• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • GrukanGrace

    Tack för alla grattis. Har fortfarande inte fattat. Känns overkligt. Och vi har en lång resa kvar och mycket kan hända men just nu så är det otroligt.

    Kram

  • quintana7
    GrukanGrace skrev 2016-08-04 12:59:45 följande:

    Tack för alla grattis. Har fortfarande inte fattat. Känns overkligt. Och vi har en lång resa kvar och mycket kan hända men just nu så är det otroligt.

    Kram


    Åh vad härligt, dubbelstort grattis!!!
  • angels8

    Ananax *** fråga dr D om hcg han är mån om att man frågar om det är något man undrar över.

  • Ananax
    angels8 skrev 2016-08-06 08:17:42 följande:

    Ananax *** fråga dr D om hcg han är mån om att man frågar om det är något man undrar över.


    Det har jag gjort men han har inte svarat än

    Känner mig dock inte jätteorolig för tillfället. Har läst en hel del om sjunkande hcg nu och visst, skulle det vara ett MA på gång då skulle det kunna visa sig genom att hcg går ner. Men det verkar dock vara mer en regel än en ett undantag att hcg går ner runt v 10-12 när livmodern tar över näringstillförseln. Som jag förstår det är det ingen mening med att mäta hcg efter ett visst antal veckor (ca 8-10) eftersom det inte längre säger så mycket om status på graviditeten utan att det då bara är VUL eller ul som ger tillförlitlig info.
  • pipperoni

    Grattis Undrande Sökare till pluset! Och Gurkan Grace till två hjärtan!

    Och åh, vad jag håller tummarna för att allt går bra för dig och din lilla familj, Aylak. Hjärta

    Själv har jag försökt koppla bort allt vad IVF och Aten-resor heter under några veckor och har varit lite frånvarande här, även om jag har läst. Har skitit i det mesta när det gäller kosten också - har druckit vin och ätit socker så att det snart sprutar ut genom öronen på mig. Men på måndag är det slut på semestern och tillbaka till verkligheten.

    Efter det misslyckade äggplocket i juni, där 7 av 9 folliklar var "tomma", fick jag inte starta stimulering månaden efter då vänster äggstock (där de 7 oplockbara folliklarna var) var förstorad och hade 3 st corpus luteum. Rynkar på näsan Känns som vi aldrig kommer framåt... Nu ska jag ha mens vilken dag som helst och det känns tyvärr som den är på ingång. Hoppas så att den väntar till tidigast på måndag, för då kanske vi kan starta ny stimulering den här månaden, annars får vi vänta en månad till eftersom Dr D har semesterstängt. Så håll tummarna...


  • angels8

    Pepperoni ***

    Njut av allt du kan,efter allt du har fått gå igenom så är det bra att vara en livsnjutare.

    Kroppen blir mer avslappnad

    Jag håller tummarna för dig !!

    Sen nya tag och positiva tankar trots att det är jobbigt massa kramar!!!

  • Ananax

    Håller tummarna Pipperoni för att du kommer igång så snabbt som du vill och för att du får många, mogna ägg av bra kvalité!

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!