• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • HRE

    Hej alla kämpar! Först och främst - ge inte upp!


    Efter 6 IVF och 4 ÄD sitter jag här med stor mage och väntar en flicka och en pojke! Har på något sätt aldrig tvivlat på att det skulle gå men det har många andra. Och all kraft, energi, förtvivlan, tårar och pengar som gått åt under åren... Men det är värt det!

    Jag har Fragmin. Har även en del Utrogestan samt Menopur och Orgalutran och Lutinus och natriumklorid och lite sånt.

    Inboxa mig!

  • mom2012

    Hej på er. Ni som kör med Dr D I Athen, om han mailar er att immunförsvaret ej är lugnt (your body is not calm) och att man behöver 200 ml intralipider 3 dgr efter 100 ml. Kan man räkna med att det vänder efter det eller?

    Det verkar som att han tittat på lecrocyterna. De var 7.5 förra veckan och nu 10. Så jag gissar att han vill få ner det värdet.


    Är lite orolig för jag ska få tillbaka en blastocyst på fredag. Är rädd att det inte ska bli av. Nu när man har gjort så mycket intralipid-dropp vill man ju inte blåsa av för att sen börja om på ruta 1...

  • lill111

    [quote=75865854][quote-nick]HRE skrev 2015-10-12 09:23:23 följande:[/quote-nick]

    Hej alla kämpar! Först och främst - ge inte upp!

    Efter 6 IVF och 4 ÄD sitter jag här med stor mage och väntar en flicka och en pojke! Har på något sätt aldrig tvivlat på att det skulle gå men det har många andra. Och all kraft, energi, förtvivlan, tårar och pengar som gått åt under åren... Men det är värt det!

    Jag har Fragmin. Har även en del Utrogestan samt Menopur och Orgalutran och Lutinus och natriumklorid och lite sånt.

    Inboxa mig!

    [/

    Så underbart att höra!! Ger mig hopp att fortsätta denna kamp!

    Vart gjorde du din ÄD? Hur gammal är du? Dunhar ingen ovitrell eller pregnyl kvar?

    Skönt att höra dessa historier, kram, kram!

  • trex2013

    Aylak - trist att höra att du fått tråkiga mail . Strunta i dem och spara din energi. Kram

    Pink lily - har fixat din antibiotika. Maila mig.

    EGO: transfer i lördags. Slemhinna 10,5 , två "grade AA " blastocyster vilar i magen nu.

    Hoppas innerligt att någon av dessa vill stanna kvar nu.

  • aylak

    Tack alla för stöttning och pepp och hopp!!!


    Jag undrar, ni som blivit gravida och där immunförsvaret varit lugnt enligt dr D - hur har era blodstatusar med diff sett ut?
    Ironiskt nog verkar mitt immunförsvar uppföra sig nästan exemplariskt eller iaf mycket mycket bättre än tidigare, samtidigt som hcg sjunker i en snygg missfallskurva. så är lymfocyterna lägre än någonsin Dr D har hittills inte låtit mig trapp ner mina mediciner och detta att inte kunna bryta allt och bara gå vidare tär på mig - jag går nästan sönder. Fungerar inte särskilt bra i detta mellanläge med kraftigt begränsad information - inte min paradgren!
    Så om någon har möjlighet att dela lite info om hur blodstatus med diff kan se ut när immunförsvaret är settled enlig dr D under grav skulle det vara mycket uppskattad information. All info gör att jag hanterar eländet lite bättre!

    mom2012: Jag vet inte om det vänder nu hoppas det. I tidigare cykel inför återföring behövde jag till sist 200 ml två dagar på raken innan immunförsvaret gav med sig. Men till sist så gick det och vi kunde genomföra återföringen. Så kämpa på med droppen! Håller tummarna!!

    Spännande trex2013!! All lycka till dig!! 


     

  • aylak

    En fråga till: Har någon av er blivit så nerdrogad av progesteron (Utrogestan oralt 200 mg*3) att ni tappat kontroll över kroppen, balansen och förlorat medvetandet upprepat för korta sekunder? Min eftermiddagsdos är MYCKET MYCKET obehaglig (de andra sover jag igenom) och jag får också kraftig kortisolbrist (hur nu det går till?) och behöver öka kortisoldosen kraftigt på eftermiddagen för att det inte ska bli än värre. Det skrämmer mig lite! Funderar också på om det är progesteronet i megadoser om gör lymfocyterna låga och fina....? Någon som inte tagit progesteron vaginalt alls efter transfer utan bara tagit oralt?


    Sorry för alla halv-anala frågor, men ss jag fungerar bättre ju mer jag vet - relevant eller irrelevant, men information fungerar bra för mig... 


    Kram på er!

  • mom2012

    Tack för ditt svar aylak. Jag får 200ml på torsdag o blodprovet tas på måndag. Återföring fredagen efter droppet. Så han verkar kanske tänka sig att det svarar bra? 100 ml i måndags 200 ml torsdag åf fredag.

  • mom2012

    Ser att någon av er som plussat va nere i 1 på lekrocyter. Mina va 7.5 förra veckan och nu 10. Jag undrar ju hur det ska kunna gå ner till bra nivå till fredag då jag ska göra åf i naturlig cykel

  • aylak
    mom2012 skrev 2015-10-13 15:27:44 följande:

    Ser att någon av er som plussat va nere i 1 på lekrocyter. Mina va 7.5 förra veckan och nu 10. Jag undrar ju hur det ska kunna gå ner till bra nivå till fredag då jag ska göra åf i naturlig cykel


    Vad som är ett bra värde är MYCKET individuellt. Jag är sällan under 10! Titta mer på lymfocyterna och hur de är i procentförhållande till leukocyterna. Dr D verkar vilja att mina ska vara nedåt 25% procent, gärna lägre. Lyssna på dr D, han brukar veta vad han gör och nojar du sönder så ta ett extra dropp - det skadar aldrig! Kram
  • PeeWee44

    Jag undrar vilka prover det är jag ska välja på werlabs när dr D vill ha FBC together with E2, Ra test och anti-ccp. Jag hittar inte och skulle behöva beställa det ikväll. Tack på förhand.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!