• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • MoM11

    Tack UndrandeSökare.
    Jag frågade om PGD studien men det blev inget denna gång, kanske nästa. Men de var det är bättre om man får flera blastocyster i så fall. Jag har bara fått 1 varje gång.

  • Sthlmsthlm
    lill111 skrev 2015-08-30 20:51:37 följande:
    Zinfandel skrev 2015-08-30 18:44:42 följande:

    Ang TSH så är riktlinjen 1,0 och det anammas äntligen även i Sverige. Problemet är att ett högt hormonintag ökar TSH och det är inte så vanligt att man tänker på här. Däremot så sänker alla våra immunmediciner TSH och det är därför Dr D & Peny accepterar 2,0. TSH är såklart också individuellt, de vet hur era inledande värden varit och hur ni svarat på mediciner. Jag själv bör t ex ligga under 1,0 vid behandlingsstart och då ökas samtidigt Levaxinet. Det finns massor med studier som visar att runt 1,0 är optimalt för fertilitet (om immundämpande mediciner inte används).


    Mkt intressant:)! Är det endokronologin som fastslår det? Nu när jag nämnde för Calanderska i Göteborg att jag tar levaxin på ett värde med 2,5 sparkade läkaren bak ut direkt och tyckte att det var galet.... De verkar inte vara uppdaterade, vore intressant att kunna visa dem vilja i Sverige som pekar på vikten av just 1,0 vid fertilitetssamnanhang:)?

    Tack för bra infon Zin!!
    Ska starta IVF på carlanderska i slutet på September, så detta är intressant information. De verkar inte vara så progressiva?

    Jag valde dem därför att jag har en kompis som jobbar i branschen som säger att de har absoluta toppresultat i europa. 
  • lill111
    Sthlmsthlm skrev 2015-08-31 11:33:21 följande:

    Ska starta IVF på carlanderska i slutet på September, så detta är intressant information. De verkar inte vara så progressiva?

    Jag valde dem därför att jag har en kompis som jobbar i branschen som säger att de har absoluta toppresultat i europa. 


    Ok, jag är inte så nöjd med dem, de är inte villiga att ta in andra perspektiv eller höra individuella bedömningar, tyvärr!
  • LadyMaria

    Hej alla!


    Har gjort våra 3 gratisförsök på utan framgång. Ska nu välja ny klinik, funderar på Carlanderska, eller Aten.


    Så svårt att veta hur man ska göra. Köper ni 3-pack, eller köper ni ett försök i taget?

  • mom2012

    Hej på er. Jag har panikångest. Vi ska börja med immunologisk behandling och göra iVF i 2 steg med egna ägg. Nu är jag sååå rädd att de inte ska gå att frysa så att vi kan göra del 2.

    Sista IVF vi gjorde fick jag ut 9 ägg och av dem blev flera befruktade och 1 blev till blastocyst. Idag på VUL var det inte så manga äggblåsor.

    Jag har sådan ångest. Äggplock sker först på måndag, så jag ska gå ett bra tag till med dessa tankar innan jag vet. Sen ska de ju befruktas, sen ska de fortsätta dela sig. SEN vet jag om de går att frysa så att jag kan komma i rätt fas i min kropp med medicine och ta emot dem.


     

  • Redan47
    LadyMaria skrev 2015-08-31 12:36:31 följande:

    Hej alla!


    Har gjort våra 3 gratisförsök på utan framgång. Ska nu välja ny klinik, funderar på Carlanderska, eller Aten.


    Så svårt att veta hur man ska göra. Köper ni 3-pack, eller köper ni ett försök i taget?


    Röstar på Aten!
  • Solkattan

    Mon2012: alla steg är nervösa... Det är bara att andas o hoppas. Ta en punkt i taget i hjärnan. Skulle du inte nå fram till ruvning så hade det säkerligen inte heller gått ändå.

    Ladymaria: håller helt med redan där. Kör på Aten varför ta omvägen genom Sverige ? ;)

  • GrukanGrace

    Kontakta DrD.

    Jag blev också gravid med min nu 12 årige son på första försöket.

    Mittimmunförsvar som är starkt bildade då antikroppar som därefter satt stopp för ytterligare barn.

    Nu får vi stöd och hjälp.

    Kram


    MoM11 skrev 2015-08-28 07:12:41 följande:

    Mitt 4e ivf misslyckades.

    Vet inte vad jag ska göra nu.

    Grämer mig enormt för att jag inte fick tillbaka 2 på dag 3 utan väntade till dag 5. Annars hade jag fått testa med totalt 3, nu blev det bara 1 och hela försöket är förbi trots 9 embryon. Fick heller inte aha pga detta.

    Hade testat det mesta denna gång. Hysteri i mars (men kanske effekten avtagit), DHEA feb-april/maj (slutade pga utebliven äl). Q10 och diverse kosttillskott till både mig o mannen. Antibiotika, nyttig kost, tomatjuice, prednisolon, babyaspirin. Fick svettningar nu de senaste dagarna, kan det vara immunattacker? Vet ju inte om det är immunförsvaret som är problemet för mig. Det verkar helt enkelt inte fästa trots fina embryon (visst jag har inte pgd-testat dem). Kan det vara il jag behöver eller finns det annat jag kan testa?

    Vill bara lägga mig o bryta ihop men det kan jag inte. 3,5 års försök. Har ett barn som blev till naturligt på första försöket, sedan detta. Vad ska jag göra? Är det någon idé att fortsätta försöka med ivf? Ska jag byta till Falun eller testa utomlands?


  • Redan47

    Mom, åk till Aten, serum och gör en hysto. Så får du svar om något fysiskt hinder finns i livmoder.
    Så var det för mig. Har inte fattat eller tagit på allvar alls år som gick utan att bli gravid, 15år, åren bara gick, livet lugnade sig och längtan vaknade till liv, efter 1år och några ÄD försök.... Blev det Aten- och svar! Slutligen lyckades vi tillsammans med penny och experiment. Min slemhinna ville ej utvecklas och ärrbildningar (ashermans). Mot alla odds!!!
    Håll uppe hoppet!

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!