• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • mom2012
    Athen skrev 2015-08-25 11:09:17 följande:
    Tack snälla MrsHK! och jag håller tummarna för er och alla andra här som kämpar. Många Kramar.

    En fråga, vad är BHCG för typ av blodtest? är det HCG? dr D vill att jag ska ta ett sådant test på fredag och är lite osäker på om han menar HCG. Tacksam för svar.

    Kram
    Japp det är HCG via blod. SÄkert det som BHCG star för.
  • mom2012
    Zinfandel skrev 2015-08-26 21:31:30 följande:

    TSH


    Om du har ett TSH över 1,0 och din läkare hävdar att ditt TSH är bra och absolut inte bör sänkas mer, kan du visa läkaren detta behandlingsmål i Västra Götalandsregionen (lista över rekommenderade läkemedel samt ett stöd för vårdgivare vid behandling)
    epi.vgregion.se/upload/Läkemedel/Endokrinologi%20REKlistan_2015.pdf


    Bra artikel! Jag läste på en tråd där RMC i malmö startat en tjej och gjort flera landstingsförsök på henne trots TSH på 6,6!! Hon åt levaxin, så någon kände ju till hennes höga TSH men inte kunniga nog att låta henne komma ner tillräckligt lågt för att få bra resultat. Tråkigt att sverige fortfarande 2015 är så "dåliga" inom vissa områden och att vi måste leka läkare själva med internet som stöd.

    Den klinik jag går på nu har som rutin att ta TSH inför varje försök, det hinner ändras på 3-4 mån om man har otur. Jag hade otur på en klinik som missat att jag hade TSH på 4.4 och då fick jag försöket nollställt som good will.
    Så det går om man vill och har energin att tjabba med klinikcheferna....

  • pink lily

    Nu har inte bara min läkare på VC i Sverige sagt att mitt tsh på senast 2,6 är ok. Peny, Dr D och ivf-kliniken i Tjeckien har också sagt att det är ok vid ivf. Ivf-kliniken sa att det är helt ok vid ED, som vi planerar. Dr D sa att jag kan ta om det senare, men tiden krymper snabbt nu till ivfen. Tänker att det kanske är skillnad mellan de olika metoderna för att bli gravid då, vanliga vägen och ÄD/ED. Vad vet jag????

    Tänkte sedan att kanske jag kan få ner tsh via TCM, men min TCM-doktor är ovillig att gripa in med örtmedicin, och det skulle kräva regelbundna prover av levervärdena, som kan påverkas av den behandlingen tydligen. tCM-doktorns ständiga uppmaning för att få ner TSH är att utestänga all stress och meditation. Lättare sagt än gjort i den här frågan, när jag inte ens får gehör i Aten för TSH -nivå på 1 som optimal vid ivf. Är det bara jag som upplevt detta? Mitt TSH pendlar runt 2-2.6.

  • Asil123

    Jag gör också äggdonation och min klinik säger att TSH kring 2 är normalt. Jag äter också levaxin och hade ett värde på 3 sista kollen, men fick öka min dos med 12,5 mg för ca 2 v. sedan. Mitt t4 låg innan höjningen på 21. Nu är inte jag så insatt i dessa värden men kan det vara så att om t4 ligger högre så är det ok om TSH är kring 2?

  • AnnC

    Kan nån svara snabbt vad som händer närman plussar? Vill dr D man tar fbc igen före ett nytt dropp eller bara efter?
    Jag slutade med fragmin och trombyl samt började trappa ner pred i måndags för trodde inte jag var gravid. Så fick en chock när jag testade idag för säkerhets skull... Är så rädd att jag förstört nåt nu!!

  • Redan47
    AnnC skrev 2015-08-27 08:08:25 följande:

    Kan nån svara snabbt vad som händer närman plussar? Vill dr D man tar fbc igen före ett nytt dropp eller bara efter?
    Jag slutade med fragmin och trombyl samt började trappa ner pred i måndags för trodde inte jag var gravid. Så fick en chock när jag testade idag för säkerhets skull... Är så rädd att jag förstört nåt nu!!


    Du har inte förstört....ta dina mediciner omgående nu! Annorlunda val att avbryta behandling innan du tagit hcg blodprov!

    Vad drD vill, maila fråga. Jag har inte varit hans klient. Men han vill säkert inte du slutar med medicinen....
  • AnnC
    Redan47 skrev 2015-08-27 08:15:16 följande:
    Du har inte förstört....ta dina mediciner omgående nu! Annorlunda val att avbryta behandling innan du tagit hcg blodprov!

    Vad drD vill, maila fråga. Jag har inte varit hans klient. Men han vill säkert inte du slutar med medicinen....
    Självklart börjar jag omgående igen!!
    Och har så klart mailat dr D men han har ju semester så vet inte när jag kan förvänta mig svar även om han svarade ganska snabbt i måndags. Han vet om att jag slutade och tyckte det var bra eftersom jag inte kände mig gravid. Han har bara sagt jag ska ta hcg om jag känner mig gravid... Vilket jag verkligen inte känt mig. Så jag är lite i chock måste jag säga...
  • AnnC

    Ska tillägga att vi försöker på egen hand och att jag testade både i måndags och tisdags och det var negativt då. Så trodde verkligen det var kört.

  • pink lily

    Angående tsh, Ja, Asil123, du har rätt. Om man har ett FT4 som ligger under mitten inom referensintervallet för FT4 så finns det anledning att trycka ner TSH om det är högre än optimalt. På Serum sa de att rekommenderade spannet för TSH är 0.9-2.0. TSH-värden upp till 2.0 sades fortfarande ge utrymme för TSH att stiga lite, men ändå inom ramen för vad som är acceptabelt, när man tar östrogen i samband med ivf. TSH brukar stiga då, men bör inte stiga mer än till allra högst 4,5.. Att sträva efter ett TSH på 1 är för att ha en ordentlig säkerhetsmarginal vid en höjning av värdet vid ivf. Skulle det stiga högre då så får man medicinera mot det då. Ja, så långt har jag kommit i min utredning om optimalt TSH.

    Senast jag tog FT4 var TSH: 2.1 mIE/L.

    P-T4, free: 17 pmol/L. Inget att hoppa glädjeskutt över direkt, då ref intervallet för FT4 är 12-22. Jag ligger inte i övre delen, mitt FT4 har pendlat mellan 14-17. Suck ....

  • Redan47

    Förrädiskt råd du fått av drD. Då förstår jag bättre ditt agerande. Hur tidigt har du testat dig? Tar du progestoron?

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!