• JZ79

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Blomman701 skrev 2015-01-26 21:28:57 följande:
    Googla på Agate Serum Greece så får du fram all info du kan tänkas vilja veta! Närmast klinken och väldigt trevligt är Ariotel Alexandros hotel.
    Tack för hotelltips, ska kolla in det. Kan ju vara skönt att bo nära kliniken kanske..Ja Agate´s tips har jag läst både en och två gånger :) www.fertilityfriends.co.uk/forum/index.php Direktlänk om någon mer vill läsa.
  • JZ79
    Anemon skrev 2015-01-27 12:38:11 följande:

    Tack Solkatten för tips! Jag använde också live chatten men frågade efter provrör. Ska testa att fråga efter urinprovrör i stället så kanske det går bättre

    Vi får hoppas att antibiotikakur ger effekt för oss båda ( givet att de nu hittat något hos mig också.)


    Om du inte får napp på apoteket eller typ din vc så kan du inboxa din adress om du vill att jag skickar ett urinprovrör till dig. Jag har några hemma
  • JZ79
    Athen skrev 2015-01-27 21:45:13 följande:

    En fråga till.

    Var tar ni blodprover? Vad kostar det er?

    Jag pratade med min vårdcentral och de var inte intresserade att hjälpa till. Det skulle dessutom kosta ca 400kr per blodprov? Hur gör ni?


    www.werlabs.se/ kanske har nått ställe någorlunda nära?
    Har du någon gyn som hjälper till med vul och sånt? kanske dom även vill hjälpa med prover?

    Min man har fått hjälp av sin vårdcentral, jag får hjälp av en kollega som är läkare. Kanske min gyn hade hjälpt till en stor kostnad, hon tar 1200 för ett vul, men vill ej skriva ut medicin som ordinerats utomlands.
  • JZ79
    Snart lycklig skrev 2015-01-28 12:30:53 följande:
    Det är säkert ingen fara. Kanske är det så att du är mera mottaglig när du tar immunstödsmediciner. Kolla med Dimitri för säkerhets skull.

    Jag har också sedan en vecka tillbaka mera molvärk igen, men det ser jag som positivt. Imorgon går jag in i v13 och vi ska göra KUB/NUPP. Lite nervös igen, med andra ord.

    Förstår dig, väntan tills kommande kontroller är olidliga. Vi som kämpat så länge i motvind har nog också så svårt att ta in allt och att det faktiskt kan gå bra. Jag fattar fortfarande ingenting och då har 30% avverkats idag!
    Wow, grattis till att ha kommit hela 30% in i graviditeten!! JAg har ju läst i denna tråd lite i smyg i evigheter och följt din resa och är så glad att ni äntligen kommit såhär långt, efter allt kämpande
  • JZ79
    Anemon skrev 2015-01-28 20:49:59 följande:
    Vad snällt men nu löste det sig när jag frågade efter urinprovrör. Så nu har jag rör och bara väntar på mensen. Mailade Serum idag med några frågor och fick svar inom två timmar
    Det var så lite så. Det är så många grejer som ska fixas i denna process så en sån "liten" sak som att få tag i provrör kan ju bli otroligt jobbig. Tur det löste sig. Hoppas mensen kommer snart då Jag planerar att skicka ett sånt prov jag med om ca 2 veckor :) Ja de är grymt snabba på att svara på mail Det gillar jag!

    Någon som vet hur lång tid det tar att få svar när man skickat mensblod till serum? Jag bör få mens om ca 2 veckor, sen åker vi ner till Serum i början på mars..Frågan är ju om provet hinner bli klart...men jaja, annars får jag väl mailsvar.
  • JZ79
    Solkatta, heja heja!! Skitbra att du kämpar och visar vad skåpet ska stå

    Någon som har erfarenhet av Neupogen? Serum parar om att det kan bli aktuellt för mig..Det ska tydligen hjälpa min slemhinna om jag förstod Katie rätt.. Kollade fass, inte billigt! Förvånad Någon som vet om det är billigare att försöka köpa det av kliniken eller om det rent av går att köpa själv på apotek nere i Aten? Hur länge använder man Neupogen? Försöker få koll på hur mycket pengar vi måste ha med oss ner.. + att jag får köpa ett rejält förråd med kortison och clexane..har tyvärr ingen här hemma som översätter recept.

    Vi kommer ju få svar på dessa frågor när vi är där nere på konsultation, men tänkte redan då börja köpa på mig ett lager så jag har inför själv behandlingen..
  • JZ79
    Zinfandel skrev 2015-02-02 16:19:32 följande:

    Hej Holly! Hjärta

    JZ79: Jag har tagit Neupogen flera gånger (vilket alltså inte är Dr Ds standardprogram Flört) och ja, det är svindyra produkter. En del baserar dosen på vikt och andra ger 1 halv - 1 hel flaska/dag, från några dagar före transfer till minst TD. Osäker på hur den finns på apotek i Aten men skulle inte tro att det är så mycket billigare. Med Neupogen och pred ska man vara medveten om att man sänker immunförsvaret rejält och bör därför försöka undvika att utsätta sig för uppenbara sjukdomsrisker.

    Farzan: rekommenderar dig att söka svar i Sperma- & embryodonationstrådar!


    Tack snälla du för svar! {#emotions_dlg.flower} (har lusläst din sida men såg ingen svar ang detta där   ) Skönt att Neupogen inte ska användas såå länge då eftersom det kostar. Vi har vänt oss till Serum då vi gör äd men samtidigt behöver en jäkla massa hjälp med makens spermier. Jag förstod det som att de vill ge mig Neupogen pga min slemhinna som växer dåligt + att jag har en reumatisk sjukdom, spondartrit/AS och Serum tror den kan störa mitt immunförsvar..reumatologen här hemma tror inte min sjukdom spelar roll.. Får se vad reumatologen säger om medicinerna Serum vill att jag ska ta..De vill ha godkänt från honom först. Jobbar inom vården och det där med att utsätta sig för sjukdomsrisker känns ju sådär Obestämd Arbetar mest administrativt, men lite patientkontakt blir det ju ändå.
  • JZ79
    Zinfandel skrev 2015-02-02 16:46:26 följande:

    Då ska jag genast ta och uppdatera med mer info Kyss Sidan som dessutom slog all time rekord i januari Skrattande Sorgligt men tydligen behövd Hjärta

    Jag vet, det är så man säger i inkompetenta Sverige Skrikandes Men då är du å andra sidan van vid att sprita och hålla bra hygien Solig

    Nja, jag tror att Snart Lycklig fortfarande tar det i v 13?.


    Läste nått om neupogen nånstans på sidan, men inte hur länge eller varför det tas. Trodde först det bara var för immunförsvaret, men enligt denna artikel www.centerforhumanreprod.com/fertility/g-csf-can-help-women-improve-endometrial-thickness-according-to-new-study-from-center-for-human-reproduction/ så har det gjorts studier angående slemhinnan.
    Japp, handsprit och hygien är vardag på jobbet, får tänka lite extra på det bara sen när jag tar alla mediciner vid behandling.
  • JZ79
    Redan47 skrev 2015-02-02 20:38:32 följande:

    Jz79: de recept du kan få från serum är på engelska, går utmärkt hämta ut på apotek cura. Jag rek att skriva recept på fragmin 5000 el innohep, storpack kolla fass frp o priser. Så kopierar du det som står vidarebefordar mail till serum, eller har med dig när du ska dit. ditt social sequre number, 10sifftor, din adress. Clexane är dyr i Aten ca 9euro/2p. det blivit billigare ta ut i Sverige på icke högkostnadsskydd.

    Kortison östrogen E-aspirin utrogest köper du där. På klinik/ apotek. Några askar antibiotika passar jag ixå på att ha hemma. Doxycyclin tex. Räkna ut hur mkt du behöver för 12v. Behandling. Så har jAg gjort. Då tar min medicin aldrig slut. Apotek tar kontanter sällan kort. Och har inte så många frp hemma åt gången, men finns flera apotek i varje kvarter. Prova gör beställning att hämta innan du åker hem igen. Tidigare tips i tråden.


    Tack för tips!!! Bra att veta det är är billigare med tex fragmin här i Sverige trots att det går utanför högkostnadsskyddet. Jag jobbar inom vården och det här med antibiotika vet i fasen Obestämd Tar såklart om jag måste i detta sammanhang, men hör skrämmande saker om antibiotikaresistens var och varannan dag på jobbet så just det tar jag bara om det säger säger jag måste (tex om provet med mensblod visar något).
    E-aspirin?
    Ska ju på konsultation i början på mars, så jag börjar köpa på mig grejer vid första besöket när vi vet exakt hur behandlingsplanen ser ut..men bara på all info vi skickat hittills så verkar det definitivt bli mer och andra mediciner än Åbo..

    Växlar ni kontanter hemma eller är det lätt att ta ut i bankomat där nere?
  • JZ79

    Tjejer, ni som är så kloka och kan allt :) Jag har mailat Serum, men inte fått svar än.. Nojjar lite..
    Vi ska till Serum på konsultation i början på Mars, ev görs hysto och jag får inte ha mens när vi kommer dit. Nu har mensen dragit igång ca 1 vecka för tidigt!! (den brukar bete sig konstig ett tag efter jag käkat massa hormoner och vi gjorde ju en behandling i november) Hur som helst..eftersom mensen kom redan nu, så kommer den såklart krocka med vårt planerade besök på Serum. Så min fråga... Tror ni jag kan ta Primolut Nor och skjuta upp mensen??


Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!