• Ananax

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Vad tråkigt mom2012. Skickar en varm kram. Ibland känns det som att man inte visste vad besvikelse var innan den här barnresan började... Hur vet du att du har mer endo? Genom VUL?

    En annan fråga om någon vet svaret. Jag äter hög dos Ubiquinol (800) för att förhoppningsvis förbättra äggkvaliten. Är det ok om man skulle råka bli gravid spontant? Eller kan det vara farligt för embryot på något sätt innan vet att man är gravid. Bör man ha uppehåll mellan ÄL och mens?

  • Ananax

    Jag har ju också endo och har fått höra att de opererar mindre cystor om man har smärta. Men det är ju samtidigt läskigt att operera på äggstockarna med tanke på att ägganlag försvinner.

    Du har säkert redan prövat allt men jag kan ändå säga att jag försöker förbättra min endo genom kosten. Numer äter jag aldrig mjölk, spannmål, soya, eller rött kött. Dricker inte heller alkohol eller kaffe. Försöker minimera intaget av halvfabrikat och sådant som innehåller tillsatser. Har inte varit så här strikt så många månader men jag tycker mig märka skillnad.

  • Ananax

    Tack Aylak! Det var bra att man inte behöver göra uppehåll. Var köper du dina q10? Jag har bara hittat 100mg tabletter på en finsk sida som tipsats om i tråden tidigare. Har du hittat bra tabletter i butik eller på annan sida?

  • Ananax

    Lill111: har inte varit i Athen ännu och därför inte fått några provsvar eller diagnos utifrån provsvaren ännu. Men förhoppningsvis kommer jag iväg inom några veckor. Som jag uppfattade Dr D på telefonen så tror jag att han har liknande diagnos för mig som han har gett dig. Han tror att immunförsvaret angriper äggstockarna (liksom andra personers i munförsvar kan t.ex. angripa sköldkörteln och då får man högt TSH). Han tror att jag har högt TNF. Angreppet på äggstockarna är i så fall anledningen till mitt mycket låga AMH och dåliga gensvar på stimulering vid IVF. Han tror att om vi lyckas lugna immunförsvaret så kan äggstockarna förmås att producera bättre och AMH stiga. Men som sag,t detta är ju inget som är säkert eftersom han ännu inte tagit några prover eller gjort någon undersökning.

  • Ananax

    Hej mom2012! Tog du några mer mediciner under de 3 månaderna till äggplock, alltså utöver de kosttillskott och inflammationshämmande du nämner? T.ex. IL eller annat?

    Har ni med endo sett att det finns koncentrerad gurkmejajuice att köpa? Gurkmeja ska ju vara inflammationshämmande så jag tar mågar matskedar om dan av det nu. Absolut inte gott, men tänker att det kan ju inte skada i alla fall

  • Ananax

    Grattis Aylak, så härligt att höra historierna som går bra! Det ger hopp! Hade du högt TNF-a? Hur mkt IL tog du ung innan det lyckades?

  • Ananax

    Vad tråkigt Stina, känner med dig. Har tyvärr inget svar på din fråga eftersom jag in gjort ÄD men skickar i alla fall en stor kram.

  • Ananax

    Tack UndrandeSökare! De som är på 300 mg är ju perfekta när man tar stora doser för att slippa så mycket tabletter. Bra pris dessutom!

    Pharma Nord känner jag till, de tillverkar de q10 jag köpt hittills. Är det någon som känner till de andra varumärkena?

  • Ananax

    Lill111: hittade inga på 400 mg men lyckades hitta samma märke som i-herb säljer fast på en engelsk sida. Tänker att det säkert tillkommer tull om man beställer från USA. Köpte 300 mg, 60 tabletter per burk. Blev billigare än den finska sidan så jag är nöjd men om du snubblar över länken med kapslar på 400 mg får du gärna skicka den

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!