• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Längtar17
    Ariellan skrev 2017-09-17 20:06:03 följande:

    Jag har bara försökt en gång med då inte med fulldos Prednisolon och inte heller il-dropp då jag ej kunde ta mig till Stockholm, har 40 mil dit enkel resa. Men denna gång så ska jag köra behandlingen fullt ut, dvs med Prednisolon 15-20 mg, trombyl 75 mg, il-dropp och Fragmin-sprutor som jag ska starta med vid en eventuell graviditet.

    Hon har som ett standardprov, flera prover i ett som man kan ta vart som helst. Är ju inte samma prover som de i Grekland testar, men det är någon slags typ av NK-celler och de var förhöja i mitt fall. Jag tog mina prover på Sophiahemmet samma dag, sen ringde Marie och mailade även mig provsvaret och sedan fick jag börja behandling.

    Gör du IVF eller naturligt?


    Tack för beskrivning! Jag gör IVF i Danmark med donator. Du?
  • Ariellan
    Längtar17 skrev 2017-09-17 21:03:32 följande:

    Tack för beskrivning! Jag gör IVF i Danmark med donator. Du?


    Ja okej :) vi försöker naturligt än så länge.
  • minaimaginärabarn

    Hej!

    Jag verkar få ett gäng intralipiddropp över på 200 ml. De går ut i början av januari. Är någon intresserad ger jag bort dem mer än gärna. Det som tillkommer är enbart porto.

  • Detblåserpåvästkusten
    Hej, hej! Ny här ... har dock skummat igenom det mesta av den här tråden under lång tid ... har äntligen tagit kontakt med dr. D och funderar på att åka ner 1-3 oktober. Har lite frågor som jag hoppas någon kan svara på.

    Någon som kan tipsa om ett annat hotell än det i trådstarten? Hittade inget rum där. Gärna nära kliniken. 

    Var ligger kliniken egentligen? Byter den adress? Någon som vet varför?

    Någon annan som ska ner samtidigt? Jag kommer att åka ensam då min sambo måste vara hemma med övriga barn och det hade varit roligt att få kontakt med någon annan som också åker ensam.

    Min historia i korthet: Har två barn sedan tidigare, fick en autoimmun sjukdom i samband med första graviditeten, blev dock lätt gravid med barn nr 2. Har nu en ny partner och får bara missfall hela tiden. Har blivit lätt gravid trots att jag är över 40 men som sagt ... stannar inte kvar.
  • Ariellan

    När brukar dr D ordinera första il-droppet? Är det vanligt innan ÄL?

  • MS81

    Hej!
    Har lite läkemedel över att sälja ifall någon är intresserad.

    3 fp Lutinus  utg datum 08 2019
    innohep 10x0,45  5 1/2 kartong  utg datum 06 2018
    intralipid 100 ml 5 påsar  utg datum 01 2018
    doxyferm 100 mg 20 tabl 2 fp  utg datum 03 2021

    skicka pm om intresse finns.

  • UndrandeSökare

    Detblåserpåvästkusten- Välkommen till tråden !

    Jag skulle absolut råda dig att ta dig till en klinik där du får göra sperm dna fragmentationstest på din nye mans sperma. Problemet kan sitta där. Tyvärr vägrar Dr D göra det på par som får upprepade missfall (jag talar av egen erfarenhet, vi fick missfall trots Dr Ds behandling, fick då åka till Avariga i Lettland där de konstaterade att det var fel på sperman, skulle inte bli några levande barn trots lätt gravid över 40). Så de rådde oss till dubbeldonation.

  • UndrandeSökare

    Detblåserpåvästkusten- De flesta här har valt något av hotellen vid Syntagmatorget centralt mitt i stan. Då har man nära till allt, tunnelbanan, apotek, restauranger etc

    Eller i området Plaka som också är mysigt. Däremot skulle jag inte rekommendera området Omonia, billiga hotell men gott om knarkare speciellt kvällstid.

    Om du har tid passa gärna på att kombinera läkarbesöket och medicinköp på apoteken (alla mediciner du behöver är receptfria) samt med lite sightseeing. I Aten finns så mycket att se.

    Ha en bra resa !

  • UndrandeSökare

    Detblåserpå västkusten - Nej, adressen i trådstarten till Dr D stämmer inte alls längre. Han bytte adress för många år sedan. Numera finns han i området Marousi. Han kommer maila dig ett worddokument med all info innan du reser.

  • melina77
    Ariellan skrev 2017-09-18 16:02:33 följande:

    När brukar dr D ordinera första il-droppet? Är det vanligt innan ÄL?


    Jag påbörjade min första behandlingsrunda förra veckan och enligt min plan skulle jag ta första IL-droppet ca 2 veckor innan ÄL, runt dagen för mensstart.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!