• pink lily

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej! Grattis till alla som blivit gravida och fått barn! Undrar hur gamla Atenmammorna varit när de lyckats. Jag ger nu definitivt upp egna ägg, men det faktum att jag fyller 45 i år och ska börja min immunresa först nu gör mig så stressad, det kan tydligen behövas flera försök med immunbehandling också. Jag tänker: - Hinner jag få min chans att verkligen prova min lycka med immunbehandling innan jag helt enkelt är för gammal? Och, inte minst, hinner vi få ihop pengarna som täcker alla undersökningar och behandlingar+ IVF? Den här stressen över åldern och ekonomin är verkligen knäckande. Kommit fram till att jag helt enkelt måste byta jobb för att tjäna mer, någon som fått göra liknande åtgärder?

  • pink lily

    Tack alla som svarat på min fråga om Aten-mammornas ålder när de blivit gravida efter immunbehandling. Man får tänka på att man faktiskt förbättrar förutsättningarna med behandling 😊 och vinner lite "fysisk el. biologisk" tid därigenom. Filmerna är hur bra som helst! De kommer inte lämna någon oberörd! Själv vill jag bara komma igång med min resa, men efter en hormonkur så vill inte mensen komma, och jag har ännu inte kunnat skicka iväg något mensblodprov till Peny. Typiskt, nu när jag mentalt är på gång att starta resan mot nytt IVF, med bättre förutsättningar hoppas jag. Förresten, om man får antibiotika efter mensblodproven, jag tror jag har problem som måste behandlas, då får man väl vänta med att ta immunproverna tills den medicinkuren är över och kanske längre?

  • pink lily

    Apropå kunskapsläget om immunproblematik. Information om immunfaktor och behandlingsalternativ till allmänheten är en jätteviktig del. Jag undrar i mitt stilla sinne om läkare som utbildats till att tänka på ett vedertaget sätt inom medicin faktiskt går att påverka via opinion, och efterfrågan. Förmodligen främst de privata aktörerna. Den privata klinik jag var på ger mig dock inget större hopp om att man kan lära gamla hundar... Känns som man även skulle behöva gå på unga förmågor på utbildningsnivå för att få in ett annat tänk i fertilitetsbehandling. Men det är kanske redan gjort? Är ju ny här. Jag tror det skulle finnas ett intresse bland uppsatsskrivande medicinstudenter att belysa frågan, då det anknyter till hypoteser och metoder som tillämpas i USA ( som ses som ett föregångsland), och då det betraktas som oprövat i Sverige och därmed erbjuder en möjlighet för studerande på grundnivån och forskningsinriktade studenter att profilera sig. Alla vill ju ligga i spetsen, och här finns ju ett uppdämt behov, ny kunskap och alla kan ju se att detta behandlingsalternativ kommer att få sitt genomslag (även i Sverige) förr eller senare. Studenter är därtill vetgiriga och öppna för ny information. De kan dessutom ställa krav på kurslitteratur och kursinnehåll. Har de väl fått information om sådant som cirkulerar, t ex diskussion/inlägg/filmer om immunfaktor och behandlingsmetoder, men detta inte tas upp på utbildningen, så är det så idag när utbildningsinstitutionerna slåss om studenterna, utbildningsplatserna och pengarna det ger, att studenterna faktiskt kan påverka innehållet i kurserna. Med det inte sagt att man automatiskt erkänner sig till A. Beers skola, men immunfaktorn tas upp och analyseras på kurserna. Jag tror det ger effekten att studenter faktiskt väljer detta ämne som examensarbete ( se ovan varför), och i förlängningen forskning och behandling. Alltså, kanske kan vara en ide att ta kontakt med de medicinska studentföreningar som finns på univ. runt om i landet samt medicinska inst. vid univ. och erbjuda dem ett föredag om immunfaktor och behandlingsalternativ?

  • pink lily
    leah2012 skrev 2014-05-20 08:28:18 följande:
    Pink lily jag var på en kur när jag åkte till aten och tog proverna. D sa det var inga problem

    Jippie! Tack för svar!
  • pink lily

    Gjorde en sökning på alla forskningsbiblioteken i Sverige, fanns ett som har Alan Beers bok Is your body [... ]. Det var univ.bibl. i Luleå! Tänka sig! Kanske ska ni i norr knyta kontakt med univ där? Vem vet vad som händer där ...Beer har även givit ut en konferenspublikation med andra som också behandlar ämnet, tror den utgavs -85. Den finns på tre forskn.bibl. Bara lite kuriosa tänkte jag ...

  • pink lily

    Snart lycklig, kan bara instämma med alla andra i sina lyckönskningar till dig! Lycka till, och glöm inte fira och njuta av det faktum att du kommit så här långt! Läst bakåt i tråden, och förstår inte hur du hunnit med och orkat. Du svarade mig innan på hur du haft råd med det, annars hade jag undrat över det också. 

    Själv gläds jag åt att mensen äntligen verkar vara på gång, även om den smyger med lite rosa bara, så jag kan skicka ett blodprov till Serum. På tiden, över 40 dagar sen den dök upp sist! Vill bara komma igång nu!

    Har blivit lite förbryllad när jag läst här och i eng. FF. Tydligen gör man inte Chicago-testerna på (ja, eller eg. via) Serum, utan endast på Life-Clinic. Min tanke nu är därför att sy ihop det bästa av vad Serum och Life-clinic har att erbjuda, har någon annan här gjort så? 

    Min tanke är: mensblodtesterna och hysto (vilket jag nästan är tvärsäker på att jag behöver efter många långa blödningar och konstiga cykler där jag bara ordinerats hormoner för att "blöda ut") på Serum. Peny ska tydligen vara oerhört skicklig när det gäller hysto och bedömning av livmoderslemhinnans status. 
    Sedan vill jag göra immuntesterna/Chicagotesterna och få ordination för detta på Life-clinic. De verkar mer insatta i den problematiken än Serum. Ja, jag antar att jag har immunproblem som behöver analyseras, och kanske behandlas. Har ju autoimmunsjukdomar med symptom. 
    IVF tänkte vi däremot inte göra i Aten. Det blir med donation, och då väljer jag något närmare eftersom jag inte behöver tänka på stimuleringbehandling för äggplock-då hade jag definitivt valt Aten. Tror inte på hästdoserna de ger här i norr. Däremot skulle jag nog behöva stöd inför och efter ET från Aten, men det verkar man kunna få från Life-clinic, eller hur? Verkar upplägget rimligt?

  • pink lily

    Är det ens lönt att be om en utökad undersökning av binjurarnas kondition i samband med utredning av sköldkörteln, här i Sverige? I en första kommentar från Aten, så bör jag utreda sköldkörteln. Liksom Zwillinge skrivit tidigare så finns det ett samband mellan de båda, men om binjurarna är uttröttade verkar inte gå att spåra inom vanliga skolmedicinen, såvida det inte är ett allvarligt tillstånd. Har också läst den artikel som Zwillinge nämnt om sambandet. Den gav en mycket bra översikt. Men, hur går man vidare ....? Kan nog konstatera själv att binjurarna tagit stryk. Skulle ni vilja påstå att det alternativa salivtestet är något som kan ge svar? Är ju mycket kritiserat.

  • pink lily

    Skippade gluten och underviktiga jag som kämpat för att lägga på mig kilon gick upp två kg på ett kick! Jag är frälst, inget mer gluten för mig tack! Enligt kinesisk medicin är kokos svårsmält, skapar fukt i kroppen vilket bakterier trivs med. Rismjölk el mandelmjölk nog bättre alternativ. Men bäst mat, och inte processad dryck. Ja, det är bara det rådet jag fått. Var och en får bilda sig en egen uppfattning.

  • pink lily

    Cathy, det var intressant att du gjort provet och fått det resultatet. Men som sagt hur går man sedan vidare med det. Förresten hittat en del "kul" tester man kan göra själv, med sin kropp, för att se om man reagerar på ett sätt som kan tyda på uttröttade binjurar. Bl a test med ficklampa för att se hur pupill reagerar, och dra en "repa" på magen. Ja, om det funkar är det ju helt ok. Har du sett det? Läkartid i veckan för sköldkörteln, får se hur långt jag kommer med en utredning denna gången. När jag tittat bakåt i mina papper nu så ser jag att mitt TSH legat över nya referensnivån, men jag har bara fått höra att allt ser bra ut. Skitklinik! I Aten reagerade de direkt på mina värden o min bakgrund. Skillnad!

  • pink lily

    Cathy, tack för svar. Ska göra testerna i helgen, helgnöje Snart lycklig, Såg du undersökningen på riksnyheterna som visade att grönt te i påse innehåller ca 20% socker. Alltså, man kan bara lita på att grönt löste/teblad är bara grönt te. Det värsta var att de inte skrivit sockerhalten i innehållsförteckningen på paketet. Ja, jisses vad de lurar i oss socker. Läste att den frysta kyckling jag åt häromdagen både hade salt och socker isprutat i sig. Blir färsk hädanefter..

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!