• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • NinaCamilla

    Lill: Jag har haft problem med endo och om man inte ta tag i det, blir livmoder ingen bra miljö för ev graviditet. Jag hade t. Ex en inflammerad äggledare som läckte vätska i livmoder. Andra sidan är kroppen så stressad av endo att om man rensar lite, blir det bättre för tillfälle iaf. Idag har jag gjort hysto i Aten efter en misslyckad försök och som alltid hittade de endo i livmoder, mellanvägg och annat skit. Jag rekommenderar att göra hysto iaf för att utesluta saker. Laproskopi tar längre tid att läka men ibland är det nödvändigt. Om du inte ha tid att vänta hemma i Sverige och har råd, kan du söka dig utomlands och göra laproskopi där och FK ersätter så länge du har rättighet för samma operation hemma. Det är flera inkl jag som har fått pengarna tillbaka för endometrios operation från FK. Viktigaste är att ha redan en remiss eller uttalande från läkaren om laproskopi.

  • Zinfandel
    Ananda Balaganapati skrev 2014-11-13 19:51:25 följande:

    Någon som har koll på vilka tillskott man bör undvika vid immunproblem? Jag går till en näringsterapeut som ordinerat mig tillskott innehållandes bl.a. vetegräs, korngräs, alfalfa, havregräs, svarta vinbär, spirulina och råggräs samt ett innehållandes en massa örter (agrimonia, batavia rot, bipollen, gardenia, jobs tårar, jojoba, lakritsrot, lycium, melonfrö, pumpa, rysk rot och åkerfräken). Jag har frågat flera gånger och framfört min oro för att tillskotten ska stärka immunförsvaret... Men hon tycker jag ska vara lugn och att preparaten snarare balanserar immunförsvaret. Även Randine Lewis som skrivit "The Infertility Cure" (har studerat både österländsk och västerländsk medicin) rekommenderar bl.a. vetegräs, spirulina, bipollen och royal jelly vid immunproblem. Blågröna alger ska tydligen trigga NK celler till att förflytta sig från blodet till vävnaderna. Däremot anser Dr D att t.ex. spirulina och vetegräs irriterar immunförsvaret. Googlar man på nätet så "stärker" flertalet immunförsvaret. Vad säger ni? Någon som har koll. Känns som jag borde följa Dr D:s rekommendationer fullt ut. Just nu mitt i immunbehandling, FET om ca 1-1.5 vecka. Svårt när alla säger olika?


    Ja, visst är det en bra bok! Jag tror att det viktigaste är att välja antingen det ena eller det andra. Antingen kör man fullt ut på österländsk medicin eller fullt ut på A Beer. Jag tror inte man ska försöka korsa dem, då motarbetar medicinerna och tillskotten (då menar jag alltså inte D-vit, B12, Omega 3 osv utan de du nämner ovan) varandra och ge taskiga biverkningar men så länge man håller sig till det ena så kör på!

    Kan också tillägga att det det inte är farligt att ta sådant som stärker immunförsvaret även om det låter motsägelsefullt. Våra 
    aggressiva immunsystem benämns ofta felaktigt som för starka men egentligen är de felaktigt inställda eller obalanserade och sådant som "stärker" kan istället balansera det.
  • Redan47
    Zwillinge86 skrev 2014-11-13 15:28:44 följande:

    En fråga till er som har erfarenhet av progynon och/eller ÄD. Har de senaste dagarna haft blodböandade flytningar varvat med sparsam färsk blödning. Var på vul i måndags och berättade detta, men då slemhinnan såg fin ut var det inget att oroa sig för, särskilt eftersom jag den dagen hade helt klara flytningar. Men så skvättblödde jag igen på tisdagen och blev lite nojig att slemhinnan ska stötas ut så jag fick en telefontid som resulterade att jag ska ta 4 tab/dag istället för 3. Nu har jag gjort det både tisdag och onsdag, men jag "blöder" fortfarande.... Bör jag vara orolig, och finns det något jag kan göra?


    Minska blodförtunnande tex ta bort trombyl. Vila. C vitamin. Vilken dag är du på? Fick du ut dina utländska recept?
  • Zwillinge86
    Redan47 skrev 2014-11-14 02:46:42 följande:

    Minska blodförtunnande tex ta bort trombyl. Vila. C vitamin. Vilken dag är du på? Fick du ut dina utländska recept?


    Tack redan. Jag är på cd12, har inte börjat med trombyl eller fragmin än så det kan inte vara dessa. Tar dock hög dos omega3 och c-vitamin. Ska jag minska lite på omega3 och ta bort c-vitamin kanske då? Jag har lyckats få beställa medicinen på ett cura-apotek och ska hämta den idag mot uppvisande av original recept. Hoppas att det inte blir nåt tjafs om underskriften då jag bara fått receptet på mail :/
  • Cathy

    Zwillinge; hur mycket tar du omega3? Kom precis på att jag blödde en gång flera dagar efter ET (men långt innan TD) och fattade inte först vad det var innan jag kom på att jag tog stor dos omega3. Det var innan jag började med immunmedicineringen. Om du tar IL så ta inte så mycket omega3, du får det i IL ändå Och onödigt att riskera, omega3 är så kraftfullt att det kan påverka kroppen på oväntade sätt och 'förstöra' en behandling. 1000mg är tillräckligt, särskilt med IL. Hoppas du slutar blöda nu så att allt fungerar för återföring. Kram

  • Zwillinge86
    Cathy skrev 2014-11-14 08:49:08 följande:

    Zwillinge; hur mycket tar du omega3? Kom precis på att jag blödde en gång flera dagar efter ET (men långt innan TD) och fattade inte först vad det var innan jag kom på att jag tog stor dos omega3. Det var innan jag började med immunmedicineringen. Om du tar IL så ta inte så mycket omega3, du får det i IL ändå Och onödigt att riskera, omega3 är så kraftfullt att det kan påverka kroppen på oväntade sätt och 'förstöra' en behandling. 1000mg är tillräckligt, särskilt med IL. Hoppas du slutar blöda nu så att allt fungerar för återföring. Kram


    Tack för input :) Alltså D ordinerar 1500 fishoil men det är lite oklart om han menar per dag eller totalt 3000 (morgon+kväll). Hur har ni andra med immunsupport tolkat hans instruktioner? Har också utifrån diskussioner i denna tråd valt att tolka att det är omega3-innehållet han menar när han ordinerar 1500, alltså inte mängden fiskolja (fastän att han skriver fishoil). Jag tänker att mängden fiskolja i sammanhanget är ointressant då varje märke kan innehålla olika mycket omega3. Tänker jag fel?
  • Zwillinge86

    Så för att förtydliga försöker jag få i mig 1500mg omega3 på morgonen och sedan samma dos på kvällen = totalt 3000mg (4kapslar). Mängden fiskolja per dag blir ju dock lite högre eftersom varje kapsel innehåller 1000mg fiskolja...

    Innehållsförteckning per kapsel:

    Fiskolja 1000 mg

    Motsvarande omega- 3 fettsyror (35%)

    540mg varav EPA /DHA 450 mg

    Vitamin E 5,0 mg

  • Solkattan

    Snabb fråga ..

    När man sätter tbx blasto på svensk standard klinik. Sätts fem dagars blasto alltid tbx fem dagar efter att ältestet visat positivt ?

    Eller finns de som sätter tbx efter 6 dagar ? Eller typ 4 dagar om ältestet slagit om tidigt på morgonen ?

  • Cathy

    Zwillinge; Dr D ordinerade aldrig fiskolja till mig (?), kanske han glömde så jag vet inte hur han resonerar men jag gissar att han menar 1500/dag och mängden fiskolja såsom t ex dina tabletter innehåller 1000mg/ tablett.

    Solkattan: på St Göran räknade den läkaren jag hade där då fem dagar från dagen efter positivt äl-test och andra gången blev det sjätte dagen pga söndag var den femte. Vet inte om det var bra eller dåligt, blev ju inte gravid men en anledning var ju att jag inte tog immunmediciner då...

  • MoM11

    Cathy - tack för svar. Både ja o mannen tog q10, zink och omega 3 ett par månader inför senaste försöket samt at jag tog melatonin. Jag tog även melatonin. Jag tog prezolon och albyl minor. Det var menopur jag hade sist. Kam man be dem testa lh och dhea på vanliga ivf kliniken? Prolaktin var 9,12 ng/ml 3IS vilket verkar vara "gamla skalan".

    Lill - jag känner med dig! Men vad bra ändå att Sahlgrenska vill utreda. Jag får ingen hjälp av de, pga att jag har barn. Hur har du fått komma dit, är det pga endo? Jag har också en del mellanblödningar, främst spottings samt enormt riklig mens (hade jag inte innan graviditeten) men ingen har tagit detta på allvar. Har du tips om hur jag kan få till en undersökning på sahlgrenska?

    När jag gjorde första ivf åkte jag på en infektion vid äp, hamnade på sjukhus och crp låg på 130. Var dålig i flera veckor och et blev ingen insättning. Den gången hade jag 7 ägg varav 6 blev befruktade, 3 blev blastocyster varav en gick att frysa. Vid FET fick jag en blödning som pågick tills mensen kom. Jag fick ett svagt + dagen innan mensen (enda + på 2,5 år).de två senare försöken har äggen varit fler, befruktningen sämre, färre klarat sig vidare. Dessutom färre spermier (trots ovan nämnda tillskott, slutat snusa mm).

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!