• barcelona 78

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Tack för tipsen för vul!! Jag gick till Strandkliniken! Julligs mottagning var tyvärrvstängt. Såg hjärtat blinka åt mig:) Det var helt otroligt, vi har aldrig kommit så långt! Dom var jättesnälla på Strandkliniken.

  • barcelona 78

    Jag har fått ordination att ta 100 ml intralipider, 20% av Braverman. Är det nån som har tips på var man kan få hjälp med det? Och vad innebär det där? Hur fort ska droppet gå osv. Vore oerhört tacksam för hjälp! Har aldrig fått IL förut!

  • barcelona 78

    Tack Zinfandel! Finns det nånstans i stockholm där man kan få droppet? Jag har också ringt runt till alla stora apotekskedjor i Stockholm men ingen har det inne! Finns det nån i stockholmsområdet som kan tänkas sälja 1 påse till mig så att jag kan få den under helgen? Självklart kan jag ju lämna tillbaka en påse när jag kan hämta ut i nästa vecka.

  • barcelona 78
    Zinfandel skrev 2013-02-15 09:06:42 följande:
    Ja flera stycken, du får säkert förslag i din inbox, ni är ju såå mååånga där uppe!! Det finns ett superdyrt alternativ så jag rekommenderar dig att söka runt för man kan få det gratis om man ligger i lite och är beredd att ta fajten. Vet inte om du kan få en tid så snabbt eftersom du behöver ett par timmar för att få det men säkert under nästa vecka.
    Zinfandel:Vet du skill
    Zinfandel skrev 2013-02-15 08:31:22 följande:
    Det finns 100 ml-påsar. Kolla med honom om han vill ha den utspädd, det är det vanligaste, alltså i så fal med 50 ml natrium. Du bör få det under 1-2 tim. Tänk på allergirisken mot soja, ägg & nötter.

    www.fertilitetsguiden.com/atgarder/intralipid...

    För er som bor i Malmö med omnejd så kan antagligen min dss ta emot fler, här har de inte ryckt så mycket på axlarna. Ni kan nämligen uppge egenvård och har ni dessutom har en remiss från tex Dr D så är saken biff!

    Den egenvård som patienten ansvarar för själv faller inte under hälso- och sjukvårdens ansvar. Däremot har hälso- och sjukvården ett ansvar för bedömningen, uppföljningen och planeringen av egenvården.

    Det som ska avgöra vad en person kan klara på egen hand är att åtgärden kan utföras på ett tryggt och säkert sätt. Om en patient själv kan ta ansvar för egenvården eller har ett bra stöd kan en åtgärd bedömas som egenvård. 

    Läs mer
    www.socialstyrelsen.se/aldre/aldreshalsa/egen... 


     
    Zin: Vet du vad som är skillnaden mellan utspädd och outspädd. Tack igen, det här är stor hjälp!
    Kanske också nån annan som vet.
     
  • barcelona 78
    Zinfandel skrev 2013-02-15 17:45:59 följande:
    Påsen med IL är outspädd. Be den som sätter droppet att sätta na i samma ingång eller fylla på direkt i påsen. Det funkar vilket som!

     
    Just det! Men jag menar vad händer om man får den outspädd? Jag läste på en länk du skickade till mig att det gick att ge den outspädd. Är det kanske nån annan som vet annars?
    Jag tänkte be en sjuksköterskekompis sätta den hemma, men har inte Natriumklorid. 
  • barcelona 78
    Hjärtefröjd skrev 2013-02-15 18:24:10 följande:
    Barcelona: Jag har fått all IL outspädd, det är inga problem.
    Jättebra! Tack för svar hjärte!
    Jag ringde också precis till Bravermans kontor och pratade med en sköterska. Hon sa att det var ok!
    Ett problem mindre:) 
  • barcelona 78

    Hej! Vad roligt att den här tråden är aktiv fortfarande! Jag har inte varit inne på fb på väldigt länge. Fick en son för snart 1 år sen mha immunbehandling via Dr Braverman. Innan dess 3 tidiga missfall och svår endometrios som jag fick operera. Graviditeterna var mha IVF.

    Har precis haft ett nytt missfall. Denna gången blev vi gravida själva vilket aldrig tidigare hänt. I väntan på provsvar fick vi missfall.

    Mina immunproblem skulle kategoriseras som nr 5 enligt Alan E Beer. Har förhöjda NK celler och högt TNF alfa.

    Har läst förut i tråden om några som provade intralipider under naturliga försök att bli gravida. Nån som vet när man ska få intralipiderna då?

    Undrar också om nån vet när man väljer att sätta in IVig isället för intralipider?

    Vi vet inte om vi orkar gå igenom fler IVFer och skulle väldigt gärna vilja ha ett syskon till vår pojke.

  • barcelona 78

    Tack för svar Angel100 och che71! Jag väntar på svar på mina prover fortfarande. Om det skulle visa sig att jag behöver IVig, är det nån som har fått till det i Sverige? Eller måste man åka utomlands? Att allt det här ska vara så omständigt!

  • barcelona 78

    Hej tjejer! Undrar hur ni fått era intralipidinfusioner? Har en sköterskekompis som kan hjälpa mig. Jag ska ta 100 ml. Har hört att man kan ge det på en timme. Kan det stämma?

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!