• södertjej

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Jag har fått mail från Mina att jag kan göra hysteroskopi nästa vecka när jag är där. Men det kostar 900! Känns som så mycket pengar just nu, men kan ju vara värt det om det hjälper till att bli gravid.... Usch, jag velar fram och tillbaka, måste snart svara om jag vill göra det eller inte.Obestämd

    Lully Hill, hur har det gått i Aten?

  • södertjej

    I mailet ståer att den kostar 900. Ska du ta prover eller nåt när du åker ner? Jag kommer ta prover osv, mitt första besök i Aten. Men kostar det 13000 för dig är ju billigt med 900 e, men ändå mycket pengar för mig just nu...

  • södertjej

    TWH, Skönt att allt såg bra ut  {#emotions_dlg.flower}

    Jag frågade Mina om hysteroskopin på Lifeclinic, och fick det här svaret:

    "Dr Dimitri has a degree on performing hysteroscopy after a special training when he was in England."

    Vet inte vad det riktigt innebär men kommer göra den där i alla fall på måndag. Jag åker på lördag så det börjar bli lite nervöst. Är det fler mediciner jag ska bunkra upp med när jag är där förutom prednisolon?    
         

  • södertjej
    april12 skrev 2013-05-15 21:25:45 följande:
    Södertjej- lycka till nästa vecka, håller tummarna för att det går bra i Aten

    Tack april Solig
    mumwannaB skrev 2013-05-15 21:45:28 följande:
    Södertjej: Beror på vad du kan få här hemma. Försök annars att bunkra pred, clexane, filicine o utrogestan (progesteron)
    Okej, vad bra. Tack för det.
  • södertjej

    Nu har jag varit i Aten. Det kändes mycket bra att träffa dr D! 
    Resultaten av VUL och hysteroskopi var över förväntan. Vid VUL visade han i livmodern att det syntes att jag varit gravid ett antal gånger, och redan fanns flera folliklar i äggstockarna (mens började förra torsdagen), från hysteroskopin sa han att allt såg väldigt bra ut. Så när vi sen pratade sa han att han inte tycker vi ska lägga en massa pengar på en ivf, utan försöka själva med pergotime och spara den vi har i frysen.
    Så fort jag börjar känna mig gravid ska jag ta FBC och HCG för att se om graviditeten är att satsa på, är den det ska jag genast ta IL och börja med prezolon och clexane.
    Då apoteken stänger tidigt på måndagar hann jag inte dit då, så dr D ringde en kontakt och hjälpte mig få det jag behöver till att börja med.

    Jag måste alltså hitta ett ställe där jag kan få provresultaten snabbt, är det någon som har något tips?
    Den klinik jag trodde jag kunde få hjälp hos har backat, de frågade till och med varför jag inte gör hela behandlingen i Aten och föreslog att jag skulle arbeta på distans... 
    Dessutom behöver jag fortsätta jag någon som kan hjälpa mig med IL och helst mediciner.

  • södertjej
    Snart lycklig skrev 2013-05-24 06:24:58 följande:
    Södertjej, jag skulle bli jätteglad om du kan berätta om hysteroskopin sim du gjorde hos Dr D. Hur går det till? Vad tittar han på? Vad åtgärdar han etc? Var det vid hysteroskopin som han såg att du varit gravid tidigare eller var det bara gm att titta på äggstockarna?
    Det var vid VUL:et han gjorde innan hysteroskopin som han såg att jag varit gravid förut.

    Innan hysteroskopin tog han blodprov för att se att mina värden var ok för att bli sövd, sen gjorde de ekg. Jag fick klä av mig allt, inklusive linserna, och ta på mig en tunn "rock", plastskydd på fötterna och huvudet.

    Jag kördes ner till operation och fick svara på frågor om allergier, mediciner osv. sen in i operationsrummet där jag fick bedövning via armen och andas in ngn gas så att jag somnade. Jag blev väckt i uppvakningsrummet och kördes sen till en sal där jag fick vila nån timme.
    Det Dr D gjorde var att han gick in i livmoder och äggstockar och tittade om det fanns några hinder, tog bort lite bindväv som inte behövde vara där och sköljde igenom livmoder och äggledare. Han tittade om allt såg bra ut, livmoder, slemhinna, livmoderhals, äggledare och äggstockar.
    Hela operationen fick jag med mig hem på dvd. 
  • södertjej

    Snart Lycklig, Han visade mig svarta "fläckar" på livmoderns utkanter, såg ungefär ut som folliklarna som man ser. Jag har inga egna barn, men har känt gravidkänslor ett otal gånger någon vecka innan mens. Ett par gånger har jag testat och plussat, andra gånger har jag bara känt att det varit på gång och jag har vid några tillfällen gått över tiden en till fyra dagar. Så ja, jag har vetat eller misstänkt att jag varit gravid många gånger, men det har alltid slutat som mens, eller väldigt tidiga missfall. Bara en gång har jag plussat och gått längre tid, jag fick då missfall i vecka 5.
    Så det var skönt att få bekräftat att det stämde då jag trott och känt att jag varit gravid, samtidigt var det lite jobbigt när jag tänkte på att jag varit så nära så många gånger.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!