. Vet inte vad som är "optimalt" att ligga på. Nu har de dock sjunkit till 1,8 igen. Jag undrar också vad Dr D utgår från när han gör sina bedömningar/ordinationer...

    Däremot har jag SKYHÖGA Leuktocyter, låg på 20,2 när jag mätte i veckan. Referensvärde mellan 4-10. Basofila som väl är knutet till det värdet är också högt på 17,4. Referensvärde 1,7 -8,0

    Är det någon som känner igen sig i detta, att dessa värden har legat högt vid graviditet. Jag blir så orolig fast Dr D har inte kommenterat det...

    Lycka till Aylak, de tydliga blodådrorna är ju definitivt ett gravsymtom :)

    Tack! Har börjat med progesteronet nu också, så nu vet jag inte alls vad det jag upplever beror på.

    Jag förstår det så här (men det är hemmasnickrat och inte verifierat). att det främst är lymfocyterna via ska oroa oss för efter som NK-cellerna är en del av dem. Och det är ju NK-cellerna som är överaktiva hos oss, det är iaf dessa som är mest studerade i det här sammanhanget. Men sen gör säkert dr D en helhetsbedömning från alla proverna.

    Höga basofila är mer ett tecken på allergi eller astma (obs Wikipedia - de har en bra bild över de olika blodkropparna också) så jag tror inte det är farligt för graviditeten.

    Vem var det som skrev att dr D var nöjd när hennes lymfocyter låg under 3? Mina har legat på 2.7 tidigare och vid äl, men är nu uppe på 4.1 och i måndags på 3.7 - skulle ta IL vid båda. Vore jätteintressant om någon mer vill berätta om sina värden och rekommendation vid dem. 
     

    Tack che för tips! Maken hade läst sig till att det också går bra att sticka i rumpan om man har hull där. Spännande med v.13 redan. GRATTIS!
  • aylak
    lill111 skrev 2013-11-02 13:28:43 följande:


    Nu har jag blivit rejält förkyld och febrig...ont i kroppen med, de vidriga bruna flytningarna hänger kvar och ont som attan i korsryggen....är på dag 31 efter MAmens....vad ska man tro...fick ju IL i Aten...kanske resultatet av det??
    Ang. förkylningen. Jag fick min första kraftiga förkylning på 10 år en vecka efter mitt första IL - dr D sa redan innan att jag förmodligen skulle bli sjuk och att det skulle vara ett bra tecken på att immunförsvaret ruskats om av droppet. Så det kanske inte är så dumt att du är förkyld även om det är trist och jobbigt1?!
  • aylak
    Angel00 skrev 2013-11-02 22:54:27 följande:
    Är det mitt inlägg nr 13095 som du syftar på?

    Mina lymfocyter pendlar mellan 1,4-1,8 till 2,7-3,5. Vid de högra värdena brukar Dr.D säga till om IL snabbt. Neutrofila och Leukocyter har legat konstant högt, men utan åtgärd. Övriga värden har varit medel höga inom ref värden, Endast undantag trombocyter som kan pendla rätt rejält.

    Fler som vill delge värden? Solig
    Ja Angel, det var det! Tack snälla för värdefull info!!! Mitt "normalvärde" verkar vara 2.7 och vid 3.7 var det order om IL asap.
    Uppskattar jättemycket om det är fler som vill delge värden! Solig 
  • aylak
    leah2012 skrev 2013-11-03 11:49:02 följande:
    Jag börjar känna mig redo att dra mot Athen. Vill höra med er om det är ngn av er som haft problem med betalning hos dr d? Förstår att man ska betala direkt på plats. Tar de kort? Viktigt att det inte blir ngt strul med betalningen och att man får kvitto.
    De tar inte kort på life clinic, men vi betalade bara ca 15 euro på plats i registeringsavgift. Fakturan som Angel skriver kom först senare precis innan vi fick provresultaten från Chicago, den kom på mail tror pdf. Vi betalade via internetbanken och då kan man skriva ut det som ett slags kvitto - Mina ville också ha en kopia på den utskriften mailad till sig till deras bokföring.

    Det är dock rätt bra att ha med en del kontanter ner till Aten, inte bara till taxi etc. Man kan ofta pruta ganska bra om man kan betala kontant.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!