• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Zwillinge86
    BusigaSyrran skrev 2018-06-19 13:34:49 följande:

    Har de sagt något om immunförsvaret på dig ang dina missfall?


    I Sverige har jag diagnosen låg äggreserv med förmodad dålig äggkvalitet, därav hänvisad till ÄD. När jag gjorde min immunutredning hos D var han mer inne på att jag pga immunförsvaret har svajiga hormoner och att det ställer till det för mig både i mina försök att bli gravid och när jag blir gravid. Han trodde att min låga äggreserv (lågt amh) snarare var var ett symtom på min hormonella obalans. Han trodde att jag med tålamod och immunsupport skulle lyckas naturligt. Vi försökte några månader, men kom sen fram i ÄD kön och beslutade att köra på det. Fick en son på första ÄD-försöket kombinerat med immunsupport. Och då ska jag tillägga att av de nio ägg vi fick från donatorn (samtliga befruktades) så var det bara sonen som på dag tre utvecklats normalt, så det borde inte ha gått med de oddsen. Nu med 19 befruktade ägg, 5 fina blastocyster och hittills tre insättningar så har det blivit minus, plus men graviditet som inte utvecklades och nu missfall i v7. Detta trots immunsupport, serums antibiotikakur och ÄD, så antingen har mitt immunförsvar förvärrats sedan min lyckade graviditet (och två spontana missfall i v7) eller så har jag ytterligare problem att lösa. Har inte haft kontakt med i dessa försök, så jag kan inte säga hur mitt immunförsvar utvecklats sedan jag lyckades. Men om jag ska försöka igen, men vårt sista ägg, så bör jag överväga hysto på Serum först. Eventuellt även kolla upp LAD och DQ Alfa matchning. Tyvärr är pengarna helt slut!
  • UndrandeSökare
    Skogskantarellen skrev 2018-06-19 13:23:51 följande:
    Tack snälla!!! ????????????
    Nu kan du gå in i din inbox (det lilla kuvertet uppe i menyn) och läsa dina meddelanden.  Hör av dig om du har några fler frågor så försöker jag svara på dem.
  • Ariellan
    BusigaSyrran skrev 2018-06-19 13:33:50 följande:

    Riktigt svårt att få utskrivet medicin här i Sverige trots att vi har papper på mediciner så vill apoteket att de ska skrivas utav en svensk läkare. Svenska läkaren nekade mig medicinerna men sa att jag kunde få en liten kur antibiotika däremot inte hela som jag behöver på 30 dagar. 400kr fattigare efter gyn utan någon hjälp.

    Dr D sa mitt immunförsvar går upp o ner men inte svarat på om han tror de kan bero på bakterierna jag hade enligt serum då de även hittade död vävnad i livmodern är jag i min man mer inne på att där är vårt gravidktetsproblem med nummer två.

    Vi är inne på att strunta i Dr D behandling iaf denna månaden för att bara köra serums kur med antibiotika osv.

    Vet inte alls hur jag ska kunna få utskrivet dropp, sen blodförtunnande och jag vägrar trycka i mig egna sprutor för den blodförtunnande gör ont och jag får sån ångest och panik attack.. hoppas de går ändå, ägglossning nästa vecka. :)


    Hade också problem med att lösa ut medicinerna. Till slut gick det hos Apoteket Hjärtat (Ica maxis apotek).

    Droppet är dock en beställningsvara. Men Fragmin har dom ju alltid.
  • Ariellan
    mumskastrull skrev 2018-06-19 10:52:31 följande:

    Vilken vecka är du i? Om blodtrycket går upp innan v20 brukar det räknas som hypertoni. Efter v20 som graviditetshypertoni och man får mediciner för att sänka blodtrycket. Om det går upp efter v20 kan det tyda på havandeskapsförgiftning samtidigt som man då också har protein i urinen och om utan protein, graviditetshypertoni. Det är svårt att säga på ett blodtryck, man behöver ta fler för att veta om det betyder något.

    Det bästa är att prata med din bm. Det finns risker för dig och barnet om blodtrycket fortsätter att vara högt, men som sagt prata med din bm :)


    Jag är i v 18. Hoppas på att få komma regelbundet till BM så att dom har koll. :)
  • Ariellan
    UndrandeSökare skrev 2018-06-19 11:07:03 följande:

    Ariellan- Ett tips ang blodtrycket är att du köper en egen blodtrycksmätare och mäter blodtrycket hemma regelbundet. De säljs bland annat på Apoteken.

    Många har säkert högt blodtryck, men genom att mäta hemma i lugn och ro kan man se så att det inte är "Vita rocken syndromet" (vissa blir stressade bara av att vara hos sjukvården och får förhöjt blodtryck av det, därav namnet).

    Om du mäter ditt blodtryck hemma varje dag så kan du också hålla koll på ev. förändringar snabbbare. Hoppas du får bra hjälp av din BM.


    Tack för svar! Jag lånar min mammas sådan mätare. Ligger oftast bra hemma, men som aldrig på sjukhuset. Kanske stressar upp mig omedvetet, jobbar ju själv på sjukhus så är van vid den miljön, men som sagt så kan det ju vara omedvetet kanske...:)
  • UndrandeSökare
    Ariellan skrev 2018-06-19 15:09:33 följande:
    Tack för svar! Jag lånar min mammas sådan mätare. Ligger oftast bra hemma, men som aldrig på sjukhuset. Kanske stressar upp mig omedvetet, jobbar ju själv på sjukhus så är van vid den miljön, men som sagt så kan det ju vara omedvetet kanske...:)
    Ett tips kan vara att du tar med dig din mammas mätare nästa gång och så testar ni ditt blodtryck med båda mätarna, så ser ni om det blir någon väsentlig skillnad... bara ett tips
  • finee
    Zwillinge86 skrev 2018-06-19 12:03:26 följande:

    Hcg sjunkit med några hundra enheter på en vecka så nu kan vi officiellt konstatera att jag har inte bara ett hotande utan ett pågående missfall. Hade hoppats få behålla hoppet till Vul på torsdag, men nu vet jag vad jag har att vänta. Slutar jag med medicinerna bör det komma igång till helgen. Glad midsommar till mig helt enkelt!


    Beklagar verkligen Zwillinge. Skickar massor med kramar <3
  • Smillis

    Hejsan, ber om ursäkt i fall mitt inlägg inte är direkt koppplat till Athen.., men tänkte att det finns många här som har erfarenhet och kanske ta bort min oro eller ge mig hopp ang lågt AHM.

    Jag är 28 år och har AHM 6.57 PMOL/L och när jag googlar ligger det i samma nivå som låg fertilitet samt 41 år plus. Är det kört nu?!

    Är verkligen så ledsen, varje gång jag tar ett blodprov så upptäcks något nytt, orkar snart inte få fler dåliga besked..

  • BusigaSyrran
    UndrandeSökare skrev 2018-06-19 14:17:18 följande:

    Buaiga syrran - När det gäller Fragminsprutorna som man tar så har några tipsat här tidigare itråden att man kan kyla ner huden med en isbit först.

    Sen tar man ett rejält grepp om ett stor bit magfläsk och håller så hela tiden, sen tar man sprutan i den andra handen och sätter in den lite från sidan, i en 45 graders vinkel. Håll kvar greppet om magen när du drar ut nålen. Sen tryck på stickstället en stund efteråt så blir det mindre blåmärken oxh svider mindre. Jag blev visad av en sjuksyster hur man ska göra och det funkar.


    Jag har gjort IVF och har tagit utav dom sprutorna.

    Jag är nålrädd och vägrar dom, de du skriver har jag gjort sist och de känns riktigt mycket när man sticker sig med dom.

    Jag kommer inte att köra via Dr D för har inte fått svar från honom om han tror att min immunförsvar går upp och ner pga bakterierna Serum hittade. Har mejlat honom om mina frågor och åsikter igen, har inte råd att göra en chansning det är dyrt att göra alla de prover och mediciner han ville prova och inget jag kan ta nu med antibiotika heller.
    Ariellan skrev 2018-06-19 15:06:50 följande:

    Hade också problem med att lösa ut medicinerna. Till slut gick det hos Apoteket Hjärtat (Ica maxis apotek).

    Droppet är dock en beställningsvara. Men Fragmin har dom ju alltid.


    Ariellan skrev 2018-06-19 15:06:50 följande:

    Hade också problem med att lösa ut medicinerna. Till slut gick det hos Apoteket Hjärtat (Ica maxis apotek).

    Droppet är dock en beställningsvara. Men Fragmin har dom ju alltid.


    UndrandeSökare skrev 2018-06-19 14:07:30 följande:

    Tråkigt att du har haft problem att lösa ut dina EU-recept. Om man skriver ut dem på färglaserskrivare så brukar det gå lättare. Ibland får man pröva på flera Apotek. Lloyds Apotekeskedja har flera tipsat om.

    Du köpte inga mediciner alls i Aten då? Jag brukar alltid rekommendera att man köper på sig ett lager mediciner i Aten för alla mediciner kan köpas receptfritt på Apoteken där.

    Både du och mannen måste ta antibiotikakuren, annars bollar man bara bacillerna emellan varandra.

    Men ring eller maila Marie på Fertilitetplus i Stockholm så kan hon nog hjälpa dig om du tar med dig dina papper från Serum och Dr D. Hon hjälper många här itråden med droppsättning och brukar kunna hjälpa med recept också. Så kontakta henne.


    Jag köpte mediciner i Aten från Life, några få från Serum. Jag har varit på Ica apotek och vanliga apotek där jag har skrivit ut lappen samt alla lappar, resultat, mejl osv till gynekologen på sjukhuset och ingen vill ge oss medicinerna som är antibiotika och någon annan medicin för bakterier de hittade via mensprovet.

    Det är bara de lätta från Serum de har nekat jag har inte provat med Life för vi känner att mitt immunförsvar går upp och ner och då vi inte får svar på vad Life tror så skippar vi hans behandling då de känns som att de bara är chansningar och att ta sprutor och dropp tänker jag inte göra på mig själv. Vill inte ha panikångest för något som ingen vet om de ens fungerar, jag vill inte vara en försökskanin igen. När man inte har pengar till mer utredning och dyra mediciner.

    Life ville jag skulle äta agnus castus och de gör jag redan.

    Serum kommer att skicka medicinerna verkar kosta 1000:- det kommer jag att ta och försöka denna månaden på egen hand utan någons hjälp efter hysterskopin. Blir jag gravid nu innan medicinerna från Serum skulle jag mejla tillbaka dom.

    Bara segt att man ska försöka få ihopa en tid och betala via bank. Mycket klödd.. får bara hoppas de går nu på första försöket efter Aten.
  • UndrandeSökare
    BusigaSyrran skrev 2018-06-19 20:10:56 följande:

    Jag har gjort IVF och har tagit utav dom sprutorna.

    Jag är nålrädd och vägrar dom, de du skriver har jag gjort sist och de känns riktigt mycket när man sticker sig med dom.

    Jag kommer inte att köra via Dr D för har inte fått svar från honom om han tror att min immunförsvar går upp och ner pga bakterierna Serum hittade. Har mejlat honom om mina frågor och åsikter igen, har inte råd att göra en chansning det är dyrt att göra alla de prover och mediciner han ville prova och inget jag kan ta nu med antibiotika heller.Jag köpte mediciner i Aten från Life, några få från Serum. Jag har varit på Ica apotek och vanliga apotek där jag har skrivit ut lappen samt alla lappar, resultat, mejl osv till gynekologen på sjukhuset och ingen vill ge oss medicinerna som är antibiotika och någon annan medicin för bakterier de hittade via mensprovet.

    Det är bara de lätta från Serum de har nekat jag har inte provat med Life för vi känner att mitt immunförsvar går upp och ner och då vi inte får svar på vad Life tror så skippar vi hans behandling då de känns som att de bara är chansningar och att ta sprutor och dropp tänker jag inte göra på mig själv. Vill inte ha panikångest för något som ingen vet om de ens fungerar, jag vill inte vara en försökskanin igen. När man inte har pengar till mer utredning och dyra mediciner.

    Life ville jag skulle äta agnus castus och de gör jag redan.

    Serum kommer att skicka medicinerna verkar kosta 1000:- det kommer jag att ta och försöka denna månaden på egen hand utan någons hjälp efter hysterskopin. Blir jag gravid nu innan medicinerna från Serum skulle jag mejla tillbaka dom.

    Bara segt att man ska försöka få ihopa en tid och betala via bank. Mycket klödd.. får bara hoppas de går nu på första försöket efter Aten.


    Ok jag ska förklara för dig hur detta funkar :

    Life clinic och Serum är konkurrenter och vi brukar INTE berätta för Dr D vad vi gör på andra kliniker. Dels för att Dr D inte tror på Mensblodtest och antibiotikabehandling,det har han tydligt sagt till andra, och dels för att han ibland blir sur om man pratar om andra kliniker. Så räkna INTE med att du komner få nåt svar på såna frågor som rör vad du gjort på Serum av Dr D.

    Bra att du tog mitt tips och mailade Serum och bad dem skicka dig medicinerna, många här har redan gjort så innan.

    Hoppas du lyckas med antibiotika och hysto. Annars vet du var vi finns om du behöver mer hjälp med immunbehandling.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!