• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • LadyMaria
    UndrandeSökare skrev 2018-12-10 20:57:38 följande:
    Du är väl inte tvungen att göra det sista äggplocket? Att hålla på med något som känns som "psykisk tortyr som inte leder nånvart" låter ju inte bra. Börja med att kontakta en eller flera kliniker ang äggdonation istället om du vill.

    Om man gör dubbeldonation så tror jag inte att det är ovanligt med det resultat vi fick, jag tror Avaclinic sa att de siktar på ca 10 ägg från donatorn. Vi fick 13, varav 12 blev befruktade, men det finns de som också gjort dubbeldonation som fått fler embryon. Jag har haft kontakt med Stina14 i en annan tråd, hon gjorde dubbeldonation som singel hos Avaclinic i Riga, hon fick ännu fler embryon än jag och mannen fick, och hon lyckades få en dotter på första insättningen nu 2018.
    Ja det lockar mycket mer, eftersom det måste vara något fel på våra egna efter alla dessa embryon som "ser fina ut".. får se hur det känns om några veckor. Men ska börja kontakta kliniker och göra de där testen på spermierna och mensblodet. Skönt att höra att donation brukar generera såpass många embryon iallafall! 
  • UndrandeSökare
    LadyMaria skrev 2018-12-10 22:49:33 följande:
    Ja det lockar mycket mer, eftersom det måste vara något fel på våra egna efter alla dessa embryon som "ser fina ut".. får se hur det känns om några veckor. Men ska börja kontakta kliniker och göra de där testen på spermierna och mensblodet. Skönt att höra att donation brukar generera såpass många embryon iallafall! 
    Ja, det är en jättebra början att göra Mensblodtestet och Sperm dna fragmentationstest, så börja med det.

    För att få många och bra embryon krävs ju att både ägg och spermier är bra, så bara äggdonation eller bara spermiedonation kan fungera för de par där de har egna bra spermier eller bra ägg, men för oss krävdes både äggdonation och spermiedonation.

    Jag vet att några gjort äggdonation och använt egna spermier och sen gjort PGS på de embryona först (i de fall där tex mannen hade svårt att kunna tänka sig spermiedonation). Efter PGS så vet man ju hur bra/dåliga embryona är. De normala sparas och alla de onormala slängs. Då kan man ju direkt få ett normalt embryo insätt och slipper riskera minus eller missfall pgr av kromosomfel.

    Men risken kan ju vara då att om alla embryona skulle visa sig vara onormala kromosommässigt så slängs ju alla och man måste betala fullt pris men ingen insättning. Så därför är det bättre att kolla upp spermierna ordentligt först med Sperm dna fragmentationstet. Det kan man ej göra i Sverige, men flera kliniker utomlands gör det testet tex Serum i Aten och Avaclinic i Riga.

    Jag har både immunproblem och superfertilitetsproblem, dvs alla embryon fastnar både de bra och de dåliga, så jag får upprepade missfall innan v12. Så därför ville jag absolut ha PGS så jag skulle veta säkert att embryona som sattes in var normala, och att om jag ändå fick minus eller missfall, så skulle det inte bero på embryona utan på min kropp/mitt immunförsvar, och då skulle jag kunna resa vidare och utreda immunförsvaret mer.

    Det var 7 embryon som klarade PGS och 2 sattes in och 5 till frysen, men det blev ofostrig graviditet (missfall) i v.11, så vi reste då vidare till Dr Gorgys klinik i London och gjorde en större immunutredning (större än den Dr D gör), och det visade sig att jag bland annat har för låga LAD (det är blockerande antikroppar som ska skydda embryot från kvinnans immunförsvar). behandlingen är då LIT.
    Så det finns mer hjälp att få, men en bra början är att se till att man har normala embryon och inga infektioner i livmodern.

    Vill du veta mer om Dr Gorgys klinik så är hemsidan här:
    www.fertility-academy.co.uk/

    När det gäller kostnader:
    Utredning hos Dr D i Aten ca 20.000-25.000kr
    Utredning hos Dr Gorgy: Vår utredning kostade 35.000kr
    Dubbeldonation inkl PGS i Riga: ca 100.000kr
    Mensblodtest Serum 300euro
    Hysto inkl implantationssnitt på Mitera via Serum 1650euro
  • UndrandeSökare
    LadyMaria skrev 2018-12-10 19:55:08 följande:
    Så skönt med ett sådant resultat! Tror du det är vanligt med ett sådant resultat? Det är ju det som är lite läskigt utan några garantier.. tänk om det blir få embryon och man måste lägga ut lika mycket pengar igen... När man gör någon form av donation, är man över på kliniken vid ett tillfälle då? Måste man ha någon gynekolog i Sverige för att hjälpa till med mediciner och kanske se att slemhinnan är tillräckligt tjock osv? Hade velat börja äggdonation utan att göra vårt sista ivf just nu, bara psykisk tortyr att fortsätta i detta som aldrig leder någonvart.
    Det finns flera olika sätt att lösa logistiken på när det gäller donation.
    När det gäller mediciner så kan man endera köpa på kliniken, eller de kan skicka EU-recept eller de kan skicka medicinaskarna med posten. Vi gjorde så att vi reste över först, träffade läkaren, gjorde Sperm dna fragmentationstest, köpte alla mediciner av kliniken, gjorde vul och jag fick nedregleringssprutan satt i rumpan samma dag. Sen tog jag båten över ensam för insättning.
    När man är där för insättning så behöver man bara vara där den dagen.


  • UndrandeSökare

    Hej Alla som läser här i Atentråden !
    Sidan www.fertilitetsguiden.com/  är nere nu igen ! 
    Troligen pgr av att den som skulle sköta sidan inte betalt avgiften.
    Zinfandel här i tråden skapade sidan och den innehåller en massa ferilitetsinfo, och lämnade sen över den till 2 tjejer i början av 2017, varav en var angels8,
    den andra vet jag inte vem det var.

    Förra gången sidan gick ner i februari-mars 2018 så engagerade jag mig för att få upp sidan igen. Då kom den upp igen och låg uppe en tid, men nu är den alltså nere igen. Jag kommer inte engagera mig för att försöka få upp den mer nu.

    Om nån är intresserad av att få upp sidan igen så kan ni kontakta Webbhotellet:


    Crystone Sverige

    Gustavslundsvägen 141A
    167 51 Bromma Sverige


    Phone: +46 8-506 77 150
    Fax: +46 8-506 77 149
    www.crystone.se
    www.webbhotell.se
    www.server.se

    Din sida har stängts av!.

    Orsaken till detta kan vara t.ex. en obetald faktura. Kontrollera dina meddelanden och dina fakturor i din kontrollpanel - annars kontakta supporten för mer information.


    Med vänlig hälsning


    Crystone



     
     

    Your site has been suspended!.

    The reason for this could be for instance an unpaid invoice. Please check your emails from us and your invoices in your control panel - if you need more help dont hesitate to contact our support.


    Best regards


    Crystone

  • authentic

    Hej, jag skriver i denna tråd då jag vet att det finns så många hjälpsamma och kunniga här. Jag är idag gravid 5+0, äntligen efter 6 insättningar. Jag har denna gång testat att ta Albyl minor, en fjärdedel, om dagen. Frågan är hur länge ska jag fortsätta nu?

    Jag har inte nämnt detta för läkarna på kliniken för de skulle absolut inte rekommendera det. Däremot berättade jag för barnmorskan idag på telefonen när jag bokade tid för samtal och blodprover, hon blev väl sådär nöjd.

  • UndrandeSökare
    authentic skrev 2018-12-12 17:09:52 följande:

    Hej, jag skriver i denna tråd då jag vet att det finns så många hjälpsamma och kunniga här. Jag är idag gravid 5+0, äntligen efter 6 insättningar. Jag har denna gång testat att ta Albyl minor, en fjärdedel, om dagen. Frågan är hur länge ska jag fortsätta nu?

    Jag har inte nämnt detta för läkarna på kliniken för de skulle absolut inte rekommendera det. Däremot berättade jag för barnmorskan idag på telefonen när jag bokade tid för samtal och blodprover, hon blev väl sådär nöjd.


    Jag har koagulationssjukdom så jag ska fortsätta med Trombyl/Albyl Minor till graviditetsvecka 36. Jag vet inte i vilken vecka de som inte har koagulationssjukdom ska sluta med det.

    Om du tar Lutinus, så fortsätt med det till v.14 när moderkakan tar över produktionen.

    Lycka till med graviditeten !
  • authentic
    UndrandeSökare skrev 2018-12-12 19:22:23 följande:

    Jag har koagulationssjukdom så jag ska fortsätta med Trombyl/Albyl Minor till graviditetsvecka 36. Jag vet inte i vilken vecka de som inte har koagulationssjukdom ska sluta med det.

    Om du tar Lutinus, så fortsätt med det till v.14 när moderkakan tar över produktionen.

    Lycka till med graviditeten !


    Tack för svar! Jag har faktiskt fått förlängd tid med lutinus efter jag bad om det för det hade jag sett dig tipsa om förut. Jag har googlat lite nu på engelska sidor och verkar vara v 12 till 14 med albyl minor.
  • minaimaginärabarn
    daisy80 skrev 2018-12-10 18:08:56 följande:

    [quote=79277349][quote-nick]finee skrev 2018-12-10 16:26:16 följande:[/quote-nick]Jag minns ju inte var jag hört det där om ifn ska vara ca hälfgen av tnf, men det kan ju vara så att det är Dr D som berättat det för mig. Fungerar Plaquentil för dig?[/

    Ja det kan säkert vara dr D som berättat det för dig! Ja alltså, jag har ju inte blivit gravid än så jag kan inte riktigt svara på om det funkar än. Enligt honom ska Plaquenil göra att mina ägg blir bättre, då han menar att mitt TNF angriper äggen och gör att det inte blir några bra embryon, och att det är anledningen till att jag aldrig blivit gravid. Men nu planerar jag för IVF nr 6 i januari, får se då om det blir några bättre embryon..


    Hej!

    När jag testade mig hos Dr D hade jag högt TNF, han sa inte något om att det angrep mina ägg och jag fick inte äta det du nu fått rekommenderat. Nu har jag ju fått ett barn på första försöket efter behandling hos Dr D. Jag pt dock hög dos Q10 eftersom det visat på förbättrad äggkvalitet i höga doser. Men eftersom jag planerar att försöka bli gravid igen blir jag orolig över att ett högt TNF ska förstöra mina ägg. Vet du något kring detta?
  • Annanathalia

    Hej på er!

    Nu igenom mitt andra ivf försök och testade negativt precis. Ledsen såklart men helt ärligt känner jag mig likgilttlig nästan, så slutpumpad. Men får börja äta antibiotika efter mensblodtestet nu och boka tid hos serum efter nyår helt enkelt. Hjälp vad det här är tufft!

  • UndrandeSökare
    Annanathalia skrev 2018-12-13 06:07:35 följande:

    Hej på er!

    Nu igenom mitt andra ivf försök och testade negativt precis. Ledsen såklart men helt ärligt känner jag mig likgilttlig nästan, så slutpumpad. Men får börja äta antibiotika efter mensblodtestet nu och boka tid hos serum efter nyår helt enkelt. Hjälp vad det här är tufft!


    Jag beklagar att det blev minus. Jag förstår att det är jobbigt. Ja, börja med antibiotikakuren (både mannen och kvinnan måste ta varsin kur samtidigt annars bollar man bara bacillerna mellan varandra) och boka gärna tid för hysto genom Serum sedan efter antibiotikakuren.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!