• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • aylak

    Tack astmatiker, xxx4 och ni som hört av er privat!!! Hjärta
    Jag försöker verkligen dela med mig av allt det jag kan och lärt mig, hjälpa om jag kan. Sen tycker jag att jag får så mycket mer hjälp än jag ger här... men jag gör mitt bästa, oavsett om man pushar mig eller inte. 

    Vet tyvärr inte alls pink lily ang. UVI. Men vissa klinker... eller Serumklinken gav det som förslag till mig, ger antibiotika under IVF... så det kanske inte är något att oroa sig över. Hoppas det!!!
    Jättebra info om Ordination av dropp i Vårdhandboken! Tack!

    Tack Redan47! Fortsätter med medicineringen. Dr D vill ha nya prover på måndag och även Rmc verkar lite bekymrade, ringde och hörde sig för och vill att jag ska återkoppla på måndag. Så det ordnar sig nog allting, tar lite längre tid bara. Får jobba lite på tålamodet! Flört

  • MoM11

    Hej!
    Vad tråkigt Aylak!

    Jag var i Grekland med jobbet ett par dagar, på en liten ort. Hann vid ett tillfälle smita ifrån stora gruppen och hittade ett apotek, de hade väldigt lite på lager men fick tag i 3 paket prezolon, 2 paket utrogestan och ett paket Clexane 6000. Sedan fanns ingen mer möjlighet. Jag tänkte höra med er ang. Clexane, går det att dela upp dosen, tex såsom förslaget nyligen att spruta in det i en tom menopurflaska och ta det med en annan spruta - skulle man då kunna spara det i kylen? Om jag delar upp det i 2 eller till och med 3 doser? (Fast det kanske blir för lite).

    Jag ska även till Spanien och undrar om någon vet om några av immunmedicinerna är receptfria här?

  • Heystella

    Hej!

    Är det någon här som gjort Lit-behandling? Ska göra min första Lit i London om 2 veckor och har bara hört massa jobbiga saker, så är lite nervös...

    Sen tänkte jag också höra om någon här har koll på nån VC i Jönköping/Linköping med omnejd som är villiga att hjälpa till med IL-dropp?

    Kram på er alla! :)

  • blåvingen

    Aylak: beklagar verkligen hur jobbigt det känns för dig just nu, men vill verkligen och hoppas att du upplever att du finner stöd här  i forumet, varje människas resa är unik, men vi kan i alla fall mötas på olika stationer i livet, ta emot kärlek när vi möts på de olika hållplatserna, för vi är en hel del kvinnor här i forumet som har varit på en liknande plattform på den här resan  och vi sträcker ut armarna och ger varandra stöd och kärlek under resans gång.

  • blåvingen

    LIT innebär att du tar emot din partners blod intravenöst för att immunförsvaret inte skall attackera embryo som består av hans DNA.
    Några av oss har gjort LAD analys som man hittar i Fertlitetsguiden, om man har låga värden på dessa föreslår en del immunologi-praktiserade kliniker LIt som en del i behandlingen. Dr Dorgy i London är en av dessa som utför dem.

  • blåvingen

    MOM11:Jag har köpt Clexane I Spanien så jag tror inte det skall vara några problem.
    Pink Lily:Ang UVI och IVF så är det mer regel än undantag att Serum kliniken sätter sina patienter på antibiotika behandling innan IVF, speciellt de som har fått utslag tidigare på bakterie testerna
    Fråga ut till forumet: Tar tacksamt emot Fragmin från er som har över. Inboxa gärna.
    Avslutar med ännu ett tips ang Fragmin för att minska blåmärken, förutom att spruta i annan behållare och dra upp med tunnare nål. Efter att sprutat in innehållet i huden. Tryck på med fingret på en gång med ett lätt tryck, det hindrar blodet att direkt rusa dit vid ingångshålet och bilda blåmärken. Efter att ha testat själv i fyra dagar märker jag i alla fall skillnad.

  • aylak
    blåvingen skrev 2015-10-11 20:17:16 följande:

    Aylak: beklagar verkligen hur jobbigt det känns för dig just nu, men vill verkligen och hoppas att du upplever att du finner stöd här  i forumet, varje människas resa är unik, men vi kan i alla fall mötas på olika stationer i livet, ta emot kärlek när vi möts på de olika hållplatserna, för vi är en hel del kvinnor här i forumet som har varit på en liknande plattform på den här resan  och vi sträcker ut armarna och ger varandra stöd och kärlek under resans gång.


    Tack blåvingen! Så fint skrivet! Jag känner ett mycket stort stöd på forumet! Hjärta
  • Zinfandel

    Aylak: ja tyvärr är det fler som råkat ut för det här i tråden Gråter Oerhört ledsamt, särskilt med sådan galet dålig timing. Men vi fortsätter stötta varandra precis som vi brukar, stor kram Hjärta

    Heystella: jag tror bara det är UK kvar i Europa som fortfarande använder LIT, de flesta har helt gått över till IL eftersom det är enklare, billigare, samma eller bättre resultat och i stort sett helt biverkningsfritt. Smidigare helt enkelt. Så jag vet inte om någon här i tråden nu får det?! Stort lycka till! {#emotions_dlg.flower}

    Mom: vill minnas att det inte är receptfritt i Spanien. Kan tillägga att alla apotek i Grekland har små lager men å andra sidan finns det apotek i varje hörna och de beställer gärna hem mer vilket innebär endast några timmar Glad

    Blåvingen: jag har.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!